Wederom een nederlaag voor kwakkelend Oirschot Vooruit

Oirschot Vooruit kent een stroef begin van het nieuwe seizoen. Waar het vaandelteam vorig seizoen lang meedeed in de strijd om het kampioenschap is het nu te vinden in de onderste regionen van de 2e klasse D met vier punten. Het elftal kent ten opzichte van het vorig seizoen slechts één mutatie voor de rest is het elftal intact gebleven.

De ploeg van nieuwe trainer Patrick Methorst leed haar derde nederlaag in vijf gespeelde wedstrijden. In de thuiswedstrijd tegen VV Handel gingen de groenwitten met 0-2 onderuit.

Wedstrijdverslag Oirschot Vooruit
Met een straffe wind dwars over het veld werd gestart door twee felle teams. Het werd in de zevende minuut al meteen 1-0 nadat de spits van Handel vrij de bal vanaf 20 meter in de linkerbovenhoek kon schieten. Oirschot was niet uit het veld geslagen en na een mooie combinatie schoot Koen Versteden de bal op de paal. Het spel ging op en neer en na een voorzet vanaf links werd de bal niet goed weggewerkt door de verdediging en kon de spits van Handel de bal makkelijk binnen tikken. (2-0).

Wederom ging Oirschot door maar had het geluk niet aan zijn zijde omdat de bal na een mooie voorzet van Koen Versteden, op een polletje omhoog schoot, waardoor Kees de Bresser de bal net naast schoot. 10 minuten later werd een bal net van richting veranderd waardoor hij naast het doel belandde. Uit de corner die volgde kopte Koos Gloudemans naast het doel. Tot de rust gebeurde er niets veel meer, alleen Kees de Bresser werd gewisseld voor Hessel Kemps.

Oirschot vooruit begon de tweede helft vol goede moed en een paar vrije trappen kwamen vlak bij het doel van Handel maar leverden niets op. In de 70e minuut nog een schot van Koen Versteden maar ook dat leverde niets op.  Met nog een kwartier te voetballen werden Sil Hesselbert en Mark van Dongen gewisseld voor Tycho schijvens en Jip Stam. Echt kansen zijn er niet meer gekomen.  Ook Handel kon niet gevaarlijk worden door goed verdedigend werk van Job van Gestel en Koos Gloudemans Het waren vooral lange ballen van achteruit maar die werden makkelijk verdedigd door Handel. Zelfs in de laatste minuut kon een schot van Bram van Straten het doel niet bereiken.

Een slechte wedstrijd op een slecht veld. Nu een week rust en hopelijk daarna weer echt voetbal bij Oirschot vooruit.