Jeugdig UNA toont volop karakter

Deelacties:

Unitas met 3-2 geklopt
(door Thieu Vlemmix) Dat UNA vanmiddag aan Unitas een flinke kluif zou gaan hebben, dat stond vooraf buiten kijf. De Gorcummers maken dit seizoen een sterke en stabiele indruk en staan op de ranglijst – met een wedstrijd minder - niet zomaar in verliespunten gelijk met koploper OFC.
Als dan ook nog bekend wordt dat UNA met een reeks van vervangingen aan het karwei begint, dan staan de gezichten in Zeelst, ondanks het schitterende herfstweer op onweer. 

Harrie Gommans heeft de 21-jarige Noël van Gerven, vanwege diens ijzersterke invalbeurten in de twee laatste partijen, beloond met een basisplaats. De van origine aanvallende middenvelder toont aan, zowel van aanvallende als van verdedigende waarde te zijn. Ook op de voor hem toch wildvreemde positie centraal achterin speelt van Gerven vandaag een puike partij. In doel staat de pas 19 jarige Kai Huybers in plaats van de afwezige Derix. En zijn debuut belooft veel goeds.

Bij de afwezigheid van Louisben Jagt neemt Sten Senders links achterin de honneurs waar, terwijl voorin Serhat Koç vervangen wordt door Nick Tielemans. Deze laatste voelt zich in de spits prima op zijn plaats, geeft het verdedigingscentrum van de Gorcummers handenvol werk en is vandaag één van de besten.
 
Ontzag toont ook dit gehavende UNA niet voor de nummer drie van de ranglijst. Zelfs niet als het in de 20e minuut door een ongelukkige kopbal van UNA’s andere centrale verdediger Alberto Puts (op het laatste moment de vervanger van Tom Scheepers), op een 0-1 achterstand komt.

De jonge ploeg van Harrie Gommans recht de rug en dringt de bezoekers terug op eigen helft. De beloning is er als Nick Tielemans (33e minuut) binnen de 16 meter onheus bejegend wordt en Brian Boogers de penalty onberispelijk binnenschiet: 1-1. Onder de voortdurende impulsen van uitblinker Samuel Franssen blijft UNA ook na de rust geloven in een goed resultaat. En dat komt er. Thomas Horsten staat nu aan de basis met een strakke voorzet vanaf rechts. Rob van Boekel gebruikt zijn patent door de bal ineens op de slof te nemen: 2-1.

(Penalty, Brian Boogers (2e van links)

Na een veel te zware beslissing van arbiter Tissingh moet Teun Willems in de 73e minuut met een rode kaart het veld ruimen. Met zijn tienen komt UNA dan nog onder behoorlijk druk te staan. Maar de net ingevallen Max van den Akker zorgt voor de bevrijding. De linkerspits legt alle frustratie vanwege het niet in de basiself gekozen te zijn, in een enorme pegel die hard tegen het net in de linkerbovenhoek vliegt: 3-1.  

Daarmee lijkt de buit binnen. Nog even is er wat twijfel, als Unitas in de 93e minuut nog via Medhanie Habtemariam terugkomt, 3-2. Dit jeugdige UNA dat tot op de bodem gaat, haalt echter dikverdiend de endstreep met de volle buit en kan juichend richting de eigen Luifel.              

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?