Trainer vd Maand Mike de Louw: “Supermooi en trots om deze prijs te mogen winnen"

Deelacties:

Mike de Louw is door bezoekers van AVE verkozen tot trainer van de maand april. De trainer van DVS  bleef met 2% meer aan stemmen Nik Bierens van De Valk nipt voor. Afgelopen donderdag ontving Mike de trofee uit handen van zijn vader Peter de Louw.

Goede reeks
DVS is na een goede reeks geklommen naar de tweede plaats in de competitie en bleef voor afgelopen zondag 11 wedstrijden ongeslagen. Waarschijnlijk gaat DVS de nacompetitie bereiken, bij een overwinning op de laatste speeldag in en tegen De Weebbosch, is het toetje van de competitie een feit. Maar dit is voor latere zorg, eerst even genieten van deze erkenning. Mike: “Supermooi en trots om deze prijs te mogen winnen. Vorig jaar ook genomineerd en toen net niet gehaald. Het is een mooie waardering voor waar we als staf en groep mee bezig zijn want zonder hun had ik deze prijs niet kunnen behalen. Zie het dus ook als een Prijs voor de gehele staf en selectie.

Het mooie is het leefde vorige maand al in de groep 'huh niet genomineerd' kwam er in de app voorbij haha en deze maand dus wel. De link werd al meteen gedeeld in de groep en het werd daarna ook goed in de gaten gehouden. Het leefde niet alleen in de groep maar ook binnen de club en zelfs in het dorp kreeg ook vragen of ik gewonnen had?”

Ouders
Mike geeft verder aan dat zijn naasten hem in alles steunen. “Allereerst natuurlijk staf en spelers, het bestuur en aan eenieder die de moeite heeft genomen om voor mij te stemmen.  En ik vind dat mijn ouders Peter en Hetty de Louw speciaal vernoemt mogen worden daar zij altijd voor mij klaar staan in de tijd dat ik voetbalde en nu dat ik trainer ben hebben zij altijd rekening  gehouden met mij.”

De prijs ‘Brabant Sports trainer van de maand’ winnen is leuk, maar promoveren staat bovenaan op het lijstje van De Louw: “ De degradatie van vorig seizoen deed wel pijn, echter zie ik nu dat spelers zich ook goed ontwikkelen weliswaar op lager niveau maar er groeit vertrouwen en qua spel is het ook veel beter gaan draaien. Het is ook een vrij jonge groep en ze pakken dit seizoen dingen veel beter op. Daarom denk ik dat het belangrijk is dat we de stap weer terug maken, vind ook dat we de groep ervoor krijgen met oud DVS-er Dennis van den Reek die terugkeert (net als Remy Keijsers vorig seizoen) en vanuit JO19-1 komen er ook goede spelers bij (en misschien nog iemand van buitenaf) die samen met de huidige selectie een mooie grote groep kunnen vormen waarin veel concurrentie is en we elkaar scherp kunnen houden." 

"Verder denk ik dat er meer voetballende ploegen in de 4e klasse dit seizoen t.o.v. vorig seizoen vanwege die ‘gekke versterkte degradatieregeling’ en ja voetballen ligt ons gewoon beter. Maar ja…daar zijn we nog niet, eerst nacompetitie veilig stellen en dan nog drie zware wedstrijden spelen om daadwerkelijk de stap te kunnen maken."

Kwaliteit
Dat DVS over kwaliteiten beschikt en goed voetbal speelt is duidelijk. Toch wisten de manschappen van De Louw zich niet te mengen in de strijd om het kampioenschap. “Ik denk dat we als groep goed samenwerken en dat we echt heel leuk en aantrekkelijk voetbal spelen met mooie uitgespeelde aanvallen en maakte daarom ook al 91 goals (hadden er meer moeten zijn).  En na tegenslagen staan we ook op en tonen veerkracht (Dosko’32 thuis 0-3 achter, 3-3 eindstand en Riethoven uit 3-1 achter en 3-5 winst). Onze doelstelling was dit seizoen eindigen bij de eerste 3 en meedoen om de promotieplaatsen en daar doen we nog volop voor mee.

Maar als we terug gaan kijken op dit seizoen dan hebben we ‘her en der’ onnodig punten verspeeld en hadden we gewoon mee kunnen doen om het kampioenschap maar ik vind wel dat Steensel terecht kampioen is geworden omdat zij veel constanter gepresteerd hebben dan wij."

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Wim M
30 mei 12:54
Mooi!! Proficiat! Mike.
RPC
23 mei 22:11
Proficiat Mike, zwaar verdiend.
Frank Kuipers
22 mei 15:39
Proficiat Mike, op naar promotie!!!
Richard van de Kerkhof
22 mei 12:37
Gefeliciteerd Mike!
Kampioen
22 mei 11:49
Proficiat met deze prijs en succes met z'n allen in de nacompetitie
SV Braakhuizen
22 mei 11:10
Gefeliciteerd Mike, en heel veel succes zondag en op naar een mooi slot van het seizoen!
Marty Heijmans
22 mei 10:10
gefeliciteerd Mike en DVS ga zo door.