Mierlo Hout pakt titel in 1e klasse F en promoveert voor tweede keer op rij

Deelacties:

Mierlo Hout kampioen in 1F na zakelijke overwinning op SV Someren
Mierlo Hout mocht vandaag aantreden tegen SV Someren, bij een overwinning zou de ploeg van trainer Raymond Koenraadt kampioen zijn in de eerste klasse F. Sportpark de Beemd was daarom goed volgestroomd, om de kampioenswedstrijd te aanschouwen en om eventueel een feestje te bouwen.

Door Jesse Deckers
Om 14:30 maakte scheidsrechter Soerish Ramcharan een begin aan het treffen, en is de kampioenswedstrijd van start gegaan. Mierlo Hout oogde direct fitter en sterker, het had gedurende de beginfase van de wedstrijd een hoog balbezit-percentage, en het probeerde de score te openen. De eerste echt gevaarlijke kans kwam van Rick van de Ven, een afvallende bal viel voor zijn voeten, maar de afronding was minder, de bal belande op het parkeerterrein. Someren oogde gespannen, want ook voor deze heren stond er het een en ander op het spel, als er niet gewonnen zou worden degradeert de formatie van Sijbers naar de tweede klasse. Someren probeerde onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen, maar dat lukte niet echt. In de negentiende minuut werd er in het 16 metergebied een overtreding geconstateerd en dat resulteerde in een pingel voor Mierlo Hout. Aanvoerder Jasper Lalisang eiste de strafschop op, en schoot deze beheerst tegen de touwen: 1-0. De openingstreffer gaf het publiek en de spelers een zichtbare boost en Mierlo Hout probeerde door te drukken, en zo snel mogelijk de 2-0 binnen te schieten, en dat lukte! In de twintigste minuut knikte wederom Jasper Lalisang uit een scherp indraaiende hoekschop raak: 2-0. Ondanks dat de stand 2-0 is geworden, bleef Someren wel voetballen om de aansluitingstreffer te maken, in de blessuretijd van de eerste drie kwartieren had het daar de beste kans toe, maar deze bal vloog rakelings naast het doel van Milan Lebens.

In de tweede helft zien we een tammer Mierlo Hout, en laat het SV Someren meer aan voetballen toe komen, dat gaf Someren vertrouwen en Someren heeft dan ook enkele speldenprikjes uit kunnen delen, maar een doelpunt maken bleek moeilijker dan gedacht. Toch lukte het maken van een doelpunt wel, Gregory Lammers maakte in zijn eigen 16 metergebied hands en dat mondde uit in een strafschop voor Someren, deze werd door Max Sonnemans binnen gewerkt. Met nog een kwartier te spelen leek het nog even spannend te worden, maar Jasper Lalisang maakte aan alle spanning een eind, hij schoof rustig en beheerst de 3-1 binnen, en het kampioenschap leek een feit. Mierlo Hout gaf niks meer weg en na 90 minuten en een poos extra speeltijd is de wedstrijd voorbij: Mierlo Hout is kampioen.

Een hele knappe prestatie met een goede selectie, vorig jaar werd er voor het eerst de stap gemaakt naar de 1e klasse, en nu kampioen worden en naar de 4e divisie promoveren, dat doen niet veel verenigingen waarbij spelers gewoon contributie moeten betalen, en geen stuiver uitgekeerd krijgen.  Volgende week speelt Mierlo Hout nog tegen Limburgia.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Roy Winters
21 mei 21:48
Gefeliciteerd Mierlo Hout!
v.v. E.F.C.
21 mei 19:00
Gefeliciteerd Mierlo-Hout met het kampioenschap en de promotie naar de 4e divisie; werkelijk een hele knappe prestatie! Hopelijk mogen wij in de toekomst nog mooie wedstrijden tegen elkaar spelen.
Jan Leenders
21 mei 18:33
Mooie prestatie en verdiend kampioenschap. Succes verder.
SV Braakhuizen
21 mei 14:55
Proficiat! Mooie prestatie. Succes volgend jaar!
Tom Franse
21 mei 14:34
Gefeliciteerd Mierlo Hout, fantastische prestatie en dat wordt weer een paar dagen feesten zoals ze dat in het hout kunnen! 😉
Gerrit Hoffmann
21 mei 14:04
PROFICIAT EN NU NAAR NUENEN
Frank van de Vijfeijken
21 mei 12:55
Felicitaties voor staf, spelers en alle betrokkenen bij Mierlo Hout, een knappe prestatie. Veel plezier de komende dagen en uiteraard veel succes in het nieuwe seizoen.
Patrick Meinhardt
21 mei 11:29
Proficiat Mierlo Hout, zwaar verdiend en feest ze.
Erik Schaeken
21 mei 8:52
Gefeliciteerd met jullie kampioenschap en succes in de 4e divisie. Feest ze.
Marco van den Braken
21 mei 8:46
Spelers, staf, begeleiding, supporters en de club Mierlo Hout , gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap! Maak er een mooi feest van en alvast succes in de 4e divisie komend seizoen.
Tieske strik
21 mei 0:54
Van harte gefeliciteerd
De Valk
20 mei 23:27
Namens De Valk van harte gefeliciteerd knappe prestatie
@Lindert
20 mei 22:52
Wellicht un consumptiebon of twee per overwinning ;)
MH supporter
20 mei 22:49
@lindert….inderdaad geen cent
Patrick
20 mei 22:43
Een ongekende prestatie! Gefeliciteerd! Maar niet alleen een felicitatie aan het 1e elftal, maar ook aan het 2e, 3e, 4e, 6e en 7e elftal met het behalen van het kampioenschap!
Lindert
20 mei 22:37
Geen cent uitgekeerd krijgen...hahaha
Mike de Louw
20 mei 22:28
Gefeliciteerd met het kampioenschap en veel plezier met het feest🍻⚽️
RKGSV
20 mei 21:43
Mierlo Hout gefeliciteerd!! 💪
Harry Aarts Mierlo-Hout
20 mei 21:14
Proficiat Jongens en Club Fantastische Prestatie .
Erik van rooij
20 mei 20:03
Gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Knap gedaan raymond