Jeugdig UNA schittert tussen de glazen kassen

Deelacties:

Westlandia met 0-3 geklopt
Als we op deze derde zondag van oktober onze Zuid-Hollandse bestemming naderen, zijn de gesprekken - behalve over de fantastische pass van Salah bij de openingsgoal van Liverpool en PSV dat tegen PEC lang in de piepzak zat maar er toch nog uit kwam - maar over één onderwerp gegaan: vaste doelman Yannick Derix (30) is per direct bij UNA gestopt.

Men had zich tijdens de voorbije wedstrijden al wel afgevraagd wat hem toch mankeerde. Er viel namelijk zo nu en dan echt wel wat op zijn handelen aan te merken. En dat terwijl hij afgelopen jaren de betrouwbaarheid zelf was en vorig seizoen zeer terecht de prijs van ‘UNA speler van het jaar’ in ontvangst nam. “Met pijn in het hart”, zo luidt zijn reactie bij de plotse beslissing om te stoppen. Gewijzigde werkzaamheden en zijn gezin, in combinatie met de verre reizen, zijn de redenen. Hoe dan ook, opnieuw een flinke sportieve opdoffer voor UNA.  

In de verte doemt een zee van glas voor ons op. De zon wordt tijdens deze vroege middaguren in de kassen van de glastuinbouw weerkaatst. Het blinkt, glanst en schittert aan alle kanten. We zijn aanbeland in het domein van voetbalclub Westlandia uit Naaldwijk: ‘de glazen stad’. Sportpark De Hoge Bomen vormt het strijdtoneel van vandaag. Geen onbekend terrein, waarop UNA dikwijls aardige resultaten heeft geboekt. Vorige keer was er echter een onnodige nederlaag (2-1). Amper bekomen van de, in de gegeven omstandigheden toch wel verrassende, prestatie afgelopen zondag, is dit een verdere test voor het jonge team. Aandacht zal daarbij vooral worden gevraagd voor topschutter Rémon van Bechoven van de thuisploeg, die net terugkeerde op het oude nest en tegen UNA direct inzetbaar is. Kan de Veldhovense ploeg toch de balans van aanzienlijk slechte(re) resultaten op vreemde bodem - vergeleken met thuis - doen kantelen?

UNA heerst
Ja, dat kan het. Van meet af aan heersen de jongens van Harrie Gommans en het wachten is slechts op de eerste goal. Dat doet Nick Tielemans na bijna een half uur als hij een knappe aanval via Sten Senders over rechts binnentikt: 0-1. Nog geen vijf minuten later slaat UNA opnieuw toe. Ditmaal wordt de weer sterk spelende Nick Tielemans in het strafschopgebied neergemaaid. Sten Senders neemt de penalty in plaats van normaliter Brian Boogers; de aanvoerder heeft zich dan immers al aangesloten bij de lange blessurelijst van zes basisspelers en het zal nog gekker worden, want in de tweede helft voegt Nick Tielemans zich nog daarbij.

Het UNA team zal dan gevuld zijn met veel jeugdige overmoed. Ook Kai Huybers in het doel, hoort daarbij. Maar in de tweede helft, als Westlandia er de beuk in probeert te gooien met twee bonkige spitsen van tegen de 1 meter 90 (Bechoven en Basist), houdt de talentvolle keeper stand met enkele fraaie reddingen. Terwijl ook het centrale duo, met de opnieuw foutloze Noël van Gerven en zijn goeie compagnon Alberto Puts, manmoedig stand.

Ook de na zijn blessure weer herstelde Louisben Jagt en aan de andere kant de uitstekende Thomas Horsten zorgen ervoor dat er achterin bij de geelzwarten weinig te halen valt, die intussen levensgevaarlijk blijven met uitvallen.

Onder andere met de ingebrachte 19- jarige Abdiasis Eenow Dahir, die een paar keer heel dicht bij de 0-3 is. Maar als Sten Senders (die intussen zijn tweede penalty niet kon verzilveren) Raoul Bergraaf prachtig lanceert, is het wel raak: 0-3. Daarmee zit UNA op rozen en is het pleit in Naaldwijk beslecht. Slotconclusie: niet alleen de glazen kassen schitterden er, maar ook de Zeelstenaren die als een echte eenheid presteren.                    

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?