Jeroen van der Schoot en Braakhuizen nog niet uitgekeken op elkaar

Deel dit bericht via:

Trainer Jeroen van der Schoot tekende onlangs een nieuw contract bij ‘zijn ‘ Braakhuizen. Dit betekent dat hij komend seizoen zijn zevende jaar ingaat en dit is in de regio wel een record. Hij wordt op de voet gevolgd door Piet Drijvers (Oirschot Vooruit) en Pierre van den Eeden (Geldrop). “Het is inderdaad een lange tijd, mar het voelt nog steeds goed en blijkbaar is Braakhuizen ook nog niet uitgekeken op Jeroen van der Schoot.”

Overigens is Van der Schoot sowieso iemand die honkvast is. Bij Helmondia en HVV was hij ook zes seizoenen. “Alleen Maarheeze heb ik slechts één jaar getraind, maar toen kwam Braakhuizen voorbij en daar wilde ik per se trainer worden. De club en ik blijken heel goed bij elkaar te passen. Ook al hebben we inmiddels een nieuw bestuur en is dit al de derde voorzitter die ik in zes jaar tijd mee maak. Ze hebben echter unaniem ingestemd met een contractverlenging, dus het vertrouwen is er nog steeds. Ook binnen de spelersgroep.”

Naast de seniorenselectie en specifiek het eerste elftal, houdt Van der Schoot zich bij Braakhuizen ook nadrukkelijk bezig met de jeugd. Met name JO19-1 en JO17-01. “We zijn best tevreden over de ontwikkeling van sommige jeugdspelers, maar het kan zeker nog beter. Nog meer resultaat gericht bezig zijn. Als een jongen toe is aan een hoger elftal, in een oudere leeftijdscategorie, moeten we dat gewoon doen. Doorstroming wordt nu soms nog tegengehouden, omdat ‘we zo’n leuk elftal hebben en kampioen kunnen worden’. Richting het eerste en tweede elftal is het echter van belang dat talenten zo veel mogelijk worden uitgedaagd.”

Van der Schoot merkt immers dat spelen op tweede klassenniveau best het een en ander vraagt van jonge spelers. “Veel van die gasten hebben het relatief gemakkelijk gehad in de jeugd en krijgen nu plotseling te maken met tegenstanders die niet alleen ouder zijn, maar in veel gevallen ook fysiek  en tactisch een voorsprong hebben. Ze moeten dus vol aan de bak om aan te haken. Het is dus zaak om ze al in de jeugd voor te bereiden. Gelukkig zitten bij JO19-1 en JO17-1 trainers die dit snappen. We hebben dezelfde filosofie en dat is prettig werken. Oók dit is een reden geweest om door te gaan.”

De tweede klasse is een prachtige competitie, aldus Van der Schoot. “We voelen ons uitstekend thuis in deze klasse en streven er naar om een stabiele middenmoter te worden. We willen eigenlijk niet meer terug naar een lager niveau. Maar dit betekent dat mijn jongens wel iedere wedstrijd keihard moeten werken. We moeten constant en hoog niveau leveren, anders worden we door sommige ploegen onder de vopet gelopen. Na een heel slechte voorbereiding en dito bekerwedstrijden, hebben we ons in de competitie kranig verweerd. Als we zondag van Mierlo-Hout winnen, hebben we zeventien punten. Een zelfde aantal in de tweede helft van het seizoen en we handhaven ons moeiteloos.”

Ontregelen
In tegenstelling tot Braakhuizen (15 treffers, red.), heeft Mierlo-Hout weinig problemen met scoren. De ploeg van trainer Raymond Koenraadt maakte al 38 doelpunten. “Het is dus zaak om hun aanval zien te ontregelen”, oordeelt Van der Schoot. “Als dat lukt, kunnen we best wel eens voor een verrassing zorgen. Mierlo-Hout staat vijfde; Braakhuizen tiende. “Ach, dat zegt niet zo veel. We kunnen het elke tegenstander moeilijk maken, maar dan moeten we er wel honderd procent voor gaan. Anders kan ook iedereen van ons winnen…”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?