Marvilde verrast Brabantia in Districtsbeker

Marvilde in eerste bekerwedstrijd verrassend te sterk voor Brabantia

Na een afwezigheid van één jaar is Marvilde weer terug in het amateurvoetbal der 1e elftallen. Na een paar oefenwedstrijden stond vandaag de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen een bekende tegenstander, Brabantia. Jaren geleden stonden deze 2 teams geregeld tegen elkaar, maar dan wel een paar klassen hoger. Op dit moment speelt Brabantia in de 3e klasse en Marvilde begint weer in de 5e klasse. De bekercompetitie wordt samengesteld uit enerzijds 1e en 2e klasse teams en anderzijds 3e t/m 5e klasse teams. En zo kan het dus gebeuren dat Marvilde en Brabantia elkaar op deze manier treffen. Marvilde treft volgende week dan nog Tongelre (uit) en de week daarna Braakhuizen (thuis).

Na een moeizame 1e helft van Marvilde kant, waarin doelman Sven Steevens een aantal keren een aanvaller van de bezoekers alleen op zich af zag komen, maar telkens winnaar was, volgde een sterk 1e kwartier in de tweede helft. Dit was precies voldoende om als winnaar van het veld te stappen.

De eerste helft speelde zich grotendeels af op de helft van Marvilde. Brabantia was duidelijk sterker en kreeg de nodige (grote) kansen. In de 12e minuut mocht Marvin Mollen over de as van het veld alleen op Sven Stevens afgaan, maar Sven wist zijn inzet tegen te houden. Vier minuten later schoot Nick Tielemans op de rand van het strafschopgebied, maar ook nu bracht de doelman redding. Precies op het half uur kwam Cesar Lebron oog in oog te staan met de Marvilde sluitpost en ook deze keer bracht Sven redding. Het eerste kansje van Marvilde was een mislukt schot van Stijn Geerlings (naast). Vier minuten voor de rust was er dan wel een echte kans voor Marvilde. In een duel met Luuk de Roos zette Sem van Rhee goed door. Hierdoor kwam hij vanaf links alleen voor de doelman, maar zijn inzet ging net voorlangs.

De tweede helft was nog maar 3 minuten oud toen Sem van Rhee een 1-2tje opzette met Ruben Dillen. Hierdoor kwam Sem aan de linkerkant in het strafschopgebied en hij krulde de bal perfect in de verre hoek, 1-0. Drie minuten later had Sem van Rhee de score ook moeten verdubbelen, nadat hij op de rand van het strafschopgebied prima wegdraaide bij zijn verdediger en alleen voor doelman Brian Driessen stond. Hij plaatste de bal net voor het doel langs aan de verkeerde kant van de paal. Na een uur was er een schitterende aanval aan de rechterkant van Marvilde. Op de middenlijn tegen de zijlijn had Dylano Geeven de bal. Zijn passje breed werd door Ruben Dillen meteen de diepte ingegeven waar Dylano helemaal vrij gelaten was. Zijn voorzet werd op 7 meter voor het doel door Sem van Rhee ineens teruggekaatst op Ruben Dillen die aangesloten was en in alle rust in de korte hoek schoot vanaf 13 meter, 2-0.

Hierna was het wel gedaan met de aanvalsdrang van Marvilde en was het 30 minuten, plus de nodige blessuretijd, verdedigen. In de 77e minuut schoot Nick Tielemans vanaf 18 meter een vrije trap in het doel voor de aansluitingstreffer, 2-1. Hierna leek de druk van Brabantia te groot te worden en daarbij was de vermoeidheid ook groot. Maar uiteindelijk was een kopbal net over het doel van Milan van Grunsven in blessuretijd het enige echt gevaarlijke moment.

Met een heel mooi resultaat heeft Marvilde laten zien weer terug te zijn. Volgende week zal in Tongelre blijken of deze lijn doorgezet kan worden.

Opstelling Marvilde: Sven Steevens, Dylano Geeven, Luc Martens (58. Jens Kantelberg), Jorg Vroomen, Max van Avezaath (36. Sem van Rhee), Robin Everstijn (64. Tim Wilting), Stan Janssen, Michael Creemers (36. Len Wijnands), Vincent Bartholomeus, Stein Geerlings, Ruben Dillen

@@Brabantia
04 september 8:34
Je zou bijna denken om in ieder geval niet te winnen
@ Brabantia
03 september 18:19
Wat is dan de manier van spelen of de intentie?
Brabantia
02 september 17:47

Knappe overwinning van Marvilde, leuk om te zien hoe die club het weer oppakt. Maar heel eerlijk en niet bedoeld om ook maar iemand tegen de schenen aan te schoppen: Volgens mij zou je met dat materiaal gemakkelijk subtop 1e klasse moeten spelen. Nu sta je 3e klasse te spelen, voor zo'n club. En dit is echt niet vervelend bedoeld, maar wat Brabantia toch de laatste jaren laat zien met hun materiaal is toch vrij schandalig.

Witte zakdoekjes
02 september 15:43
…………
Supporter
01 september 21:18
Genoten van het Marvilde team! Wat een inzet en doorzettingsvermogen! Een echte teamprestatie vandaag!
Sem
01 september 20:02
We zijn terug!!!
@herman
Eeh Herman,Gewoon vertrouwen in je clubske😉, niks met brab te maken en terecht gewonnen
Herman
01 september 19:42
Gefeliciteerd Marvilde!! Knappe overwinning!! Maar wat gaat er mis bij brabantia?? Missen ze een hele elftal ??