UNA, Mierlo Hout en RKSV Nuenen hard onderuit. Best Vooruit pakt fraaie overwinning

UNA met 6-0 nederlaag huiswarts
Tom Scheepers kon niet spelen, hij wordt deze wedstrijd vervangen door Rhoan Boudewijns. Verder is de opstelling vergelijkbaar met vorige week.

De eerste kans voor Blauwgeel is al in de 7e minuut, met een redding van Petar Stoskovic. Daarna vallen ook snel goals voor Blauw Geel, in de 10e en 19e minuut. De eerste helft speelt zich af in een gezapig tempo. Het is warm waar Blauw Geel minder last van blijkt te ondervinden. Blauw Geel speelt dreigender en UNA is slordig in het uitverdedigen. Er zijn gevaarlijke kansen voor Blauw Geel waar UNA weinig tegenover stelt.

In plaats van Jelle van Kruijssen begint Jimmy Vijgen aan de 2e helft. Meteen na rust raakt Yoeri Sijbers geblesseerd en daarvoor komt Alex Smeins in het veld. Het ziet er niet goed uit voor UNA nu alle 2 de sterke baisiverdedigers ontbreken. Helaas wordt dat realiteit: 5 minuten na rust is het 3-0. UNA dringt aan maar uit een snelle counter wordt het 4-0. De sluis lijkt open te staan, met een 5-0 en een 6-0 die daarop volgen. Tussenin heeft er een wissel plaatsgevonden met Abdiasis Eenow Dahir voor Mouad Hassan.

Een volledige off day van UNA met eindstand 6-0. Hopelijk weet het team zich snel bij elkaar te rapen want over 3 dagen is de bekerwedstrijd, uit tegen Quick.

TOGB bezorgt Gemert eerste nederlaag
Gemert heeft zondagmiddag op eigen veld de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De zwartwitten die bij een overwinning de eerste plaats in de derde divisie B hadden veroverd gingen met 0-1 onderuit tegen TOGB. Reinald Boeren had dezelfde 11 namen het veld ingestuurd als in de voorbije twee gewonnen duels.

Gemert begon sterk en had pech dat een vroege openingsgoal geen genade vond in de ogen van het arbitrale duo. TOGB antwoordde in de 12 minuut met een gevaarlijke kopbal die rakelings langs het doel van Stefan Tielemans ging. De gasten uit Berkel en Rodenrijs, traditioneel een lastige opponent voor Gemert, domineerde vervolgens de eerste helft zonder echt gevaarlijk geworden. Gemert, dat een stuk minder voor de dag kwam dan in de voorbije twee wedstrijden, was zelfs het dichtst bij de openingstreffer voor rust. in de 21e minuut kwam Ed Craenen een teenlengte te kort om een scherpe voorzet van Dylan van Diepen binnen te werken.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Weer was het TOGB dat de toon zette. In de 52e minuut leek de ploeg de wedstrijd open te breken, maar schoot de paal Gemert te hulp. Nauwelijks drie minuten was het aan de andere kant bijna raak toen TOGB-doelman Moreno Zwarteveld al zijn talenten aan moest spreken om een enorme poeier van Erwin van den Broek onschadelijk te maken. Het werd gaandeweg de tweede helft steeds duidelijker dat degene die zou weten te scoren wel eens spekkoper kon worden in deze wedstrijd. En waar het Gemert het in de eerste twee wedstrijden misschien wel een beetje mee zat, zat het nu tegen. In de 65e minuut mocht TOGB een corner nemen en de mee opgekomen verdediger Railey Martijn prikte raak, 0-1. Gemert had nog 25 minuten om de achterstand ongedaan te maken. Maar de thuisclub kwam nog maar één keer in de buurt van de gelijkmaker. in de 73e minuut mocht Dylan van Diepen op de rand van het zestienmetergebied aanleggen, maar zijn goed gekomen vrije trap werd knap onschadelijk gemaakt door doelman Zwarteveld.

Onder aanvoering van de sterke doelman speelde TOGB de wedstrijd beheerst uit en vertrok met de volle winst van het warme sportpark Molenbroek. Gemert zal deze tegenvaller snel achter zich moeten laten. Woensdagavond wacht immers alweer de bekerclash met Excelsior’31.

