Best Vooruit en Mierlo Hout hard onderuit. Baronie te sterk voor Valkenswaard. Nuenen verrast Dongen

RKSV Nuenen - Dongen: 2-0
Ploeg Slagboom verrast Dongen
Het nieuwe seizoen 2024-2025 is weer begonnen, RKSV Nuenen moest al meteen aan de bak tegen een sterke tegenstander. Dongen, dat afgelopen seizoen als derde eindigde, kwam met veel ambities en nieuwe spelers naar sportpark Oude Landen. Ook Nuenen heeft ambities voor dit seizoen met een compleet nieuwe technische staf, onder leiding van trainer Edwin Slagboom.

Door Wilbert Ketelaars
Bij Nuenen staat Jeroen Keeris weer onder de lat, de keeper is na een kort uitstapje naar OJC Rosmalen weer terug op het oude nest. Voor Jeroen is de RKSV een warm bad en voelt zich weer meteen thuis. In de wedstrijd tegen Dongen liet hij zijn waarde weer meteen zien. Dongen liet veel uitgespeelde kansen liggen om een goal te maken. Jeroen stond sterk en paraat in zijn goal, de kansen die de gasten kregen, werden door hem goed verwerkt of werden slecht op het Nuenense doel afgewerkt. Nuenen kreeg als eerste in de wedstrijd een grote kans. Geoff Zoethout bediende Sem van den Broek vroeg in de wedstrijd met een prachtige dieptepass, maar hij kon de bal niet langs keeper Nick Frits van Dongen krijgen.  Nuenen moest in de wedstrijd al snel schakelen. Coen Brouwers moest na 7 minuten de wedstrijd al verlaten met een vervelende bovenbeen blessure, Janic Teunissen haakte in de warming up ook al af met een blessure. Na een aantal grote kansen voor Dongen, was Nuenen de gelukkige met het eerste doelpunt. Jorg van der Maat speelde zich knap vrij in het strafschopgebied en schoot 3 minuten voor rust feilloos binnen in de linkerhoek, 1 – 0 .

In de 2e helft was het opnieuw Dongen dat bleef aandringen, maar kon niet tot scoren komen. De tegenstander werd een beetje wanhopig en de spelers onderling irriteerde zich steeds meer. Nuenen speelde solide en gaf steeds minder kansen weg en probeerde met uitvallen het doel van Dongen te bereiken. Nieuweling Saad Laazizi ( ook overgekomen van OJC Rosmalen ) kreeg een opgelegde kans, maar werd te opzichtig aan zijn shirt naar beneden getrokken. Jorg van der Maat nam de terecht gekregen penalty en schoot keihard door het midden binnen, 2 – 0.  Met nog 10 minuten op de klok was de winst binnen handbereik. Dongen probeerde nog met lange ballen het doel te bereiken, wat erg lastig is met Jeroen Keeris in de goal, hoge ballen zijn voor hem. Nuenen is het nieuwe seizoen prima gestart.

Zondag 1 september speelt Nuenen uit bij UDI’19 in Uden, op zondag 8 september speelt Nuenen thuis al de eerste streekderby thuis tegen Best vooruit, aanvang 14.30 uur. Ook dit seizoen is de toegang voor deze wedstrijden gratis !!

Groene Ster - Best Vooruit: 6-0
Best Vooruit hard onderuit bij de competitiestart
Best Vooruit moest de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij Groene Ster uit Heerle. Twee onbekende teams voor elkaar. Groene Ster is gedegradeerd uit de derde divisie en Best Vooruit wist het eerste jaar als vierde divisionist knap negende te worden.

Best Vooruit begon ongemakkelijk aan de wedstrijd en leek wat last van zenuwen te hebben. Al na zes minuten kwam Best op een 1-0 achterstand nadat de verdediging de bal vergat weg te schieten na een lage voorzet. Keulen van Groene Ster reageerde wel attent en schoot de bal in het net. Grote kansen kwamen er niet veel in de eerste helft maar Groene Ster had de wedstrijd duidelijk in handen. Best werd over het hele veld onder druk gezet en in balbezit liet Groene Ster de bal makkelijk rondgaan. Het geloof, als dat er al was geweest, was bij Best ver te zoeken. Stassar kopte vrijstaand na 31 minuten de 2-0 binnen en na 37 minuten kon hij ook de 3-0 binnen schieten. Best Vooruit kon daar alleen een afstandsschot van Beekx tegenover zetten dat door de keeper van Groene Ster vakkundig werd gestopt.

