Voetbalkantine renoveren: Wat zijn de mogelijkheden?

Misschien herken je het wel: de voetbalkantine of het voetbalclubhuis is nodig aan een renovatie toe. Al tientallen jaren is dit gebouw het tweede thuis voor zowel de oudere als de jongere leden van de vereniging. Maar op een gegeven moment krijgt de tand des tijds vat hierop. In sommige gevallen kan dit er zelfs toe leiden dat bestaande leden minder vaak de voetbalvereniging bezoeken of dat er minder nieuwe leden worden aangetrokken.

Tijd om de handen uit de mouwen te steken. Met een aantal doe-het-zelf ingrepen is het prima mogelijk om je voetbalkantine te renoveren. Hieronder bespreken we een aantal van de mogelijkheden.

Rondom de voetbalkantine schilderen
Het schilderen van het beton rondom de voetbalkantine is een leuke manier om de identiteit van de club uit te dragen. Je zou bijvoorbeeld de kleuren van de club op de vloer buiten aan kunnen brengen. Betonverf buiten is hiervoor geschikt. Deze producten zijn bestand tegen de weersomstandigheden buiten, zoals verschillende soorten neerslag en de zon. Bovendien is dit type verf zo stevig dat er zonder problemen overheen gelopen kan worden. Met betonverf buiten geef je de omgeving rondom de kantine een levendigere uitstraling. Het springt net wat meer in het oog.

Kies hierbij voor een product van een hoge kwaliteit, zodat je er zeker van bent dat het slijtvast is. Verschillende bekende merken hebben kwalitatief hoogstaande betonverf producten voor buiten uitgebracht, waaronder Sigma Coatings.

De kantinevloer renoveren
Bij de meeste voetbalkantines krijgt de vloer het zwaar te verduren. Vooral tijdens het weekend zijn er veel voetballers, ouders, kinderen, supporters en andere bezoekers en kan de kantine flink gevuld zijn. De schoenen zullen niet altijd schoon zijn. Hoe vaak er ook schoongemaakt wordt, op een gegeven moment laat dit zijn sporen na. Bovendien zorgen voetbalschoenen met noppen ervoor dat de vloer sneller slijt. Daarnaast wordt hier en daar wel eens met een drankje geknoeid en zal de zon ook hier en daar zorgen voor wat verkleuring. De kantinevloer renoveren is een goede manier om de kantine van binnen weer wat frisser aan te laten voelen.

De kracht van verf
We vertelden je hierboven al over het buiten schilderen rondom de kantine, maar ook binnen kan verf wonderen verrichten. Simpelweg het opnieuw verven van bijvoorbeeld de muren en het plafond kan voor veel verschil zorgen. Hiermee voelt het interieur van de kantine weer als nieuw aan. Het geeft de binnenzijde een algeheel frisser gevoel. Bovendien kun je de gehele uitstraling van het interieur aanpakken. Maak je hierbij gebruik van lichte kleuren, dan zorg je ervoor dat de ruimte er optisch ruimer uitziet. Bovendien zorgt lichtinval er in dat geval voor dat de ruimte er helderder uitziet en dat is meer uitnodigend.

Nieuw meubilair
Ouder meubilair heeft een bepaalde mate van authenticiteit en voegt een fijne en gemoedelijke sfeer toe aan een voetbalkantine. Maar het is ook oud, en dat heeft zo zijn nadelen. Beginnen veel stoeltjes al te piepen bij de gedachte dat er iemand op gaat zitten? Het vervangen van het meubilair is een slimme manier om het interieur van de kantine van een nieuw elan te voorzien. Hierbij kun je kiezen voor neutraal gekleurd meubilair, maar stoelen en tafels in de clubkleuren zijn ook een optie. Met behulp van de materialen kun je een mooi geheel van het interieur maken, bijvoorbeeld houten meubilair voor een meer rustiek gevoel of kunststof stoelen voor een meer modern interieur. Zo kan de voetbalkantine er weer voor langere tijd tegen.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?