Jacques van Gerven (SV Valkenswaard) zit nog vol ideeën!

Deel dit bericht via:

Jacques van Gerven, voorzitter van voetbalvereniging SV Valkenswaard, zucht eens diep. "Jammer dat het verkeerde verhaal bij sommige mensen de ronde doet. Ik stopt niet als voorzitter en zit nog vol ideeën. Wél heb ik aangegeven dat ik geen voorzitter ben die jaar in jaar uit blijft zitten. Een opvolger afkomstig uit een jongere generatie zou te zijner tijd een goede zaak zijn."

Gaat het niet over de gemeenteraad, de carnaval, of de burgemeester, dan vinden de dames en heren roddelaars wel weer een ander onderwerp om over te kletsen. Van Gerven is het gewend, maar hij wil toch graag duidelijkheid geven en vertellen hoe het werkelijk zit. "Iemand heeft weer eens de klok horen luiden, maar heeft werkelijk geen idee waar de klepel hangt", haalt hij maar een cliché van stal. "Tijdens de laatste algemene ledenvergadering hebben Eric Doddema (secretaris, red.) en Toon van Gemert (bestuurslid sociale zaken, red.) aangegeven dat ze aan het einde van het seizoen gaan stoppen. Zij blijven overigens gewoon actief in de vereniging, maar niet meer als lid van het hoofdbestuur."

"Bovendien is bekendgemaakt dat onze kantinebeheerder Arie Winkel een andere baan heeft gevonden, met meer uren en meer mogelijkheden. Vandaar dat hij stopt bij onze club. We zijn al in gesprek met een opvolger. Zoals we trouwens ook al mensen op het oog hebben voor de functies van Eric en Toon. SV Valkenswaard is 'alive and kicking'. We hebben zo'n duizend leden en de jeugdafdeling het meisjesvoetbal floreren als nooit tevoren. Bovendien zijn we ook zeer actief op andere vlakken. Denk aan de samenwerking met Lunetzorg, de loopgroepen van de gemeente, het walking football, de workshops van scholengemeenschap Were Di, de schilderslessen en - helemaal nieuw - de buitenschoolse opvang. Speciaal op sport gericht."

Betrokkenheid
Hiermee geeft Van Gerven nog maar eens aan dat SV Valkenswaard een 'open vereniging' is. Dus veel meer dan alleen maar (competitie)voetbal voor jongens en meisjes en mannen en vrouwen. "Onze maatschappelijke betrokkenheid is heel breed. Ook overdag zijn onze kantine en het sportpark in gebruik. Wij zijn er van overtuigd dat, als je als voetbalclub wilt overleven, je fundamenteel moet vernieuwen. We moeten ons bezinnen op onze activiteiten, identiteit en organisatie. Maar ook beleidsmatig zijn we al bezig met de toekomst. Denk aan het opnieuw vaststellen van ons DNA, het bepalen van normen en waarden en het maken van een nieuw jeugdvoetbalbeleidsplan. Op termijn willen we graag gecertificeerd worden door consultancybureau NMC Bright. Onafhankelijk en deskundig."

Het garanderen van kwaliteit staat of valt niet met een certificaat, erkent Van Gerven, maar het helpt wel mee om te benadrukken dat de Bosuilen graag midden in de samenleving staan, "De wereld verandert snel en deze generatie heeft andere wensen dan voorheen."

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


jansen
28 november 16:29
hij had ook vele dames elftallen ,waar zijn die gebleven.
Peter Schats
27 november 20:56
Mooi verhaal Jacques. Daarbij komt nog bij dat sinds kort ook Voetbal 50 plus bij de Bosuilen-SVValkenswaard mogelijk is.
Het is te vergelijken met zaalvoetbal maar dan buiten op het gras.
Ben je ook geïnteresseerd in Voetbal 50 plus, mail dan even naar p.schats53@gmail.com

(Door Willem Jan Schampers)