HMVV pakt kampioenschap na eenzijdige wedstrijd tegen Boxtel

Deelacties:

Vooraf had trainer Marcel van den Hurck het al voorspeld. Als zijn ploeg de discipline kon opbrengen om rustig de kansen af te wachten en vervolgens zou toeslaan op het juiste moment, dan kon het kampioenschap HMVV eigenlijk niet meer ontgaan. Tegen Boxtel hoefden de blauwwitten niet eens tot het uiterste te gaan om een 3-0 overwinning te boeken. En de titel in de vijfde klasse D veilig te stellen.

Door Willem-Jan Schampers

Op een volgepakt en zeer gezellig sportpark De Leeuwerik in Hooge Mierde was er vanaf de eerste minuten sprake van een vrij eenzijdige wedstrijd. Boxtel – al in het bezit van een periodetitel – hoefde niet meer zo nodig en leek HMVV niet echt een strobreed in de weg te leggen. Stijn van den Borne, doelman van de thuisclub, hoefde dan ook nauwelijks serieus in actie te komen. De meeste schoten en kopballen van Boxtel gingen naast te doel.

Aan de andere kant trok HMVV wel meteen ten aanval. Gesteund door een fanatieke supportersschare, die gekleed in blauwwitte shirts, petten en sjaals, voor de nodige sfeer zorgde. Aanvoerder Rick van den Borne hierover: “We waren er zo op gebrand om vandaag een goede prestatie te leveren. Met al die fantastische vrijwilligers en het publiek dat ons het hele seizoen – uit en thuis – heeft ondersteund, mocht het niet meer mis gaan. Dit kampioenschap is een beloning voor heel de club. Dus iedereen mag mee feesten!”

Raak
In de 6de minuut was er een eerste kansje voor de formatie van Van den Hurck. Theun van den Borne zag zijn schot via een Boxtels been naast gaan. Na de hierop volgende hoekschop werd de bal van de lijn gered. Het bleek slechts uitstel, want vier minuten later was het wel raak. Een vrije trap van Rick van den Borne werd door doelman Jaap Arts van Boxtel onvoldoende verwerkt. In de rebound was Roy van Strijdhoven het meest attent: 1-0.

In het vervolg van de eerste helft probeerde Boxtel er af te toe wel uit te komen, maar de bezoekers gaven ook weer niet vol gas en leken met hun gedachten al enigszins bij de nacompetitie te zitten. “We zijn niet in de problemen geweest”, oordeelde Van den Hurck. “Sterker nog: de overwinning had nóg veel hoger kunnen zijn. Ik ben blij dat we het helemaal op eigen kracht hebben gedaan. Zodoende waren we niet afhankelijk van het resultaat van Audaica.” De concurrent won met 1-4 bij Riel, maar moest HMVV voor laten gaan op doelgemiddelde.

Helmonder
Met 59 punten uit 24 wedstrijden en de meeste doelpunten voor (89x) en de minste tegen (17x), is de ploeg uit Hooge Mierde de terechte kampioen. Dit vindt ook middenvelder Devlin Hurley. De Helmonder keert – na twee seizoenen HMVV – terug naar De Braak. “Ik ben hier terechtgekomen via mijn toenmalige vriendin. Inmiddels heb ik een nieuwe relatie en zij woont in Helmond. Ik ga bij De Braak in een lager elftal voetballen. Even een jaartje rustig aan doen, want ik speel al sinds mijn vijftiende bij de senioren.”

Het was zondagmiddag geen al te beste wedstrijd tussen HMVV en Boxtel. Er werd veel balverlies geleden en het duel kenmerkte zich vooral door veel strijd. Halverwege de eerste helft werd het uit het niets 2-0. Een machtig afstandsschot van Theun van den Borne betekende de tweede treffer van de aanstaande kampioen. Dit keer was de doelman volledig kansloos. In de 35ste minuut werd het bijna 3-0, toen Pieter Michelbrink de bal net voorlangs kopte. Dit deed hij in de 40ste minuut opnieuw, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Resoluut
Boxtel zette hier niet echt iets tegenover. De gasten werden via Jesse van Hommelen en Lars van Hamond af en toe wel dreigend, maar – zoals gezegd – beleefde Stijn van den Borne een rustige middag in het doel van HMVV. Meteen na rust kwam Boxtel bovendien met tien man te staan, toen Gino Mauriks door scheidsrechter Olle Steenbergen van het veld werd gestuurd. De rode kaart leek zwaar gestraft, maar de jonge leidsman was zeer resoluut.

De extra ruimte werd door HMVV te weinig benut. Het tempo lag gewoonweg te laag en ook de wissels die door Van den Hurck werden doorgevoerd, hadden niet of nauwelijks effect. Hurley was nog dicht bij een treffer en Dirk Verstijnen zag zijn inzet van de lijn gered. Het duurde tot aan de 80ste minuut voordat Rick van den Borne het duel definitief op slot gooide. Met een knap schot vanuit de tweede lijn maakte hij aan alle twijfel een einde: 3-0.

Ontzetting
De supporters van HMVV maakten zich al op voor een feestje, maar moesten toch nog een hele tijd wachten. Tot ontzetting van alles en iedereen zakte in blessuretijd Jaap Arts in elkaar. De jonge doelman werd onmiddellijk geholpen door de twee verzorgers en een toegesnelde verpleegkundige van het naastgelegen korfbalveld. De spelers van beide teams vormden een kring rondom de onfortuinlijke Arts en zagen tot hun opluchting dat hij snel weer bij kennis was. De eerste conclusie was een hersenschudding en onder luid applaus werd hij van het veld gedragen.

