Met o.a.: De Valk ruim langs RPC, Heeze wint van Reusel Sport (Update)

De Valk - RPC: 5-1
De Valk start bekertoernooi met ruime winst op RPC
Op een zonnig en warm sportpark 't Valkennest heeft De Valk een eenvoudige overwinning geboekt op RPC. Door deze ruime overwinning is de ploeg van hoofdtrainer Nik Bierens met anderhalf been geplaatst voor de knock-outfase van het bekertoernooi.

De Valk begon gelijk dreigend, na een fout in de achterhoede bij RPC was het Joran Vermeulen die de paal raakte. Enkele minuten was het alsnog raak voor Joran Vermeulen, na een niet adequaat gekeerd afstandsschot van Gideon Pieschel wist Joran Vermeulen de bal eenvoudig in het dak van het doel te schieten 1-0. RPC kwam daarna iets beter in de wedstrijd en na een verre ingooi van Twan Demin raakte Sebastiaan Roggen de paal. Vijf minuten later kopte verdediger Lars Nijkamp de bal rakelings over het doel heen. Na bijna een half uur spelen was het nieuweling Evrim Karatas die de bal uit de lucht op zijn slof nam en onberispelijk raak schoot voor de 2-0.

Het eerste kwartier van de tweede helft was voor de bezoekers uit Eindhoven. Met het inbrengen van onder andere de ervaren middenvelder Joep van de Velden kwam de ploeg van hoofdtrainer Jan Poortvliet beter voor de dag en wist zelfs de aansluitingstreffer te maken, Sebastiaan Roggen kreeg in het strafschopgebied iets te veel ruimte en kon de bal in de verre hoek binnenschieten 2-1. Een kopbal van Twan Demin raakte vlak daarna de lat en ook een schot van Joep van de Velden dat via de vingers van doelman Dennis Verhoeven ook de paal raakte, zorgde ervoor dat De Valk er weer een schepje bovenop moest doen. Halverwege de tweede helft schoot Evrim Karatas uit een vrije trap de 3-1 tegen de touwen. RPC was geslagen en met het inbrengen van enkele frisse invallers kwam de thuisploeg geen moment meer in de problemen. Joran Vermeulen schoot vanaf elf meter de 4-1 binnen en in de blessuretijd was het Evrim Karatas die met een fenomenaal afstandsschot in de kruising de eindstand bepaalde op 5-1 voor De Valk.

RKGSV - Geldrop
Gerwen verrassend sterk tegen Geldrop
Vooraf had coach Pierre van den Eeden tegen al zijn oud makkers van Geldrop al gezegd dat het zou gaan spoken op de Polder, als het kleine clubje Gerwen, tegen grote buur Geldrop aan zou treden in de 1e bekerronde. En hij kreeg daarmee gelijk, in een uiterst sportieve en vermakelijke wedstrijd kwam Geldrop met het uiteindelijke gelijkspel nog het beste weg, het waren de Gerwenaren die de meeste kans op de overwinning hadden. Nog nimmer hadden beide ploegen ooit in een officiële wedstrijd tegen over elkaar gestaan en dat trok behoorlijk wat toeschouwers richting de Polder.

Onder een stralend zonnetje, trokken beide ploegen vanaf de aftrap ten aanval, beide zette hoge druk en daardoor viel er van alles te beleven. Het leidde niet tot echte grote kansen of het moet het schot van Stan vd Pol zijn geweest, wat toch het doel uiteindelijk ruim mistte. De duels werden vooral gespeeld op het middenveld en daar speelde Geldrop net iets makkelijker de bal rond dan Gerwen, het kwam dan ook aan de leiding in de 23e minuut toen Hugo Beets een bal onderschepte en direct naar voren koerste, na een combinatie met Wessel v Moorsel gaf hij een uitstekende voorzet die door van Klinken werd binnen gelopen.

Gerwen rechtte de rug en nam het initiatief, het kreeg 2 kansen binnen 5 minuten, eerst werd het schot van Zohir El Maach door keeper v Gestel gepareerd en even later kwam dezelfde El Maach een teenlengte tekort op een prima voorzet van Luuk Nijenboer, Het bleef 0-1 tot de rust.