Helaas voor Best werd het de tweede helft er niet beter op. Na 54 minuten stonden bij een vrije trap twee spelers vrij. De eerste kwam net niet hoog genoeg maar daardoor kon Werker de bal bij de tweede paal binnenschieten. Breukers won in de 59ste minuut een sprintduel van de laatste man van Best en scoorde de 5-0. Een kansloze achterstand, maar toch zou Best nog meer verliezen. Net voor de 70 minuten kwam keeper Bakker ver uit. Hij leverde bal slordig in en probeerde ver buiten het strafschop gebied, met nog een aantal verdedigers aanwezig, te herstellen met een sliding. Helaas raakte hij de speler en niet de bal. Bakker moest met rood vertrekken en zal minimaal een wedstrijd vanaf de tribune moeten toekijken.

In de oefenwedstrijden had tweede keeper Toirkens zijn scheenbeen gebroken waardoor Lars van Binsbergen zijn debuut maakte bij Best Vooruit. Van Binsbergen deed dat prima. De vrije trap die nog genomen moest worden tikte hij uit de verre bovenhoek. Dit kunstje deed hij later nog een keer bij een goed ingeschoten vrije trap. Een keer moest hij nog buigen nadat de laatste man dicht bij de middenlijn de bal verspeelde aan Blijlevens die daarna zijn hielen liet zien en de 6-0 binnenschoot.

Best Vooruit kwam de tweede helft niet verder dan een vrije trap op achttien meter. Deze was typerend voor het spel van Best en werd over de ballenvanger geschoten.
Een valse start voor Best Vooruit. Nu de rug rechten en er volgende week weer staan met zelfvertrouwen. Vorig seizoen hebben ze laten zien dat er veel mogelijk is.

Mierlo Hout – Juliana’31: 1-5
Valse start voor Mierlo-Hout
Mierlo-Hout heeft in de eerste wedstrijd op vierde divisie niveau meteen een lesje effectiviteit gekregen van tegenstander Sv Juliana ’31 uit Malden. Op een druk en gezellig Sportpark de Beemd, waar naast het debuut van het vaandelteam in de landelijke divisie ook het Woody-Mierlo-Hout jeugdtoernooi veel deelnemers op de been bracht startte Mierlo-Hout wat onwennig aan de wedstrijd, dit resulteerde na vijf minuten dan ook in een 0-1 achterstand, een fout in de verdediging werd direct afgestraft door de bezoekers uit Malden.

Mierlo-Hout herpakte zich echter goed en liet bij vlagen ook heel goed voetbal zien, een splijtende pass van Owen Schamper zorgde ervoor dat nieuweling Roy Olislagers na dik een kwartier spelen de verdiende 1-1 op het scorebord kon zetten. De thuisploeg wilde meer en kreeg daar ook mogelijkheden voor, de beste kans was voor Rick van de Ven die alleen op het vijandelijke doel af ging maar in plaats van zelf de trekker over te halen koos voor een afspeelpass waardoor deze uitgelezen mogelijkheid op een voorsprong niet werd benut. Net voor rust gaat het dan mis voor de thuisploeg, een duel in de zestienmeter waarbij Giowin den Ouden ongelukkig een overtreding begaat en de scheidsrechter direct naar de stip wijst en ook nog eens zijn tweede gele en dus rode kaart krijgt. Met een man minder en een 1-2 achterstand gaan de mannen van trainersduo Wetzel en Koenraadt de kleedkamer in.

Na rust is het opvallend genoeg opnieuw Mierlo-Hout dat de aanval zoekt en probeert de gelijkmaker te forceren. Waar Mierlo-Hout echter steeds vastloopt op de stugge verdedigers uit Malden zijn het de bezoekers die na 60 minuten spelen aan alle illusies een eind maken en de wedstrijd in het slot schieten en de 1-3 op het scorebord zetten. Het verzet van de thuisploeg is dan gebroken en dat de score nog verder uitloopt naar 1-5 is alleen voor de statistieken nog van belang.