Enkele minuten later kon HMVV dan toch feest vieren en werden alle spelers en staf gehuldigd vanwege het kampioenschap. Hoe anders had het echter kunnen lopen…

OPSTELLINGEN:

HMVV: 1. Stijn van den Borne, 3. Hein Smolders, 4. Dirk Verstijnen (5. Tijn Moors), 6. Koen Smolders, 7. Roy van Strijdhoven (2. Kay van Strijdhoven), 8. Theun van den Borne (20. Mark Verstijnen), 9. Sven Spooren, 10. Rick van den Borne, 12. Devlin Hurley (11. Floran Veerman), 13. Thijs van Gisbergen, 14. Pieter Michelbrink (19. Ruud Tops).

Boxtel: 99. Jaap Arts, 3. Mitchell Vogels, 4. Jari Klijmij, 5. Daan Breuer, 6. Jelle Breuer, 8. Gino Mauriks, 9. Lars van Hamond (17. Sven van Heesch), 10. Jesse van Homelen (22. David Iwuchukwu), 11. Valentijn Waals, 12. Haike van Heesch, 21. Owen Kemps.

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jeroen Verhoeven
28 mei 17:30
HMVV Gefeliciteerd, dik verdiend en een groot compliment naar Marcel van den Hurck, Top Trainer!!
v.v. E.F.C.
27 mei 21:26
Namens E.F.C. gefeliciteerd met jullie mooie kampioenschap en veel succes gewenst in de 4e klasse komend seizoen.
Jeroen Vermaas
27 mei 20:23
HMVV van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.
VV Hulsel
27 mei 19:15
HMVV van harte gefeliciteerd met het kampioenschap namens de buren! Geniet ervan en veel succes in de 4e klasse!
Joris Tuns
27 mei 18:18
Gefeliciteerd met het kampioenschap!!!
vv Hulsel
27 mei 17:21
HMVV proficiat met het terechte kampioenschap!
Spoordonkse Boys
27 mei 17:14
HMVV van harte gefeliciteerd met het kampioenschap! Veel succes in de 4e klasse!
Lieke vosters
27 mei 16:21
Gefeliciteerd HMVV!!
Vessem
27 mei 16:07
Hmvv gefeliciteerd met kampioenschap, en succes in de 4e klasse.
RKSV de Weebosch
27 mei 14:17
Van harte gefeliciteerd HMVV. Heel veel succes in de vierde klasse. Feest ze!
Siem en Mary Vosters
27 mei 12:48
HMVV van Harte Gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Veel succes in de 4de klasse.
RON de Kort
27 mei 12:36
Hmvv proficiat, maak er skon feestje van ( da kunde gullie wel ) veel plezier , proost
VV Casteren
27 mei 12:03
HMVV proficiat met het behaalde kampioenschap en veel succes volgend seizoen in de vierde klasse. Maak er en mooi feest van.
Steensel
27 mei 11:48
HMVV proficiat met het kampioenschap! Ook na 1 jaar weer terug naar de 4e klasse. Mooi feest gewenst!
Boxtel supporter
27 mei 7:30
Gefeliciteerd HMVV, de beste ploeg vond ik is kampioen geworden. Vooral genoten van de jonge scheidsrechter(s) zondag en het afgelopen seizoen.
Marc Post.
26 mei 23:34
Selectie HMVV, en de Technische Staf, Van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Fijn feest, en alvast een fijne vakantie, en succes in de 4e klasse.
Mike de Louw
26 mei 22:51
HMVV gefeliciteerd met het kampioenschap en veel plezier met het feest🍻👊⚽️
EDN'56
26 mei 21:51
HMVV gefeliciteerd met het kampioenschap!!
Coen Vos
26 mei 21:47
HMVV gefeliciteerd met het kampioenschap. Knap werk Marcel van den Hurk, overige staf en spelersgroep.
Peter de Louw
26 mei 21:38
HMVV gefeliciteerd met het behalen van de titel namens DVS. Jullie zijn al zover! Wij zullen nog 3x moeten winnen om daar te komen. Hopelijk tot volgend seizoen weer.
Edwin De Bocht
26 mei 21:21
HMVV, gefeliciteerd. Terechte kampioen. Goed gedaan! Suc6 in de 4de klasse namens De Bocht '80
@castreren supporter
26 mei 21:09
Als jij da niet snapt moet je je eigen is afvragen of je niet een verkeerde sport hebt uitgekozen om te begrijpen. HMVV gefeliciteerd.
Peter spooren
26 mei 21:06
Mannen top, en trainer, coaches, van harte gefeliciteerd met het kampioen schap. hard voor gewerkt op naar de 4 klasse
Peer 8
26 mei 20:43
HMVV proficiat en speciaal Johan Luijten, veel plezier in de Biekurf !
Denzel van erkel
26 mei 20:35

HMVV gefeliciteerd ! 

De Bocht'80
26 mei 20:31
HMVV gefeliciteerd met kampioenschap. Hopelijk volgen wij jullie naar de 4e klasse
Supporter Nederwetten
26 mei 20:24
Casteren speelde erg goed, vooral nummer 15. Jammer dat hij zijn wedstrijd niet kon bekronen met een knap uitgespeelde kans 1e helft. Volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen. HMVV gefeliciteerd!
Audacia fan
26 mei 20:14

RKVV casteren ga niet langs je schoenen lopen. 

RKVV Casteren supporter
26 mei 20:10
Audacia heeft vorige week gelijk gespeeld tegen Nederwetten, Casteren wint vandaag tegen een onmachtig Nederwetten. Ik begrijp niet waarom RKVV Casteren niet op een verdiende 2e plaats eindigd.... Gefeliciteerd HMVV
Erik Schaeken
26 mei 19:29
HMVV gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Feest ze 🎉.
HM
26 mei 18:14
Nederwetten, strijders