Jong Brabant - Spoordonkse Boys: 1-1

Spoordonkse Boys kampioen
De laatste wedstrijd van het seizoen was tevens ook de alles beslissende wedstrijd om het kampioenschap. De teams lagen vrij dicht bij elkaar en er waren nog vier kandidaten voor de titel. Er waren veel supporters aanwezig in Berkel Enschot om hun favorieten aan te moedigen. Met twee volle bussen en velen met de auto of de fiets.

Na een zenuwachtig begin mocht de thuisploeg een vrije trap nemen maar deze kwam in handen van keeper Menno Kuulkers. De wedstrijdging goed tegen elkaar op en in de 17 E min werd een corner voor Jong Brabant nipt over het doel werd gekopt. Spoordonk werd sterker en zette volop druk op de tegenstander. Zo was er in de 30 E min een prima voorzet van Hein Coppelmans maar Luc Roefs kon er net niet bij. Vlak erna weer een aanval van Spoordonk waarbij Jasper van Agt de bal over schiet na een mooie kaats met Roel van Nunen. Spoordonk bleef de eerste helft aandringen maar het doelpunt viel niet . Wel een aantal corners wat het veldoverwicht uitdrukte maar de ruststand was 0-0.

In de tweede helft ging Spoordonk goed door en een schot van Rick van der Pasch scheerde net over de lat. In de 50 E min een doelpoging van Luc Roefs maar dat was te zacht om hun keeper te verslaan. In de 58E min moest Jasper van Agt zich laten vervangen door Thieu de Kroon. In de 65 E min een vrije trap voor Jong Brabant die strak over de grond voor het doel kwam en Sjoerd van Ham tikte de bal ongewild in eigen doel 1-0.

Trainer Joey Verhoeven wisselde De moegestreden Roel van Nunen en Luuk Rijnen voor Tieske Raaymakers en Rick de Kort. In de 71 E min een aanval van Spoordonk waarbij Sjoerd van Ham in balbezit kwam en die ramde de bal hard en doeltreffend in het doel 1-1. Dat was op dat moment voldoende voor de titel gezien de stand bij  Berkdijk tegen Tilburg. In de 88E min schiet Hein Coppelmans na een goede actie in handen van de keeper. Jong Brabant bleef het proberen met hoge  ballen naar voren, en hun voorwaartsen werden dan ook wel gevaarlijk maar onze verdediging kon het telkens oplossen.

Behalve in blessuretijd toen een doelpoging op de lat belandde en over het doel ging. Toen zat er een engelbewaarder op de lat een kon Spoordonk  feest gaan vieren want het kampioenschap was binnen.

Na een sterke eerste seizoenshelft ging het even wat moeizamer maar door inzet van iedereen is het toch gelukt. Proficiat aan alles wat Spoordonkse Boys een warm hart toedraagt.