Bergeijk op polepositie, maar Unitas’59 pakt kampioenschap.

Deelacties:

Unitas’59 keert met kampioenschap terug naar derde klasse
Door Willem-Jan Schampers
Zijn gezicht zat onder het bloed en het verband rondom zijn hoofd kleurde rood. Toch gaf Ruud Vissers niet op en kopte nog maar weer eens een hoge bal weg uit het strafschopgebied van Unitas’59. Met de moed der wanhoop pompte tegenstander Bergeijk de bal in de doelmond, maar de Eindhovense defensie, met aan het hoofd routinier Vissers, gaf geen krimp. Unitas’59 won met 1-3 en is de kampioen in de vierde klasse E.

Trainer Koen van der Heijden is na afloop nauwelijks nog aanspreekbaar. Overmand door emoties, kan hij alleen nog uitbrengen: “Wat is dit mooi! We wisten dat we tot de laatste minuut moesten knokken en dat hebben we gedaan.” Zijn assistent Tom Franse was realistisch: “Vóór de rust moeten we het al afmaken en in de tweede helft krijgen we nog een enorme kans via Joeri Blummel. Vervolgens wordt het aan de andere kant 1-1 en had het zomaar fout kunnen gaan. De hele week hebben we er echter op gehamerd dat we moesten blijven gaan en dan krijg je zo’n slotfase!”

Hierin werd Brent Nas de gevierde man. Met twee doelpunten schoot hij Unitas’59 hoogstpersoonlijk naar de derde klasse. “Twee keer stond ik op de juiste plek en was het raak.” Bij zijn eerste treffer was Nas nog even bang dat de scheidsrechter het doelpunt zou afkeuren vanwege buitenspel, maar de jonge leidsman wuifde het vlagsignaal van zijn assistent weg en keurde de 1-2 goed. Tot vreugde ook van Franse die het hele veld overstak om zich in de feestvreugde te mengen.’

Feestvieren
Dat zag ook aanvoerder Sam Franse, die na afloop heel duidelijk was in zijn commentaar: “Natuurlijk hadden we al veel eerder de wedstrijd in het slot moeten gooien en maken we het ons zelf nog onnodig moeilijk. We hebben echter verdiend gewonnen en de rest doet er niet toe. We gaan feestvieren! Unitas is kampioen en daar gaat het uiteindelijk om!” Even verderop werd Vissers nog maar eens gecomplimenteerd. Terecht, want de ervaren verdediger was ook dit duel weer een ‘rots in de branding’.

En daar was trainer Van der Heijden van Unitas’59 nog enigszins bevreesd over. Hij vroeg zich hardop of zijn ploeg genoeg mannetjesputters had om het – in zijn ogen – meer ervaren Bergeijk goed partij te kunnen geven. Dat bleek in de praktijk uitstekend te lukken. Met Sam Franse en Ruud Visser beschikken de Eindhovenaren over twee aanjagers, die de hele ploeg op sleeptouw nemen. Tel daarbij de voetballende kwaliteiten van Emre Karakas en de het loopvermogen van onder meer Dominic Drijver en Marijn Franse en het waarom Unitas’59 zondagmiddag terecht won, is duidelijk.

Doelverdedigers
Bergeijk zette daar gewoonweg te weinig tegenover. Met Colin Bergmans en Ward Cox had het elftal van trainer Bram van de Vinne twee gevaarlijke spitsen, maar zij lagen grotendeels aan banden bij de hechte verdediging van Unitas’59. En werd – met name – Bergmans al eens gevaarlijk op de linkerflank, dan deden zijn ploegmakkers er te weinig mee. In de 33ste minuut zette Bergmans Stijn Cuypers vrij voor doelman Swen Aarts, maar de Eindhovense goalie redde uitstekend.

Dit was toch een beetje het verhaal van de wedstrijd. Er waren kansen over en weer, maar beide doelverdedigers – ook Daan Bauhaus van Bergeijk was in goeden doen – vormden meerdere malen een grote-sta-in-de-weg. In de 14de minuut was Bauhaus overigens kansloos, toen Blummel werd diep gestuurd en de bal knap in het doel schoof: 0-1. Binnen vier minuten was het bijna weer gelijk, maar Aarts was paraat op en volley van Bergmans. En in de 24ste minuut redde zijn collega Bauhaus fantastisch op een schot van Safouane Bouali.