Een geflatteerde eindstand, maar ook een nederlaag waar Mierlo-Hout haar lessen uit zal trekken, voetballend deed de ploeg allerminst onder voor de tegenstander uit Malden maar de eindstand op het scorebord geeft het duo Wetzel en Koenraadt huiswerk mee voor de komende wedstrijden.
Aanstaande zondag gaan de Blauwwitten op bezoek bij AWC uit Wijchen dat is gestart met een 0-2 overwinning bij het sterke MASV. Opnieuw dus een mooie maar zware krachtmeting voor de Houtenaren.

Baronie - SV Valkenswaard: 2-0 (verslag Baronie)
Valkenswaard maatje te klein voor Baronie
Na de kansloze degradatie van vorig seizoen smaakte de verdiende 2-0 overwinning van Baronie op promovendus sv Valkenswaard natuurlijk meer dan voortreffelijk. Niettemin had die overwinning een vervelende nasmaak. Na een voortreffelijke eerste helft van de thuisploeg was de terechte 2-0 voorsprong al een stand die geen recht deed aan de daadwerkelijke krachtsverhouding.

Na de aanvankelijk wederzijdse aftastingen greep de thuisclub langzamerhand steeds meer het initiatief en was een voorsprong eigenlijk nog maar een kwestie van tijd. Pogingen van Denisov, de steeds mee oprukkende Townsend en Joannes gaven echter nog niet het gewenste resultaat. Aan de andere kant was het Van Ham die na een lepe Valkenswaardse uitval Baroniedoelman Brand op de proef stelde. Baronie bleek echter duidelijk de bovenliggende partij en het wachten was eigenlijk op de Bredase openingstreffer. Meierdres zag na knap voorbereidend werk van Townsend en Denisov zijn stift eerst nog op de paal sneuvelen. Niettemin was het even later alsnog raak. Een pegel van Denisov kon Valkenswaard doelman Roulaux nog met een uiterste krachtsinspanning knap tot corner verwerken. Een pass van Baddaje op de diepgaande Meierdres was echter de aanleiding voor de dikverdiende openingstreffer. Dit keer was zijn stift over de uitkomende doelman wel succesvol 1-0. Baronie drukte vervolgens door en zag haar goede spel nogmaals worden beloond. Valkenswaard verdediger Maranus verloor de bal knullig aan de goed storende Oenen die Kwee vervolgens een niet te missen kans bood om voor 2-0 te zorgen.

Wie als Baroniesupporter echter dacht dat de thuisclub na rust korte metten zou maken met de tegenstander kwam helaas bedrogen uit. De groenwitten hadden weliswaar een groot overwicht maar weigerden om de klus af te maken. Townsend raakte de paal, Meierdres zag zijn fraaie omhaal knap gepareerd worden door doelman Roulaux. De Bredase veldmeerderheid was weliswaar groot maar leidde vanwege oeverloos gebrei en nonchalance tot nul resultaat. Integendeel, bij een uitval knalde Van Brussel zomaar op de Bredase lat boven Baroniedoelman Brand. Die vijandelijke poging bleek zowaar aanleiding tot het indrukken van het groenwitte gaspedaal. Invaller Keuken knalde in kansrijke positie voorlangs en Denisov en Meierdres zagen doelman Roulaux weer in de weg liggen. Omdat Baronie maar hardnekkig bleef weigeren om de score verder uit te breiden gaf het de tegenstander de gelegenheid om in de wedstrijd te blijven. Sterker nog, de thuisclub kwam in de slotfase goed weg toen Van Ham de binnenkant van de paal trof en Van Dooren plots alleen voor Brand opdook die slechts ten koste van een corner erger kon voorkomen.

Gelukkig voor de thuisclub bleef het bij de 2-0 stand. Echt tevreden kon Baronie echter niet zijn omdat het had verzuimd de tegenstander na een prima eerste helft de definitieve genadeklap toe te brengen. Duidelijk werd vanmiddag wel dat de ploeg absoluut potentie heeft maar dat trainer Van Seeters zeker nog wel wat werk heeft te verrichten