Degradatie voor Geldrop, Brabantia en Vessem. Tien clubs naar finale nacompetitie.

Deelacties:

Geldrop is na een 3-2 nederlaag bij GSBW gedegradeerd naar de derde klasse. Ook viel het doek voor Brabantia dat eveneens afdaalt naar de 3e klasse na een 4-2 nederlaag bij RPC.

Voor beide ploegen een zure constatering na een moeizaam seizoen. RPC gaat de finale in om binnen een seizoen terug te keren naar de tweede klasse. In de finale treft de ploeg van Jan Poortvliet Wilhelmina’08, de nummer 11 uit de tweede klasse D.

RKVVO, Bruheze, Bergeijk, Dommelen, De Raven, Pusphaira en ELI naar de finale.
RKVVO heeft de finale bereikt na een 0-2 overwinning bij Helvoirt. De ploeg van Eric van der Palen houdt hiermee zicht op klassenbehoud. RKVVO treft komend weekend Jong Brabant. Bruheze won met 3-1 van Prinses Irene en treft in de finale voor promotie Heeswijk.

Bergeijk
In de competitie waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar in de halve finale van de nacompetitie was Bergeijk ditmaal een maatje te groot voor RKGSV. Bergeijk is op koers om na een seizoen weer terug te keren naar het gewenste Derde klasse Niveau. Bergeijk treft in de finale Rimboe uit de Wouwse Plantage,

Dommelen blijft eveneens als Bergeijk in de race om na een seizoen weer terug te keren naar de Derde klasse. De ploeg van scheidend coach Daniel Voigt was in de lastige uitwedstrijd tegen DVG met 1-3 te sterk. Dommelen treft in de finale Nooit Gedacht, dat in de halve finale na strafschoppen te sterk was voor Vessem, waardoor Vessem na een seizoen Derde klasse weer afdaalt naar de vierde klasse.

Bij De Raven was de teleurstelling groot toen het veroordeeld werd tot het spelen van nacompetitie voor klassenbehoud. Onnodige nederlagen waren hier debet aan. In de nacompetitie laat de ploeg van Waldo van de Besselaar zien dat het gewoon in de vierde klasse thuishoort. De uitwedstrijd tegen BZS uit Beusichem werd met duidelijke cijfers gewonnen (1-6). De Raven treft in de finale RKSV Boxtel.
Ook Pusphaira vecht voor klassenbehoud. De Eindhovense studenten kwamen moeizaam door de eerste ronde heen, na het winnen van de strafschoppenserie tegen HRC’14. In de uitwedstrijd tegen NVS sleepte Pusphaira een benauwde 0-1 zege over de streep.

ELI heeft de finale bereikt via een 2-1 overwinning op Olympia Schinveld. De ploeg uit LIeshout had de wedstrijd op slot kunnen gooien na een 2-0 voorsprong. Maar Olympia Schinveld kwam onverwacht op 2-1, waardoor het nog spannend werd. Uiteindelijk trok de ploeg van Jeroen Vermaas de overwinning over de streep. Komend weekend gaat ELI in de finale het opnemen tegen HBV uit Beers.  
Ook Mariahout is na een spannend duel tegen SVSH doorgedrongen naar de finale. Na 90 minuten stond er een 2-2 op het scorebord na een 0-2 voorsprong voor Mariahout, maar in de verlenging wist Mariahout alsnog tweemaal te scoren en treft het in de finale ONDO voor een plek in de derde klasse.

Ook SV Laar, SV Budel en Tuldania bereiken de finale.
SV Laar heeft de finale bereikt door met duidelijke cijfers te winnen van Oirschot Vooruit. De ploeg uit Weert heeft de derde promotie op rij in het vizier. SV Laar gaat het in de finale opnemen tegen Cluzona uit Wouw.

Trainer Erik van Rooij gaat niet zomaar afscheid nemen van SV Budel. De Eindhovense oefenmeester heeft met SV Budel ‘als promovendus’ een mooie tweede plaats in de competitie behaald en kan met de club wederom promotie bewerkstelligen. Tegen de nummer 10 uit de Tweede klasse F Venlosche Boys waren de oranjehemden duidelijk de betere ploeg na een 6-2 overwinning. SV Budel kan een sprong maken naar de tweede klasse, als het komend weekend in de finale weet te winnen van EGS’20 uit Velp.

Tuldania won vandaag de thuiswedstrijd tegen Teisterbanders met 3-1 en kan het vege lijf redden voor klassenbehoud in de finale tegen Molenschot.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Henk Jansen
09 juni 20:48
Ik gun ze alleen maar het beste. Maar je mag er wel wat van zeggen. Geldrop zal volgend seizoen bovenin mee gaan doen. Ik verwacht ze dan ook na 1 seizoen terug. Maar ze hadden nooit nacompetitie moeten spelen.
Geldrop
09 juni 20:18
Te veel blessures is debet aan de degradatie. Niet treuren maar gewoon komend seizoen meedoen om de titel. Ik vind dat de trainers en club niets te verwijten valt.
Liefhebber
09 juni 20:18
Dat vindt ik ook Niet netjes
Stephan Jonkers
09 juni 20:15
@@lefhebber. Na de wedstrijd komt de emotie los en zeg je dingen die je beter niet kunt zeggen. Dat het ED weer uitgebreid belicht is pure sensatie zoeken. Gewoonweg walgelijk.
@Vessem
09 juni 20:13
Heel erg jammer, jullie degradatie, geschreven door een " buurtbewoner' Degradatie is niet raar, waar ik me aan heb gestoord dat Vessem werd vergeleken met Real Madrid, totaal nergens op gebaseerd. Nogmaals dikke duim omhoog met jullie geleverde prestatie, maat wel weer terug op aarde en gewoon 4e klasse, hetgeen jullie ook gewoon thuis horen. @AV misschien eens een tip aan jullie, niet zoveel hosanna verhalen mar gewoon realiteit!!!!
Henk Jansen
09 juni 20:11
Heel knap van Budel. Het zag er goed uit! Laar ook heel knap! Rpc zit gewoon in een goede flow. Geldrop en Brabantia. Tsjah ze speelde beide nog 1e klasse samen en nu samen naar de 3e klasse.
@@Liefhebber
09 juni 20:08
Het verslag in de krant van de trainer van Geldrop is niet fair en netjes. Ook eerst naar jezelf kijken.
@liefhebber
09 juni 20:01
Ik heb t gezien vandaag. Die talenten kregen vandaag volop kans door afwezigheid van oa Stan van pol, Bob groenendijk, Lars van stipdonk, Joep van Vroenhoven,len van Gestel en Wessel van Moorsel. De meeste jeugd elftallen van Geldrop spelen niet meer op Divisie niveau dat zie je nu terug bij zowel t eerste als tweede. Het tweede heeft dit jaar ook geen potten kunnen breken en t eerste is gewoon een matig elftal zeker als ze niet compleet zijn en afhankelijk zijn van die zogenaamde talenten en spelers van twee.
Gsbw supporter
09 juni 19:53
Geldrop was vandaag, zeker in de eerste helft, de beter voetballende ploeg. Gsbw scoorde op de juiste momenten en heeft veel individuele kwaliteiten en won daarom. Veel zin in de finale volgende week Bavel !