Zo steun je jouw amateurclub optimaal

In het profvoetbal vinden er vaak sfeeracties plaats om de spelers van een club maximaal te ondersteunen en zo een overwinning te behalen. Ook in het amateurvoetbal komt het steeds vaker voor dat supporters van een club indrukwekkende acties uit de kast halen en zorgen voor een fantastische sfeer op een sportpark of -accommodatie. In de meeste gevallen krijgen de spelers daar een flinke boost van en leidt dat tot drie punten.

Leuke manieren

Als het voetbalseizoen onderweg is, zijn supporters op zoek naar leuke manieren om het elftal te ondersteunen. Dat kan door clubliederen te zingen en samen voor een mooie sfeer te zorgen, maar ook door eensgezindheid uit te stralen. Een perfecte manier is om shirts te laten bedrukken voor het team. Dat is een goede manier om op te vallen én voor een unieke beleving te zorgen. De zichtbaarheid van de supporters wordt duidelijk vergroot en je versterkt je sfeeractie op effectieve wijze.

Sponsors

Er zijn verschillende manieren als het om de opdruk gaat. Je kunt kiezen voor het clublogo; duidelijk, maar niet heel creatief. Een andere keuze is de naam van jullie supportersvereniging. Daarnaast is de naam van een bepaalde speler uit het elftal ook een optie. Je laat shirts bedrukken om het teamgevoel te versterken en te laten zien voor welke club je bent. Vraag meteen even de sponsors van de club of ze een bijdrage willen doen en als tegenprestatie met hun logo op de shirts gezet willen worden.

Welke opdruk?

Als je eenmaal de keuze hebt laten vallen op bedrukte T-shirts zodat je je elftal kunt ondersteunen, is het van belang om te beslissen welke soort bedrukking erop komt. Ga je voor de teamnaam, het logo, de spelersnamen of wellicht de naam van de sfeeractie? Kies vervolgens de kleur van de shirts. Een handige tip daarbij is om te kijken welke kleuren er voorkomen in het clublogo en op basis daarvan een keuze te maken. En denk ook na over de positie; populair is een borstlogo, maar je kunt ook voor een grote opdruk op de voor- en achterkant kiezen.

Verschillende materialen

Met die kennis in het achterhoofd kun je verschillende offertes opvragen bij bedrijven die T-shirts bedrukken. Vergelijk vervolgens de totaalbedragen en bepaal bij welk bedrijf je het beste gevoel hebt. Tot slot is het ook goed om de soort shirts op een rijtje te zetten, vooral als het om de materialen gaat. Katoen is bijvoorbeeld prettig om te dragen, maar het kan wel eventueel krimpen. Polyester is een stof die over het algemeen langer meegaat, dus die shirts kun je vaker gebruiken bij een sfeeractie. Dan heb je nog dry-fit, dat goed ademend is én snel droogt. Een allerlaatste tip: zorg dat je voldoende shirts voor iedereen hebt en bestel meerdere maten, zodat er voor iedere supporter een shirt beschikbaar is.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?