Marcel van den Hurck wil met jeugdig HMVV ‘heel graag’ kampioen worden'

Deelacties:

HMVV-Boxtel in de vijfde klasse D is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Marcel van den Hurk, trainer van koploper HMVV. Hij vertelt over de kansen om kampioen te worden, de allesbeslissende wedstrijd tegen Boxtel en ‘tien stappen achteruit en twintig vooruit’.

Door Willem-Jan Schampers
Het is zeker nog geen gelopen koers, benadrukt Van den Hurck (53). Als ervaren trainer – met 26 jaar op de ‘teller’ – weet Van den Hurck inmiddels dat er soms hele vreemde dingen kunnen gebeuren aan het slot van een seizoen. “Vorige week stonden we nog twee punten achter op Audacia en nu staan we plotseling bovenaan. Ik had wel verwacht dat ze nog punten gingen verspelen, maar niet thuis tegen Nederwetten. Dat was dus een cadeautje. We hebben nu de beste papieren, want ons doelsaldo is beduidend beter dan dat van Audacia.”

Tegenstander Boxtel is echter de nummer 3 op de ranglijst. Een ploeg dus waarvan niet zomaar ‘even’ wordt gewonnen. “We moeten vol aan de bak”, oordeelt Van den Hurck, die zegt zoveel mogelijk van eigen kwaliteiten uit te gaan. “Audacia moet de laatste wedstrijd naar Riel, dat op de zesde plaats staat. Voor hen staat er niks meer op het spel, maar ik neem aan dat ze thuis graag willen winnen van een kampioenskandidaat. Weet je, we moeten zorgen dat we niet afhankelijk zijn van deze wedstrijd en zelf gewoon winnen!”

Doorselecteren
Van den Hurck is in Hooge Mierde bezig aan zijn tweede seizoen en wil graag terugkeren naar de vierde klasse. “Toen ik hier begon, kreeg ik te maken met een heel jonge selectie. De oudere spelers hadden het jaar daarvoor een stapje terug gedaan en waren voor een deel in het tweede elftal gaan spelen. Waar nodig hadden ze nog wel meegedaan met het eerste en mede hierdoor had HMVV zich kunnen handhaven in de vierde klasse. Een van mijn taken was doorselecteren en ik moest het dus doen met voornamelijk onervaren jongens. Uiteindelijk slaagden we er niet om ons te handhaven. Jammer, maar het bood ook nieuwe kansen.”

De Oisterwijkse trainer bezigt immers het credo: ‘soms moet je eerst tien stappen achteruit, om er vervolgens weer twintig vooruit te zetten’. “Ondanks de degradatie zag ik zeker potentieel in onze jeugdige selectie. Ik heb immers wel vaker met dit bijltje gehakt en ik had gewoon een goed gevoel bij deze spelersgroep. Onze doelstelling was dit seizoen om minimaal een periodetitel te pakken. En het liefst dan niet de eerste. Haha! Beter is de tweede, want dan doe je lekker mee in de competitie. Ik ga uit van onze kracht en wil graag zo aanvallend mogelijk spelen.”

Balans
Zonder zichzelf op de borst te kloppen, durft Van den Hurck wel te beweren dat HMVV een van de betere ploegen in de vijfde klasse E is. “We hebben vier jongens die ouder zijn dan dertig jaar; de rest is begin twintig. De balans is dus uitstekend. De onbevangenheid van die jonge gasten en de ervaring van onze routiniers vormen samen een mooi geheel. Niet alleen sportief, maar ook op sociaal gebied hoop ik dat mijn spelers zich ontwikkelen.”

Geen makkie
Van den Hurck, in het verleden onder meer werkzaam bij Neerlandia’31, SV Heusden, Viola, Blauw Wit’81, Nevelo en GSBW, noemt Boxtel zeker geen makkie. “We hebben het eerder gezien tegen SVSOS. Als we niet honderd procent zijn, kunnen we zomaar punten verliezen tegen een – op papier – mindere tegenstander. De eerste wedstrijd tegen Boxtel eindigde in een 2-2 gelijkspel en dit nu niet genoeg. Zeker niet als Audacia wint van Riel. Alleen bij een overwinning, zijn we zeker van onze zaak. Dan gaan we op maandag met z’n allen naar de kermis in Lage Mierde! Haha!”

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Rsp
24 mei 9:10
Veel succes zondag hmvv