Na de thee hadden de omzettingen bij Gerwen het gewenste resultaat, het ging iets anders spelen en bracht met 3 wissels meer gevaar. Geldrop kreeg wat meer ruimte om te voetballen, maar wist er niet goed raad mee, slordig balverlies bracht ze enkele keren in gevaar en het mocht van geluk spreken dat Willem Verwey en Daan de Loo vrij voor van Gestel het net niet konden vinden. Uitstel bleek even later, want na een prachtige voorzet van Joey Maas, controleerde Alvaro Martinez de bal keurig vrij en liet Willem Verwey de verdiende gelijkmaker binnen tikken. Amper 3 minuten later had Gerwen op voorsprong moeten komen, opnieuw speelde Alvaro Martinez zich in de 16 vrij en behield het overzicht, zijn breedte balletje op Daan v Erp werd op 14 meter vrij voor het doel in het zijnet geschoten. Geldrop wankelde en kwam amper nog in de buurt bij het doel van vd Gevel. Opnieuw blijkt dat Gerwen over een uitstekende achterhoede beschikt, waarin nieuwkomer Luuk Nijenboer van toegevoegde waarde is. 1 kans kreeg Geldrop in de 2e helft en daarmee had het 3 minuten voor tijd toch nog de winst kunnen stelen, Lars de Haas kapte zich vrij op de 16 en schoot hard in, het was echter Tommy vd Gevel die zijn waarde weer bewees en de bal uit het doel ranselde. Even later floot de prima fluitende scheidsrechter Hendriks voor het einde en hadden de supporters van beide kanten een leuke wedstrijd gezien.

NWC - GSV'28: 1-2
NWC krijgt te weinig in eerste bekerduel tegen GSV’28
Asten – NWC is het bekeravontuur gestart met een nederlaag. De ploeg van de nieuwe trainer Sander Janssen was zeker in de eerste helft en in de slotfase beter en gevaarlijker dan nieuwbakken eersteklasser GSV’28, maar het waren de gasten die een achterstand ombogen en er met de winst vandoor gingen: 1-2.

NWC liet in de eerste helft een goede indruk achter. De thuisclub toonde gedrevenheid en scherpte en voetbalde grotendeels verzorgd. Het leverde ook een aantal kansen op. Zo zette Martijn Ghielen met een fraaie steekbal Jaden van der Lee alleen voor de keeper, maar de inzet van de rechterspits ging naast het doel. Vijf minuten later hield Douwe Hurkmans de bal binnen en tegelijkertijd kon hij Mees Janssen diep sturen. De clubtopscorer van vorig seizoen sneed naar binnen, bracht zichzelf in de positie om af te drukken en met een klinische uithaal verschalkte hij GSV-sluitpost Tim Wouters: 1-0. Even later doken ook de bezoekers uit Genhout voor het doel op, maar een poging van routinier Jeroen Gerets kon eenvoudig worden opgeraapt door Wessel van der Heijden. De talentvolle achttienjarige doelman kwam afgelopen zomerstop over van ONDO JO19-1 en kreeg vandaag zijn kans onder de lat in het vaandelteam van de oranjehemden. Tien minuten voor rust zette een fris NWC opnieuw een mooie aanval op, al kon die niet worden bekroond met een doelpunt. Mees Janssen zette voor op Hurkmans, maar de middenvelder kon zijn voet niet lekker achter de bal zetten waardoor de 2-0 uitbleef. NWC kon desalniettemin met een tevreden gevoel gaan rusten, want het spel kon het thuispubliek wel bekoren.