Feller
Na rust had eerst Jens Cuypers namens Bergeijk de gelijkmaker op zijn schoen en was het aan de andere kant Blummel die had moeten scoren. In beide gevallen was de doelman de grote winnaar. Intussen begon de tijd voor de thuisclub te dringen en Van de Vinne bracht met Gijs Jansen een extra aanvaller in de ploeg. De invaller leek de man van de wedstrijd te worden, want hij zorgde in de 73ste minuut voor de luidbejubelde 1-1. Bij die stand was Bergeijk kampioen en bleef Unitas’59 met lege handen achter.

Ook Van der Heijden ging wisselen en stuurde ‘breekijzer’ Visser mee naar voren. De onderlinge duels werden feller en de jeugdige scheidsrechter moest een paar keer handelend optreden. In de 87ste minuut gaf hij een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel. De bal werd door Marijn Franse op de paal geschoten, waarna Brent Nas er van dichtbij als de kippen bij was om de 1-2 aan te tekenen. Een chaotische slotfase was het gevolg, waarin Brent – op aangeven van opnieuw Marijn Franse – voor de alles beslissende 1-3 zorgde. Ondanks een flink aantal minuten blessuretijd, gaf Unitas’59 de voorsprong, én het kampioenschap, niet meer uit handen.

OPSTELLINGEN:

Bergeijk: 1. Daan Bauhaus, 2. Jop Lavrijssen, 3. Len Rutten (14. Tijs van de Laar), 4. Luuk van de Laar, 5. Bram Bax, 6. Tom Huijzers, 7. Bastian Rondeel (16. Piet Michielse), 8. Stijn Cuypers, 9. Jens Cuypers (17. Gijs Jansen), 10. Ward Cox, 11. Colin Bergmans.

Unitas’59: 33. Swen Aarts, 2. Bodi Dukino, 3. Sam Franse, 4. Brent Nas, 7. Marijn Franse, 9. Dominic Drijver, 10. Emre Karakas, 12. Safouane Bouali (17. Krijn Liefting, 18. Tommy Sanders), 11. Joeri Blummel (6. Ward van der Kruijs), 15. Jeroen Zegelaar (21. Mert Bakir), 16. Ruud Vissers.

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Redactie
21 mei 18:05

We hebben reactieformulier maar uitgeschakeld. Er zijn weer malloten bij die denken alles te kunnen zeggen en roepen en dit op een zeer asociale en onbeschofte manier, ongelofelijk!  Jammer voor degene die op een gezonde manier willen reageren.

De adressen zijn genoteerd en we zien dat het uit een bepaalde hoek komt.