Gemert: Tielemans, Deben, Meyssen, Van Dijk, Van den Broek, Van Gerven (84. Vercoelen), Van Lieshout (68. Crommentuijn), Achten, Craenen (68. Michels), Kemper en Van Diepen ( 78e. Herman).

Best Vooruit boekt fraaie overwinning op Orion
De competitie start voor de Rood Zwarte brigade is allerminst soepel verlopen. Naast de kansloze nederlaag werd doelman Bakker eerder naar de omkleed gelegenheid gewezen en nieuw bakken doelman Milan Toirkens viel zwaar geblesseerd uit in een oefenwedstrijd. De talentvolle eerste doelman voor vandaag is Lars van Binsbergen die na een sterke invalbeurt nu als eerste op het wedstrijdformulier staat.

Tegenstander Orion (Nijmegen) is de competitie ook allerminst goed gestart na een kansloze nederlaag tegen titelkandidaat UDI’19. Beloofd weer een mooi potje voetbal te worden voor de eerste punten op sportpark De Leemkuilen.

De eerste helft heeft Orion iets meer veldoverwicht. De druk op het Best Vooruit doel is er wel maar doelman Lars Binsbergen controleert de achterhoede prima. Maar ook de thuisploeg weet met een paar speldenprikken de achterhoede van Orion aan het wankelen te brengen.  Orion krijgt een paar hoekschoppen maar weet daar echt onvoldoende uit te halen of de kopsterke verdediging van Best Vooruit staat zijn mannetje. In de 20ste minuut is er een dot van een kans voor Orion maar de aanvaller is niet scherp genoeg en doelman Lars Binsbergen weet vakkundig te pareren. Best Vooruit zet daar tegen over wat Ward van Rooij in een zelfde situatie komt als zijn collega en stuit ook op de doelman. Best Vooruit komt iets meer terug in het tweede gedeelte van de eerste helft en er ontstaat een middenveld situatie waar beide teams acteren. Wel wordt er door Orion nog een buitenspel doelpunt gemaakt wat door de assistent scheidsrechter goed wordt gezien. De ruststand derhalve 0-0

De 2de helft zien we een heel ander Best Vooruit. Drie invallers maken dat het voetbalvermogen wordt vergroot. Orion wordt meteen onder druk gezet en komt daar ook niet meer onderuit. Daarnaast worden het de 45 minuten van Lars Binsbergen, doelman van Best Vooruit.  Lars weet een penalty te stoppen na een overtreding in de 16 en pakt een paar ongelofelijke ballen die de toeschouwer al telde. Niet alleen Lars tilt zijn nivo hoger ook de spelers van Best Vooruit. De 1-0 komt uit een lage voorzet van Ward van Rooij waarbij de bal over de doellijn rolt en het laatste zetje door Tim Fiolet wordt gegeven. Na dit doelpunt is Orion een beetje de weg kwijt. Best Vooruit scoort al snel de 2-0 door Stijn Beekx die de bal vanaf de 16 prima in de hoek dirigeert.

Orion komt met speldenprikken spaarzaam op de helft van Best Vooruit. Het kan dan ook niet uitblijven dat Best  Vooruit de 3-0 op het scorebord zet. Wederom Stijn Beekx die via Ward van Rooij (prima pas!) de doelman kansloos laat. De speldenprik die Orion nu uitdeelde resulteert in een tegendoelpunt. Het laatste wapenfeit is toch weer voor Best Voorui. Ingevallen jongeling Rens van Kollenburg wordt vrij voor de doelman gezet en Rens scoort beheerst 4-1.

Een prima wedstrijd van de thuisploeg die, dankzij fabelachtig optreden van Lars Binsbergen, de drie punten in huis weet te houden.

Opstelling Best Vooruit: Lars van Binsbergen, Bram Toebes, Björn Nuij, Stijn Beekx, Ward van Rooij, Gerben Sozeyedio, Dave de Bresser, Chiel van de Sande, Tim Fiolet, Hadi Barglan, Tom Sprokholt.