GSV, een mix van spelers op leeftijd en jongelingen, drong in de beginfase van de tweede helft wat meer aan. De equipe uit Genhout, gemeente Beek, voerde de druk enigszins op maar werd wel een handje geholpen bij de totstandkoming van de gelijkmaker. Uit een hoekschop werd de bal van korte afstand op de handen van NWC-aanvoerder Martijn Henst getrapt, waarna arbiter Ortiz den Hollander besloot een strafschop toe te kennen aan de Limburgers. De ervaren Raymond Frijns knalde de penalty hard binnen en zorgde voor de 1-1. Vervolgens verdween het ritme wat uit de wedstrijd, wat te maken had met meerdere wissels aan beide zijdes maar vooral met de verzengende hitte op sportpark ’t Root. NWC-spits Mees Janssen toonde wel nog een wapenfeit, nadat hij vanaf rechts naar binnen dribbelde maar zijn uithaal met links tot corner werd verwerkt door Wouters. Een kwartier voor tijd slingerde invaller Robin Rijnders de bal vanaf de rechterflank de zestien in, waar Mees Janssen bijna raad mee wist. Zijn kopbal ging echter over het GSV-doel. In de eindfase maakte NWC het meeste aanspraak op de drie punten, maar het geluk was niet aan Astense zijde. Wouters pareerde ook een volley van Mees Janssen en in de rebound dook Hurkmans nog gevaarlijk op, maar vermeend en dus ook geconstateerd buitenspel gooide roet in het eten. De onvermoeibare middenvelder deed er alles aan om alsnog matchwinner te worden, maar zelfs een kiezelharde poeier kreeg niet het lot dat het verdiende. De lat bracht namelijk redding voor de gasten. Een aloude voetbalwet deed NWC vervolgens pijn in de slotminuten en de invallers van GSV beslisten het duel. Steef Nijsten tikte de bal door op Stijn Winkens, die met een fraaie lob de 1-2 op zijn naam zette. NWC gaf in de blessuretijd nog wel wat gas en kreeg twee kansen. Eerst vloog een indraaiend schot van de ingevallen Max van Halteren naast het doel en lukte het Mees Janssen niet om een afvallende bal op doel te krijgen. De aanvalsleider raakte de bal verkeerd en dus trok een gelukkiger GSV de eerste bekerzege over de streep: 1-2. Het NWC van coach Janssen kende opnieuw sterke fases, maar bleef wel weer met lege handen achter en was niet dodelijk genoeg in de afronding. Met nog twee bekerontmoetingen op de rol is er natuurlijk nog van alles mogelijk in deze poule. Om te beginnen zondag in Rothem tegen tweedeklasser RVU, dat vanmiddag opende met een 2-2 gelijkspel bij het eveneens in de tweede klasse acterende Caesar.

Opstelling NWC: Wessel van der Heijden, Menno Janssen (81’ Damon Claessens), Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Martijn Ghielen (70’ Tim van Dijk), Douwe Hurkmans, Mark Bosch (46’ Daan van Gansewinkel), Jaden van der Lee (81’ Max van Halteren), Mees Janssen en Jip de Jong (70’ Robin Rijnders).

RKSV Heeze - Reusel Sport: 3-1
Heeze wint eerste bekerduel.
Het nieuwe seizoen is begonnen. Zoals de laatste jaren gebruikelijk eerst met bekerwedstrijden in de poule-fase. Heeze is ingedeeld in een poule van drie met Reusel Sport / Cotrans en Emplina en hoeft dus maar twee duels te spelen. Vandaag thuis tegen Reusel Sport.

Beide teams waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Goede kansen over en weer, maar uiteindelijk kwam de thuisploeg op voorsprong. Na ongeveer een tien minuten werd Jorg van Galen aangespeeld op het middenveld. Hij had het overzicht en zag dat de Reuselse doelman ver voor zijn doel stond en waagde een kans met een afstandsschot. En goed voor hem zeilde de bal over de kansloze keeper in het doel: 1-0.

Al binnen een paar minuten was daar het antwoord van de bezoekers. Jorg Dickens soleerde door de verdediging en passeerde ook de doelman met een geplaatste bal: 1-1. Heeze had toch het betere van het spel en beloonde zichzelf in de 23e minuut met een snelle aanval over links, die de 2-1 opleverde door Gijs Moerenhout, die uit een moeilijke hoek toch raak schoot. Tot de rust kwam daar geen verandering meer in.