Hans van Hoof
21 mei 14:05
Gefeliciteerd
Ambro Slegers
21 mei 14:05
Gefeliciteerd mannen 👍
Supporter Unitas
21 mei 12:33
Wilde even laten weten dat de scheidsrechter een goede wedstrijd floot,voelde goed aan waar deze wedstrijd om ging.
Supporter
21 mei 10:32
Unitas terecht kampioen, en over die 5 mafkezen die zich hebben misdragen hebben absoluut niks met onze mooie club te maken, zijn vriendjes van Unitassers die ze beter thuis kunnen laten.
Wim
21 mei 10:00
Unitas was overduidelijk de betere ploeg en daarmee de verdiende winnaar en kampioen. Bergeijk is afgetroefd op pure kwaliteit. Niet erg, maar de aandacht afleiden door te doen alsof heel Unitas zich gisteren misdragen heeft, is niet fair en strookt ook niet met de realiteit. Aan beide kanten waren er individuen die zo'n wedstrijd op een nogal bijzondere manier beleven. Bergeijk, succes in de nacompetitie. En enige aandacht voor op racisme gebaseerde uitlatingen op dit forum kan ook geen kwaad.
Geen belang
21 mei 9:50
Als neutrale toeschouwer een leuke pot gezien, veel strijd en spannend tot het einde met een terechte winnaar. Jammer dat zo'n middag wordt overschaduwd door een kleine groep dorpsgekken uit Bergeijk en een paar "stoere" Boys uit de grote stad.
Supporter
21 mei 9:40
Schandalig dat er steeds over die kleine dingen wordt gesproken. Het was een leuke pot om naar te kijken. Hier en daar wat kleine opstootjes maar dat hoort erbij. Maar alleen maar zeggen dat Unitas zich had misdragen is flauwe kul. https://www.ed.nl/amateurvoetbal/motivatiefilmpje-een-tulband-en-heel-veel-bier-geven-unitas59-vleugels-stadse-volksclub-kampioen-na-ware-kraker~a5984742/243961142/ Zoom maar is in op de foto. Dat is toch echt een supporter van Bergeijk die een middelvinger opsteekt. Ohja om vervolgens nog spullen naar de feestvierende spelers te gooien. Bergeijk supporters accepteer dit verlies en succes in de nacompetitie en wellicht tot volgend jaar!
@neutrale toeschouwer
21 mei 9:35
Unitassers hebben zich gewoon netjes gedragen, dat er Extern mensen zijn die dat verzieken kan de club ook niks aan doen. Het was een fantastische dag met een mooie spannende pot, laat dat het belangrijkste zijn!
Supporter Unitas
21 mei 9:15
Unitas de baas in Bergeijk, de hardekern van Bergeijk zijn kleine jongens.
Marco van den Braken
21 mei 8:48
Spelers, staf, begeleiding, supporters en de club Unitas'59, gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap! Maak er een mooi feest van en alvast succes in de 3e klasse komend seizoen.
Erik Schaeken
21 mei 8:48
Gefeliciteerd met jullie kampioenschap en succes in de 3e klasse. Feest ze.
Neutrale supporter
21 mei 8:28
Unitas wat een club. Op de website een ronkend bericht over zero tolerance beleid en dan een staflid tolereren die met beide middelvingers omhoog iedereen allerlei ziektes toewenst. Het is echt ongekend.
Jeroen Vermaas
21 mei 7:20
Unitas’59, staf, spelers van harte gefeliciteerd met het kampioenschap. Nog veel plezier vandaag met de feestactiviteiten. Mooi afscheid voor Ruud.👍🏻
Nicky Gielen
21 mei 7:04
Koen en Tom, van harte gefeliciteerd met het kampioenschap. Veel succes in de 3e klasse!
Supporter Unitas
21 mei 7:01
Mooi hoe mensen slechts een klein deel hebben gezien en daarop hun mening baseren. Ik heb alles gezien stond onder de tent na de wedstrijd. Supporters bergeijk gooiden rookbom naar supporters unitas en begonnen uit te schelden met ziektes. Dan kan je verwachten dat er iets gaat gebeuren. Supporter unitas loopt op supporter bergeijk af maar gebeurde niet zo veel. Daarna geeft supporter bergeijk van achter sup unitas hele harde klap op zijn oog. Unitas supporters worden wild, en krijgen daardoor de schuld. Sfeeractie bergeijk was leuk, maar unitas was de baas
Stan Ley
21 mei 6:57
Gefeliciteerd toppers!!!
René van Antwerpen
21 mei 6:57
Proficiat Unitas ‘59!
Supporter unitas
20 mei 22:12

Schandalig hoe hieronder de supporters van unitas in kwaad daglicht worden gezet, ze waren zeker met paar honderd man en een groepje van 10/15 loopt te boel te verkloten. Buiten dat.. mooie sfeeractie mannen!!! 