RKSV Nuenen hard onderuit in Uden
Nuenen had afgelopen zondag een echte “off day “  tegen UDI ’19.  Geen moment maakte Nuenen kans om de grote nederlaag te voorkomen. Op alle gebied werd het team afgetroefd door het zeer sterk spelende team uit Uden.

De thuis spelende ploeg zette vanaf het begin volledig hoge druk op de ploeg uit Nuenen. Ondanks het warme weer speelden ze een veel hoger tempo dan de gasten uit Nuenen. De zeer goed leidende scheidsrechter ( oud betaald voetballer ) Geert den Ouden, had een makkelijke middag. UDI combineerde naar hartenlust en het enige wat Nuenen nog kon doen, was proberen de score te beperken. Na de eerste helft stond er al een tussenstand op het mooie digitale scorebord van 4 -1. Jorg van der Maat had Nuenen nog even hoop gegeven met een prachtig doelpunt. Meer kreeg oud Nuenen keeper Odunze van UDI in deze wedstrijd niet te verwerken.

Meteen na rust ging UDI verder met doelpunten maken, binnen een kwartier stond de eindstand al op het bord,  7 – 1  !! Hopelijk kan het team van trainer Edwin Slagboom deze grote deceptie snel verwerken en zich gaan voorbereiden op de derby tegen Best Vooruit. Het motto zal nu moeten zijn, snel vergeten en weer doorgaan, dat is het beste middel om tegen streekgenoot Best Vooruit een beter resultaat neer te zetten.

Mierlo-Hout verslikt zich opnieuw
Mierlo-Hout heeft ook de tweede wedstrijd in de vierde divisie niet om kunnen zetten in winstpunten. Op het mooie sportpark in Wijchen bleven de Houtenaren opnieuw met lege handen achter na 90 speelminuten.

De eerste helft leek een kopie van de wedstrijd tegen Juliana ‘31. Ook nu was het Mierlo-Hout dat aan de bal prima mee kon en optisch een overwicht had, AWC liet de gasten uit Mierlo-Hout ook aan de bal en wachtte vanuit een verdedigend blok rustig op de kansjes. Waar Mierlo-Hout de spaarzame kansen die zich voordeden niet kon benutten was het AWC dat via een inzet na een vrije trap de score opende. In het restant van de eerste helft wordt er door beide ploegen niet meer gescoord en kunnen de teams met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg verkoeling gaan zoeken in de kleedkamers.

In de tweede helft leek de wedstrijd hetzelfde spelbeeld te krijgen, de gasten uit Mierlo-Hout hadden twee mutaties doorgevoerd, in de kleedkamer achtergebleven waren Thom Meeuwsen en Chafik Mezziani, voor hen in de plaats kwamen Magazi en De Meij de voorhoede nieuwe impulsen geven. De eerste tien minuten na rust was het Mierlo-Hout dat aandrong, goed doorzetten van Olislagers levert Bram Zwanen een schotkans op maar die ziet zijn inzet over het doel verdwijnen. In de 53e minuut is het Deelen die een kop-kans krijgt vanuit een hoekschop maar ook deze bal verdwijnt over het doel.

In de 60e minuut is het aanvoerder Lalisang die mag aanleggen voor een vrije trap binnen de zestienmeter nadat de keeper van AWC bestraft wordt voor het te lang vasthouden van de bal, ook deze bal vindt het net van het doel niet en direct daarna is het AWC dat counterend het doel wel vindt en de 2-0 op het scorebord zet. De wedstrijd is dan gespeeld, de gasten lijken niet meer over deze domper heen te komen en de thuisploeg laat in het laatste kwart van de wedstrijd zien dat ze zeer effectief zijn en met twee goals in de respectievelijke 63e en 71e minuut aan alle onzekerheid een eind maken.

Voor de ploeg van Koenraadt en Wetzel een flinke tegenvaller, volgende week wacht echter de thuiswedstrijd tegen oude bekende Valkenswaard die ook een zware seizoenstart kennen, beide ploegen zullen zich willen revancheren voor de tot nu toe teleurstellende start van de competitie.

Op sportpark De Beemd in Mierlo-Hout staat deze wedstrijd ook in het teken van de opening van het seizoen 2024-2025, een mooi affiche dus voor een hopelijk spannende en sportieve strijd.