Valkenswaard plaatst zich voor finale nacompetitie

Deelacties:

Negen jaar geleden speelde SV Valkenswaard nog in de vierde klasse. De geelblauwen werden toen met groot vertoon van macht kampioen. Nu, negen jaar later, komen de Bosuilen uit in de eerst klasse en hebben ze nog één overwinning nodig om volgend seizoen in de vierde divisie te debuteren.

Door Peter Bussers en Willem-Jan Schampers

Valkenswaard nam het woensdagavond in de halve finale van de nacompetitie op tegen SDC Putten. De tegenstander uit Gelderland eindigde dit seizoen, net als Valkenswaard, op de tweede plaats, maar dan in de eerste klasse G Oost.

Voor SDC Putten, dat vorig seizoen ook al nacompetitie speelde voor promotie naar de vierde divisie, maar toen direct in de eerste ronde werd uitgeschakeld, eindigde de competitie niet bijster goed. Van de laatste zeven competitiewedstrijden wist het slechts tweemaal te winnen en tweemaal gelijk te spelen. De overige wedstrijden werden verloren.

Weergaloos

Het vertrouwen zal dus niet bijster groot zijn geweest en hiervan wist Valkenswaard optimaal te profiteren. Na drie minuten spelen lag de bal namelijk al in het net. Het was topscorer Youri van Brussel, die uit een hoekschop van Mike van Dooren de 1-0 snoeihard binnenkopte. Een kwartier later stond de 2-0 al op het scorebord. Deze keer was het Sem van Ham, die na een weergaloze solo de bal voorbij de doelman prikte.

Putten werd hierna wat sterker, maar tot echt grote kansen kwamen de bezoekers niet. De beste mogelijkheid was al eerder voor Saber Charif geweest, maar zijn kopbal ging over. Doelman Youri Roulaux hoefde eigenlijk maar één in actie te komen. Hij ranselde een vrije trap vakkundig uit zijn doel. De trainer van Putten ging al vóór de rust wisselen. Onder meer de boomlange Jesse Schuin kwam in de ploeg, maar veel had Valkenswaard niet te duchten van de weinig beweeglijke spits.

Panklaar

Bijna werd het nog 3-0, maar na een mooie actie van Thom van de Donk, schoot Jordy van Meurs de bal van dichtbij over. Het was slechts uitstel van executie, want in de 59ste minuut was het alsnog raak. Eerst stuitte Joep Raaijmakers nog op de doelman van Putten, waarna een hoekschop volgde. De bal werd door Jordi Maes panklaar gelegd voor Van de Donk en nu drukte de Valkenswaard-aanvoerder doeltreffend af.

Trainer Maurice Hendriks gunde vervolgens vrijwel al zijn wisselspelers speelminuten en haalde zijn sterkhouders naar de kant. Putten kwam zelfs nog met tien man te staan, toen Quinten Jony Van Meurs aantikte. Veel kansen waren er hierna niet meer, ook al omdat Roulaux graag zijn doel wilde schoonhouden en geen tegentreffer duldde. Valkenswaard mag zich gaan opmaken voor de finale van zaterdag. Op het veld van Nivo Sparta in Zaltbommel is SV Wippolder uit Delft de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

OPSTELLING SV VALKENSWAARD: 1. Youri Roulaux, 2. Chris Trouwborst (15. Miro Ioannidis), 3. Yannick Lacroux, 4. Jordy Maes, 5. Pieter Maranus, 6. Joep Raaijmakers, 7. Jordi van Meurs (18. Ebbe Coenders), 8. Mike van Dooren, 10. Sem van Ham (14. Ties Daris), 11. Thom van de Donk (9. Cas Glaser), 17. Youri van Brussel (12. Menno van Walsem)..

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Harry Aarts
08 juni 0:14
Lang supporter geweest van SV Valkenswaard maar vanwege verhuizing helaas niet meer , Selectie alle succes a.s. Zondag en ga ervoor zodat ik trots kan zijn.
MH-TATTOO
07 juni 23:32
Veel succes morgen! Het is jullie gegund.
Toon
07 juni 9:27
Wat het helemaal zo mooi maakt is dat van de 16 spelers die in actie zijn gekomen er 13 uit eigen jeugd afkomstig zijn. Een aantal hebben BVO ervaring opgedaan en weer terug gekomen op het uilennest. En vergeet vooral niet hoe jong ze allemaal nog zijn, kunnen we nog jaren plezier van beleven. Succes zaterdag!
@Valenswaard
06 juni 13:34
Heel erg knap, mag je trots op zijn!
Liefhebber
06 juni 11:11
Succes Valkenswaard!
Tommy
06 juni 11:09
Succes valkenswaard!
Henk Dielissen
06 juni 11:01
Mooie familie die Van de Donk. Mooi dat Danielle haar betrokkenheid laat zien.
Menno Janssen
06 juni 10:51
De Valkenswaardse clubs maken een mooi seizoen door! De Valk kampioen, Valkenswaard vol in de race voor promotie, Dommelen vol in de race voor promotie en BES ook de nacompetitie gehaald. Leuke ontwikkelingen! Hopelijk redden Dommelen en Valkenswaard het, zou mooi zijn!
jos keeman
06 juni 10:34
ficiat Valkenwird!
Bosuil
06 juni 10:12

Zou wat zijn Valkenswaard in de 4e divisie. Het zal een knappe prestatie zijn!

Unne bosuil
06 juni 9:38
Go uilen.