In het tweede bedrijf eigenlijk hetzelfde plaatje. Kansen over en weer, maar geen doelpunten. Uiteindelijk wist Jochem de Ruijter in de blessuretijd zekerheid te verschaffen. Hij werd op rechts diep gestuurd, liep op snelheid zijn verdediger eruit, omspeelde de doelman en schoot de 3-1 tegen de touwen. Vlak daarna was het voorbij. Eerste winst en een goede uitgangspositie in de beker-poule.

Boekel Sport - Erp: 1-3
Erp  wint wederom van buurman Boekel Sport
Erp mocht afgelopen zondagmiddag aantreden tegen Boekel Sport 1, de ploeg waartegen het vorige week ook al oefende. Toen wist Erp de wedstrijd met 1-0 te winnen. In deze editie speelde Erp 1 uit, op het groene Himalaya gebergte dat men in Boekel het ‘hoofdveld’ noemt. De hobbels op het veld hadden een hellingspercentage van 12,7%. Toch weerhield dat de Erpse-brigade er niet van om te voetballen, en het spel was in de openingsfase fraai te noemen. Erp had een groot veldoverwicht, en was zoekende. De 0-1 had binnen twaalf minuten al tweemaal kunnen vallen, maar door een inschattingsfout van het eigen voet-krachtsvermogen belande deze kansen op de Statenweg, die naar de Quayweg leidt, de weg richting het schitterende Duitsland, en tevens competitie-opponent: Olympia’18. De openingstreffer viel in de eerste helft wel. Na een kwartiertje spelen floot de scheidsrechter uit Rucphen, die eigenlijk een vrije dag had voor een overtreding, en tevens een vrije trap op een mooie plek voor de Erpenaren. Wietse van Lankveld nam plaatst achter de bal. Hij wist de bal schitterend voorbij de Boekelse-doelman te knallen: 0-1. Boekel leek daarna last te krijgen van haar eigen veld, dat tevens wel aardig nat was, doordat de wild geplaste urine van het festival BoeCult omhoog was gekomen. Boekel Sport probeerde kansen te creëren, maar tevergeefs. Erp deed Boekel na en wel met succes, want het scoorde na de broodnodige drinkpauze wel. Een vrije trap belande bij de broer van Ben van den Nieuwenhof, Hugo op het hoofd, en hij kopte raak: 0-2. Jos Verkuijlen voerde Hugo Bouwmans in op de Club-app als doelpuntenmaker, maar eenieder weet dat hij zijn voetbalschoenen allang aan de wilgen heeft gehangen. De materiaalman van Boekel was al ranja aan het maken, terwijl Daan van Hoof op slag van rust de 0-3 binnen schoof.

Na de broodnodige vochttoevoer in het kwartiertje waarbij de bal alleen door wisselspelers werd geraakt, speelde Erp minder. Het had alsnog een veldoverwicht, maar was slordiger en kreeg minder mogelijkheden om een doelpunt te maken. Na een miscommunicatie achterin, waar de thuisploeg van wist te profiteren werd het al snel 1-3. Na het doelpunt van Boekel werd de oven opgestookt, en liep de gevoelstemperatuur voor de spelers op tot een graad of 105. Dat deed het voetbal niet ten goede, Erp kreeg nog kansen. Mars-producent Joep van den Tilaart kon uithalen, maar wist plotseling niet meer wat schieten was. De eindstand in Boekel: 1-3. De overwinning werd in Erp door menig speler nog wel even gevierd. En terecht, want de laatste keer dat Erp 1 met meer dan twee goals verschil won, was in de eerste klasse op 1 oktober 2023. Erp 1 – VOAB 1: 3-1. Beide ploegen komen nu in de twee klasse uit.

Marvilde - Brabantia: 2-1
Marvilde in eerste bekerwedstrijd verrassend te sterk voor Brabantia
Na een afwezigheid van één jaar is Marvilde weer terug in het amateurvoetbal der 1e elftallen. Na een paar oefenwedstrijden stond vandaag de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen een bekende tegenstander, Brabantia. Jaren geleden stonden deze 2 teams geregeld tegen elkaar, maar dan wel een paar klassen hoger. Op dit moment speelt Brabantia in de 3e klasse en Marvilde begint weer in de 5e klasse. De bekercompetitie wordt samengesteld uit enerzijds 1e en 2e klasse teams en anderzijds 3e t/m 5e klasse teams. En zo kan het dus gebeuren dat Marvilde en Brabantia elkaar op deze manier treffen. Marvilde treft volgende week dan nog Tongelre (uit) en de week daarna Braakhuizen (thuis).

