Volle buit voor Gemert. UNA sleept gelijkspel uit het vuur in GOES

UNA pakt in GOES waardevol punt
UNA heeft een punt overgehouden aan het duel met in en tegen GOES. De thuisploeg van trainer Dennis de Nooijer verdiende op basis van de tweede helft meer, maar een overwinning zat er niet in. Door het 1-1 gelijkspel blijft UNA voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen en heeft GOES dit seizoen nog altijd niet gewonnen in de Derde Divisie.

Omroep Zeeland
De bezoekers waren het eerst gevaarlijk; Van Kruijssen schoot na een corner richting de goal van GOES, maar Stefan de Bert haalde de bal van de lijn. Een schot voorlangs van Smulder was het enige gevaar dat GOES daar in de beginfase tegenover zette.

UNA, dat de afgelopen vier wedstrijden won, kwam vlak voor het half uur op voorsprong, Van Kruijssen pikte de bal op randje zestien en schoot prima binnen in de lange hoek. Voor de onderbreking was alleen Claude de Smit namens GOES nog het dichtst bij een treffer. Hij kwam alleen voor UNA-doelman Flokstra, maar de GOES-spits was te ver naar de buitenkant gedreven om echt gevaarlijk te worden.
Onwaarschijnlijke scrimmage Na een onwaarschijnlijke scrimmage kwam GOES halverwege de tweede helft op gelijke hoogte. Nadat diverse spelers van GOES de bal niet in het doel kreeg, haalde Renzo Roemeratoe van dichtbij de trekker over. Via Juul Respen was UNA daarna weer dichtbij de voorsprong, zijn kopbal uit een corner werd op de lijn gered door Thomas Huberts.

Tien minuten voor tijd had Timo Lijbers de 2-1 op zijn schoen. Na een knappe actie van de middenvelder, waar hij twee man het bos in stuurde, schoot hij in de kort hoek. Daar was UNA-doelman Flokstra op tijd bij om redding te brengen. In de slotfase was het GOES dat het meest aanspraak maakte op de winst, maar een winnende treffer kwam er niet voor de ploeg van Dennis de Nooijer. Door het gelijke spel blijft GOES de hekkensluiter van de Derde Divisie.

Gemert pakt volle buit na enerverend slot
Gemert  heeft zondagmiddag de volle buit gepakt tegen streekgenoot OJC Rosmalen. Het venijn zat ‘m in de staart, met vier goals in de laatste vijftien minuten: 3-1.

Voor Gemert was het de derde wedstrijd op rij dat er punten werden gepakt, na de zege op Smitshoek en de remise tegen Rijnvogels. Het levert voorlopig een plek in de middenmoot op; tiende. Gemert-coach Reinald Boeren moest het zondag stellen zonder Eon  Herman. Daan Hellings is waarschijnlijk voor langere tijd uit de roulatie met een knieblessure. Fabrizio Deben en Noel van Gerven waren nog niet honderd procent fit, maar zaten wel op de bank. De rechtsbackpositie werd ingevuld door Finn Bouw.

Gemert begon aardig aan de eerste helft, met Lex van Dijk die zich twee keer gevaarlijk voorin meldde, met een vrije trap en een kopbal. Gaandeweg kwam OJC beter in de wedstrijd en de ploeg kreeg ook de eerste echt grote kans. Na een snelle uitval via rechts kwam de bal voor de voeten van een OJC-aanvaller, maar de bal belandde met enig fortuin in de veilige handen van Stefan Tielemans. Vervolgens werd het voetbal er niet beter op, van twee kanten. De ploegen grossierden in slordigheden. Er waren wel kansen, maar heel veel gebeurde er niet voor de twee doelen. De rust werd met een brilstand bereikt.

Na rust pakte OJC al snel het initiatief. Gemert moet toch de hervatting van vorige week – met een snel doelpunt van Rijnvogels – in gedachten hebben gehad, maar opnieuw lieten de zwartwitten zich de kaas van het brood eten. Niet dat Gemert in de verdrukking zat, maar OJC had nu wel het betere van het spel en het initiatief in de wedstrijd. Ongeveer na twintig minuten herpakten de zwartwitten zich enigszins. En met een verraderlijk schot van Ed Craenen meldde de ploeg zich ook weer voorin. De keeper van OJC kreeg er nog net zijn knuisten achter.

En toen gebeurde het; vanaf de 80e minuut werd alles anders. OJC ging verdedigend in de fout en verslikte zich in de doorjagende Max Crommentuijn. Hij zag geen kans meer om zelf af te ronden, maar legde de bal terug met een verfijnd hakballetje op de inlopende Ralf Kemper. Net ingevallen brak hij de ban op sportpark Molenbroek: 1-0. Het openingsdoelpunt was het startsein voor een uiterst amusant laatste kwartier, waarin in tegenstelling tot de 80 minuten ervoor plots vanalles gebeurde. Gemert kwam bijna meteen op 2-0, maar de bal van Max Crommentuijn – na afloop uitgeroepen tot Man of the Match – werd ternauwernood gekeerd door de Rosmalense goalie.

In de 89e minuut werd de marge toch verdubbeld. Het voorbereidende werk was van Ed Craenen, die een prachtige hoge bal in petto had op Hazem Ben Rouba. Die was net een paar seconden daarvoor ingevallen en had een briljant eerste balcontact. Hij nam Ed’s bal subtiel aan en draaide vervolgens feilloos de 2-0 binnen. Daarmee leek de buit binnen voor de zwartwitten, maar die rekenden buiten Daan van Tooren. In blessuretijd kegelde de OJC’er de aansluitingstreffer tegen de touwen en daarmee bracht hij de spanning weer meteen terug, want iedereen wist dat er nog flink wat minuten extra tijd aan zaten te komen.

OJC ging va banque spelen, of althans: was dat van plan. Terwijl op de klok de seconden wegtikten in het voordeel van Gemert maakte Hazem Ben Rouba aan alle twijfel een einde. Hij was dank verschuldigd aan Ralf Kemper, die een uitstekende invalbeurt kende en sterk doorzette op rechts. Hij fopte een paar OJC’ ers en gaf voor op Hazem, die zijn tweede van middag binnenschoot. En dat terwijl hij pas in de 88e minuut inviel.

Met die 3-1 lag de wedstrijd natuurlijk in zijn plooi. Drie belangrijke punten voor de ploeg van Reinald Boeren, die zich nu gaat opmaken voor de uitwedstrijd tegen ‘s-Gravenzande, komende zaterdag.

GEMERT: Tielemans; Bouw (88. Vroomans), Meyssen, Van Dijk, Van den Broek; Van Lieshout, Crommentuijn, Achten (56. Van Gerven), Michels (72. Kemper), Craenen, Van Diepen (88. Ben Rouba).