IFAB: nog een seizoen vijf wissels (Amateurvoetbal?)

Deel dit bericht via:

Ook volgend seizoen mogen er in een voetbalwedstrijd per ploeg vijf wissels plaatsvinden. De International Football  Association Board (IFAB), onderdeel van de FIFA besloot daartoe. De maatregel geldt ook voor het EK van volgend jaar. 

Of dit komend seizoen ook gaat gelden voor het amateurvoetbal is nog niet bekend. Daar moet de KNVB nog een besluit in nemen. 

Op 8 mei besloot de IFAB de regel van drie wissels per team tijdelijk aan te te passen met het oog op de gezondheid van de spelers. Die zouden in de na de coronapauze te hervatten competities veel duels in korte tijd moeten spelen. De nieuwe regel geldt nu voor nationale competities t/m 31 juli 2021 en voor internationale competities in juli en augustus 2021. Wel moeten de nationale bonden en de UEFA hem nog overnemen.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Wouter
18 juli 23:39
Eens met Braga. Spel gaat door, tijd loopt door. Zoals bij hockey. Waar je nu nog -ook psychologisch- voordeel kunt halen uit langzaam wisselen, heb je dan alleen maar nadeel, want je hebt een man minder.
Braga
16 juli 15:58
Tijd er bij hoeft niet middenlijn wisselen eerst speler er uit dan andere er in wedstrijd loopt gewoon door, bij verkeerd wisselen bv 5 minuten met man minder is eenvoudig.
Freek Bastiaans
16 juli 9:44
Dan moet je de wedstrijdduur verkorten naar 30 minuten zuivere speeltijd.
Dorien
16 juli 9:42
Dat zou ook een goede optie zijn. Zeker voor het amateurvoetbal in de huidige tijd.
henk
16 juli 9:36
moet kunnen maar dan komt er wel veel tijd bij
Braga
16 juli 9:25
Doorlopend wisselen amateur niveau zelfde als bij futsal. Blessure behandelingen langs de kant. Spelers willen voetballen en terecht blijven veel gemotiveerder als je iedereen 70 a 80 minuten kunt laten voetballen.