Na een moeizame 1e helft van Marvilde kant, waarin doelman Sven Steevens een aantal keren een aanvaller van de bezoekers alleen op zich af zag komen, maar telkens winnaar was, volgde een sterk 1e kwartier in de tweede helft. Dit was precies voldoende om als winnaar van het veld te stappen.

De eerste helft speelde zich grotendeels af op de helft van Marvilde. Brabantia was duidelijk sterker en kreeg de nodige (grote) kansen. In de 12e minuut mocht Marvin Mollen over de as van het veld alleen op Sven Stevens afgaan, maar Sven wist zijn inzet tegen te houden. Vier minuten later schoot Nick Tielemans op de rand van het strafschopgebied, maar ook nu bracht de doelman redding. Precies op het half uur kwam Cesar Lebron oog in oog te staan met de Marvilde sluitpost en ook deze keer bracht Sven redding. Het eerste kansje van Marvilde was een mislukt schot van Stijn Geerlings (naast). Vier minuten voor de rust was er dan wel een echte kans voor Marvilde. In een duel met Luuk de Roos zette Sem van Rhee goed door. Hierdoor kwam hij vanaf links alleen voor de doelman, maar zijn inzet ging net voorlangs.

De tweede helft was nog maar 3 minuten oud toen Sem van Rhee een 1-2tje opzette met Ruben Dillen. Hierdoor kwam Sem aan de linkerkant in het strafschopgebied en hij krulde de bal perfect in de verre hoek, 1-0. Drie minuten later had Sem van Rhee de score ook moeten verdubbelen, nadat hij op de rand van het strafschopgebied prima wegdraaide bij zijn verdediger en alleen voor doelman Brian Driessen stond. Hij plaatste de bal net voor het doel langs aan de verkeerde kant van de paal. Na een uur was er een schitterende aanval aan de rechterkant van Marvilde. Op de middenlijn tegen de zijlijn had Dylano Geeven de bal. Zijn passje breed werd door Ruben Dillen meteen de diepte ingegeven waar Dylano helemaal vrij gelaten was. Zijn voorzet werd op 7 meter voor het doel door Sem van Rhee ineens teruggekaatst op Ruben Dillen die aangesloten was en in alle rust in de korte hoek schoot vanaf 13 meter, 2-0.

Hierna was het wel gedaan met de aanvalsdrang van Marvilde en was het 30 minuten, plus de nodige blessuretijd, verdedigen. In de 77e minuut schoot Nick Tielemans vanaf 18 meter een vrije trap in het doel voor de aansluitingstreffer, 2-1. Hierna leek de druk van Brabantia te groot te worden en daarbij was de vermoeidheid ook groot. Maar uiteindelijk was een kopbal net over het doel van Milan van Grunsven in blessuretijd het enige echt gevaarlijke moment.

Met een heel mooi resultaat heeft Marvilde laten zien weer terug te zijn. Volgende week zal in Tongelre blijken of deze lijn doorgezet kan worden.

Opstelling Marvilde: Sven Steevens, Dylano Geeven, Luc Martens (58. Jens Kantelberg), Jorg Vroomen, Max van Avezaath (36. Sem van Rhee), Robin Everstijn (64. Tim Wilting), Stan Janssen, Michael Creemers (36. Len Wijnands), Vincent Bartholomeus, Stein Geerlings, Ruben Dillen

Casteren - Hoogeloon: 0-5
Hoogeloon wint eenvoudig van Casteren in eerste bekerwedstrijd
Zoals gebruikelijk start het amateurvoetbalseizoen met een aantal bekerwedstrijden. Zo ook het seizoen 2024 - 2025. De mannen van Goeran van den Heuvel zijn ingedeeld in een poule met de buren uit Casteren, SVSOS uit Biesthoutakker en RKDSV uit Diessen. Op een warme en tropische na-zomerdag werd om 14:30 uur afgetrapt op Sportpark de Smeel in Casteren. Detail: beide teams hebben hun clubshirts gesierd met sponsor Gooskens Hout uit Hoogeloon.

