Knappe overwinning Mierlo Hout, Best Vooruit hard onderuit.

Mierlo-Hout pakt thuis de winst!
Het najaarszonnetje scheen volop op sportpark De Beemd, veel supporters van beide clubs hadden een plekje gevonden langs het mooie hoofdveld van de plaatselijke trots, al met al prima omstandigheden voor een mooie voetbalmiddag.

Voor Mierlo-Hout scheen ook figuurlijk het zonnetje, na een spannende strijd in een verder heel sportief duel trok de thuisclub eindelijk aan het langste eind. Dit seizoen viel vaak het kwartje verkeerd maar nu konden de blauwwitten drie winstpunten bijschrijven in strijd om klasse behoud.

Door Ton Uijen
De bezoekers uit Arnhem herbergen veel kwaliteit in het veld en zeker in het eerste kwart van de wedstrijd moest Mierlo-Hout vooral verdedigen en via spaarzame counters proberen gevaar te stichten voor het doel van de bezoekers. Na bijna een halfuur spelen was het Yasin Magazi die opnieuw liet zien in uitstekende vorm te verkeren en heel belangrijk is voor de ploeg van Koenraadt. De behendige aanvaller werd onreglementair gevloerd in de zestienmeter en de scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. Een klusje voor aanvoerder Lalisang die onberispelijk inschoot en 1-0 op het scorebord zet. Tot aan de rust wijzigt de stand niet meer, al had een goed schot van Magazi twee minuten voor rustsignaal hier nog wijziging in kunnen brengen, helaas voor hem en de thuisclub gaat dit schot voorlangs het doel van MASV zodat  beide clubs de thee op zoeken met een voorsprong voor Mierlo-Hout.

Na rust schakelen de bezoekers een tandje bij om de gelijkmaker af te dwingen, dit lukt ook vrij vroeg in de tweede helft, een scrimmage voor het doel van Milan Lebens zorgt ervoor dat de bal voor een van de spelers van MASV beland en die schiet onhoudbaar binnen. In de 59e minuut wordt een kopbal van Lalisang afgekeurd wegens buitenspel.  De bezoekers voeren de druk op zonder dat dit direct gevaar oplevert voor het doel van Lebens. Beide teams lijken dan tevreden met de gelijke stand die op het bord staat totdat opnieuw Magazi een goede pass aflevert op Thom Meeuwsen, die schiet in eerste instantie nog tegen de keeper op maar in de rebound is het goudhaantje Lalisang die de 2-1 binnenschiet.

Daarna is het keeper Milan Lebens die in resterend deel van de wedstrijd de hoofdrol opeist met enkele cruciale reddingen. In de laatste minuut krijgt aanvoerder Lalisang nog de rode kaart voorgeschoteld na een overtreding op een speler van MASV.  De eerste thuisoverwinning in deze competitie is daarmee een feit en de mannen uit ’t Hout mogen voorzichtig weer een beetje omhoog kijken in de stand.

Fikse nederlaag voor Best Vooruit
Voor Best Vooruit is het vandaag noodzakelijk om de drie punten in huis te houden. Na wat ongelukkige wedstrijden met daarnaast afwezigen en blessures is dat ook niet verwonderlijk. Vandaag ook weer een niet voltallige selectie, maar het is de Best Vooruit jeugd die de clubkleuren gaan verdedigen. Tegenstander Juliana’31 is al jaren een vaste waarde op dit nivo waarbij Juliana meestal goed presteert tegen Best Voorruit.

Door Ad van de Loo
De wedstrijd is amper begonnen of de bal ligt al in het netje bij Best Vooruit. Een wat ongelukkig moment van verdediger Chiel van de Sande doet scheidsrechter Julian Simones besluiten om de bal net buiten de 16 meer te leggen. Het antwoord op de te nemen vrij trap is een muur van drie spelers Best Vooruit die ook nog eens verkeerd gepositioneerd staan. Tja voor Jeroen Meijers van Juliana’31 is het dus relatief eenvoudig kunstje om de 0-1 te laten aantekenen.

Na deze snelle achterstand blijft het in de eerste helft voor Best Vooruit rommelig, slordig en ongelukkig. Een voorbeeld daarvan is dat doelman Bjarne Bakker een snelle spelhervatting tegen de rug van collega Chiel van de Sande gooit met als resultaat een dikke kans voor Juliana’31 die niet wordt benut. Ook een mooie lange bal gespeeld door Roel van de Sande doet de bal op de rug van de in de diepte gelopen Stijn Beekx belanden. Al met al zit Best Vooruit niet in zijn goede doen.

Daarnaast is de “ wil” er wel om de aanval te zoeken maar Juliana’32 blijft met zeker 6 spelers goed achteruit spelen. Dat dit succes heeft blijkt net voor rust. Een vrije trap op een meter of 30 wordt voorgezet, geen balcontrole bij een van de verdedigers van Best Vooruit en Brian Rikken tikt de bal moeiteloos binnen. De 0-2 en tevens de ruststand.

De tweede helft heeft hetzelfde karakter als de eerste voor Best Vooruit. De goede wil is er zeker wel maar het blijft slordig, rommelig maar ook zeker ook ongelukkig. Toch begint Best Vooruit met een paar kleine kansjes maar het lukt net niet. Zoals een voorzet vanaf links op Gijs van Otterdijk die de bal net niet op de voet kan controleren. Ook de sporadische hoekschoppen leveren geen resultaat op. In de 55ste minuut is het Juliana’31 die met een geweldige poeier van een meter of 25 rakelings naast schiet. Daar tegenover een afstandsschot van Best Vooruit dat via de buitenkant van de paal het doel van Juliana’31weer niet weet te bereiken. In de 65 ste minuut wederom een vrije trap voor Juliana’31 weer een meter of 20 van het Best Vooruit doel. Dezelfde Juliana speler Jeroen Meijers neemt de toegekende vrije trap en wederom weet Jeroen via een sublieme trap het Best Vooruit net te bereiken:0-3. Een kopie van het eerste doelpunt. Hierna is de strijd er een beetje uit en wordt de bal door met name Juliana’31 ontspannen rondgespeeld.

Toch is er nog een kleine ongelukkige situatie met, voor Best Vooruit, een vervelend vervolg. Joop van Lith van Juliana’31 loopt door op een onhaalbare bal in op Bjarne Bakker de doelman van Best Vooruit. Helaas moet Bjarne Bakker het veld verlaten en komt Lars van Binsbergen in zijn plaats.  Tussen de bedrijven door ontvangt Bjorn Nuij een tweede gele kaart wat dus een versneld kleedkamer bezoek betekent. In de allerlaatste minuut moet ook Lars van Binsbergen zijn meerdere erken en wordt de eindstand 0-4.

Helaas geen punten toegevoegd aan het toch al magere aantal. In deze lastige tijden is het belangrijk om de neuzen en geloof in betere tijden dezelfde kant op te houden. Best Vooruit supporters zullen, samen met de spelers en staf, karakter moeten laten zien zodat successen weer gaan opstaan.