Valse competitiestart voor UNA na 2-0 nederlaag bij OJC Rosmalen

Vandaag, 18 augustus, de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2024-2025 uit tegen OJC Rosmalen.
Beide ploegen beginnen voorzichtig aan de wedstrijd. OJC en UNA houden elkaar in de 1e helft aardig in evenwicht met aan beide kanten geen of weinig gevaar. Qua voetbal en positiespel is UNA de betere maar dit leidt niet tot concrete kansen en een doelpunt. In de 37e minuut is het uitvallen van Louisben Jagt een grote aderlating voor UNA. Net voor rust een goed lopende aanval over rechts: een scherpe voorzet van Brian kan door spits Jelle van Kuijssen net niet als doelpunt worden afgemaakt.

Ruststand 0 - 0 en in 2e helft geen wijzigingen in de opstelling van UNA.
Het vervolg is met kleine foutjes en slordigheden in het spel,  ook zeker bij UNA. Er wordt voornamelijk op de helft van OJC gespeeld. OJC laat dit toe door zich terug te trekken en een blok voor het eigen strafschopgebied te vormen. Lastig voor UNA om zich daar doorheen te spelen en het is oppassen voor een uitval van OJC. Tegen de verhouding in leiden die uitvallen in de 74e en 82e minuut tot een 2-0 eindstand in het voordeel van OJC. De 2e goal is een ongelukkige eigen goal van Yoeri Sijbers: hij krijgt een voorzet van OJC tegen z'n grote teen en passeert Petar in de korte hoek.

UNA was de beter voetballende ploeg maar OJC pakt met hun goed benutte strategie de 3 punten.