Hoogeloon startte met jongelingen Rens Bolte en Tuur Smetsers, beiden overgekomen van de JO19. Beide spelers pasten zich goed aan en de eerste beste gevaarlijke aanval kwam na twee minuten van deze twee spelers. Tuur ging op de linkerflank goed door en legde de bal op Rens, die de bal via de keeper van de rood-gele formatie langs het doel zag gaan. Daarna kreeg Casteren een goede kop kans die goed gepareerd werd door keeper Jesse Lamers. De volgende twee kansen voor de blauw-witten kwamen ook op naam van Rens. Het geluk was echter nog niet aan zijn zijde. Hoogeloon was de dominerende partij en in de 25e minuut ging Tuur wederom op links goed door en legde de bal panklaar op het hoofd van Rens Bolte, die onhoudbaar binnenkopte. Casteren had het lastig en de buren uit Hoogeloon kregen een aantal kansen. Maar de tropische omstandigheden speelden ook parten en er was weinig beweging op het Hoogeloonse middenveld. De diepgang van Hoogeloon-zijde kwam met name van Jort Brouwers, die goed doorging en een voorzet gaf op Tom Michielse. Ook deze kans werd door de keeper van Casteren bekwaam gekeerd. In de 38e minuut was het wederom Jort Brouwers die de diepte zocht en één-op-één tegenover de Casteren-goalie kwam te staan. Hij maakte koelbloedig af: 0-2. Direct hierna nogmaals een goede aanval die uiteindelijk voor de voeten kwam van Jort Brouwers, die wederom onberispelijk binnen schoot, 0-3.

In de tweede helft kwam Loek de Laat in het veld voor Luuk van den Broek.  Hoogeloon bleef aanvallend de meest gevaarlijke partij. Het duurde toch nog even voordat Nick Wouters, na een lange aanval, de bal voor de voeten kreeg en de 0-4 aantekende. Hoogeloon kreeg nog legio kansen maar de ingevallen Jibbe Elshof, Levi Peters en Loek de Laat wisten het net niet te vinden. In de 83e minuut kreeg Hoogeloon een corner en via de rug van Sjoerd de Laat rolde de bal tegen het zijnetje: 0-5. Dit was tevens de eindstand. Volgende week staat de volgende bekerwedstrijd op het programma. Hoogeloon ontvangt dan het team van SVSOS uit Biesthoutakker.

Rood Wit V (zat) - BES/De Valk (zat): 1-1
BES/De Valk start bekertoernooi met gelijkspel bij Rood Wit V
Op sportpark de Korze in Veldhoven is BES/De Valk tegen Rood Wit V niet verder gekomen dan een gelijkspel. In de eerste helft hadden de bezoekers duidelijk de overhand, maar vergaten dat uit te drukken in de score met slechts één treffer. Na de rust kwam Rood Wit V beter voor de dag en wist de opgelopen achterstand goed te maken.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van oud-voorzitter Wim van den Berk van de Veldhovense vereniging. Na een openingsfase waarin beide ploegen wat speldenprikjes uitdeelden was het Max Leidelmeijer die na tien minuten spelen van dichtbij bijna trefzeker was, maar doelman Mark Smulders wist zijn doel goed te verkleinen. Halverwege de eerste helft was het Joost Thomassen die over de rechterkant gevaarlijk doorkwam en de bal breed speelde op de vrijstaande Abdi Umar, de nieuwe aanwinst schoot beheerst de bal tegen de touwen voor de 0-1 voorsprong voor BES/De Valk. Vlak voor de rust moest vleugelverdediger Denzel Camelia met een ogenschijnlijk ernstige blessure het veld verlaten en werd vervangen door Jean-Marc Clare.