Fan van Bergeijk
20 mei 22:09

Ik heb het ook gezien vanmiddag. Mijn cluppie heeft terecht verloren, geen enkele kans. Maar ook ik vraag me af waar dit gedrag van Unitas vandaan komt. Er was gewoon geen enkele reden voor. Je bent beter, wint volledig verdiend, vier het als een club van niveau. Maar doe het niet op deze manier. Ik lees overal dat Unitas zich profileert als de grootste club van Eindhoven, straal dat dan uit en vier op een waardige manier. Dit was beneden alle niveau. Als ik dan lees dat het bestuur van Bergeijk van mening is dat iedereen zich prima heeft gedragen vraag ik me af waar ze geweest zijn vanmiddag, in ieder geval niet langs de lijn. Ik hoop dat het bestuur van Unitas en Koen mensen aanspreken op hun gedrag. Je bent een geweldige club en een geweldige trainer maar straal dat ook uit buiten het veld. Succes volgend jaar in de 3e klasse, het is jullie oprecht gegund

Supporter
20 mei 21:58

Ben er mee eens hoe sommige van Unitas zich gedragen hebben…. Verder wil ik Bergeijk succes wensen in de nacompetitie!

RKGSV
20 mei 21:51
Unitas ‘59 gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap.
Kempensupporter
20 mei 21:42

Precies dat. Absoluut terecht gewonnen maar het gedrag is niet goed.

Kempensupporter
20 mei 21:36
Maar er is hoop, we hebben een regeerakkoord
Kempensupporter
20 mei 21:35
Ssst, mag je niets van zeggen
Kempensupporter
20 mei 21:28
@supporter: mee eens. Je mag er niets van vinden, vooral doodzwijgen en de andere kant opkijken
@supporter
20 mei 21:22
Slechte verliezer! Unitas terecht gewonnen.. btw.. die rechtsback is volgens mij Marijn nog aan het zoeken.
Jan Spitters
20 mei 21:13
Proficiat mannen
Abdul Nassoh
20 mei 21:13
Gefeliciteerd heren
Peer En Gerdine Dieters
20 mei 21:12
Proficiat
Erik Klessens
20 mei 21:12
Gefeliciteerd Unitas
Pim Kuijten
20 mei 21:12
Gefeliciteerd uit Gerwen! Succes in de 3e klasse 💪🏻
Erik van Aarle
20 mei 21:11
Gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap 💪 Ons 🔴⚪️🔴⚪️ ons Unitas staat bovenaan
Roland
20 mei 20:58
Gefeliciteerd Koen en Tommy! Gouden duo en idd een top-assistent!!
Mening
20 mei 20:50
Alle lof voor de assistent trainer zonder hem was Koen helemaal ten onder gegaan. Dus Tom gefeliciteerd en dik verdiend
Danny kaniz
20 mei 20:47

Iedereen met kritiek op unitas afgelopen seizoen….. drink morgenochtend nog een glas..... 👌

Kempensupporter
20 mei 20:25
Zat je in de kantine?
Bestuurslid Bergeijk
20 mei 20:19
Slechte verliezers hieronder, Unitas heeft terecht gewonnen vandaag. Gefeliciteerd! Het publiek was top en niemand heeft zich misdragen. ^B
Erik van rooij
20 mei 20:06
Gefeliciteerd met jullie kampioenschap
Supportersclub Bergeijk
20 mei 19:48
Unitas gefeliciteerd met het kampioenschap
Rv rilburg
20 mei 19:46
Proficiat maatje
Eric D'Hondt
20 mei 19:45
Gefeliciteerd met het kampioenschap!! Geweldige prestatie:. koen, gefeliciteerd, ben ontzettend trots op je!!
Supporter
20 mei 19:45
Marijn Franse wordt in dit stuk toch wat te kort gedaan. Met zijn vrije trap op de paal en de vreselijk goede actie bij de 1-3 is zijn aandeel minstens net zo groet als de doelpunten maker.
Neutraal
20 mei 19:43
Koen van der Heijden is een goede trainer, absoluut. Unitas terechte winnaar. Maar het gedrag van andere stafleden van Unitas kan niet door de beugel. Smet op het kampioenschap
oud unitas speler.
20 mei 19:40
Jongens van harte gefeliciteerd. Toch een goede jeugdopleiding gehad. vele M"C Mini s in dit team.
Ton Verbeek
20 mei 19:21
Was verdiende overwinning, proficiat Unitas! Bergeijk succes in de nacompetitie