In de tweede helft kwam Rood Wit V beter voor de dag, mede door het inbrengen van de ervaren Jan van Hout en Mitchell Slegers. Bij BES/De Valk bleef Joost Thomassen in de kleedkamer achter en werd vervangen door Samiel Mesfun. Rood Wit V kreeg steeds met de controle over de wedstrijd en na een uur spelen was het Jan van Hout die met een diagonaal schot doelman Ivo Gulpers kansloos liet 1-1. Met het inbrengen van de aanvallend ingestelde Sven Wilbers en Sem Evers probeerde BES/De Valk de winnende treffer te forceren. Maar vlak voor tijd kreeg de ploeg een tik te verwerken door het wegvallen van verdediger Dennis van Gulik die met twee gele kaarten voortijdig het veld moest verlaten. In de blessuretijd leek Jean-Marc Clare nog de winnende op zijn schoen te hebben, maar werd teruggefloten na een vermeende overtreding op verdediger Davy Brugman.
Zo start BES/De Valk met een gelijkspel bij Rood Wit V en is volgende week zaterdag een overwinning van cruciaal belang thuis tegen BLC om door te bekeren.

BES/DE VALK: Ivo Gulpers; Denzel Camelia(41. Jean-Marc Clare), Brent Broeren, Dennis van Gulik, Steeven Leenheer(73. Sven Wilbers); Niels van Gerven, Miel Senders, Max Leijdelmeijer, Stefan Dielis; Joost Thomassen, Abdi Umar(81. Sem Evers)

Rhode - JVC Cuijk: 3-3
Rhode speelde zaterdag de eerste bekerwedstrijd tegen zaterdag-tweedeklasser JVC Cuijk. Deze tweedeklasser uit Cuijk is genoemd naar Jan van Cuijk die leefde van 1230 tot 1308. Naast dapperheid en moed werden ook de tactische, strategische en diplomatieke vaardigheden geroemd van deze man. In 1931 is JVC Cuijk opgericht en het bestuur besloot de club te noemen naar een historische held uit eigen streek, naar Jan van Cuijk dus.

In de speelwijze van JVC Cuijk waren wel enkele overeenkomsten te zien met Jan van Cuijk: een dappere en tactisch sterke ploeg die met veel inzet voetbalde. Rhode zette hier tegenover eveneens veel inzet en voetbalde eveneens tactisch sterk. Het resultaat was een spannende, leuke en sportieve wedstrijd die geleid werd door de goed fluitende scheidsrechter Loek Kuppens. Rhode trad aan met drie nieuwelingen in de basis, Bram Besems, Melle Schevers en Aimé Opheij.

In de eerste 15 minuten golfde het spel over en weer, zonder dat er kansen werden gecreëerd. Omdat beide ploegen de aanval bleven zoeken, kon de eerste goal niet uitblijven. Het was de snelle Melle Schevers die Rhode in de eenentwintigste minuut op voorsprong schoot met een prachtige schuiver. Meteen daarna was het bijna 2 – 0 na een goede actie van Mark van der Zanden en Melle Schevers, deze actie werd niet in een doelpunt omgezet. In de vierendertigste minuut kwam JVC Cuijk op gelijke hoogte via een schitterende aanval. De ruststand was 1 – 1.

In de eenenvijftigste minuut kwam Rhode op voorsprong door een doelpunt van Mark van der Zanden. Lang kon Rhode deze voorsprong niet vasthouden, want uit een corner, gevolgd door een scrimmage, schoot JVC Cuijk de gelijkmaker binnen. Beide ploegen gingen voor de overwinning en dat was te zien aan de strijd die geleverd werd. In de drieënzeventigste minuut was een fraaie redding van Rhode-doelman Paul van Heesch nodig om een doelpunt te voorkomen. Rhode kwam in de tweeëntachtigste minuut aan de leiding door  knap voorbereidend werk van Chiel van den Biggelaar. Vanaf de achterlijn legde Chiel de bal terug op Mark van der Zanden die de 3 – 2 scoorde. Opnieuw kwam JVC Cuijk terug. In de vijfentachtigste minuut kwam de 3 – 3 op het scorebord. Gelet op het vertoonde spel, verdiende beide teams een punt. Derhalve een terechte uitslag.