HVV Helmond kampioen na ruime zege op dapper Bavos (Update)

HVV Helmond is zondag kampioen geworden van de vierde klass G (Zuid II). In eigen huis werd met 5-1 gewonnen van Bavos.

(Door Willem-Jan Schampers)

Na vijftien minuten had het zomaar 0-3 kunnen zijn voor een dapper Bavos, maar gelukkig voor HVV Helmond verzuimde de ploeg uit Bakel enkele enorme kansen te verzilveren. Hierdoor bleef het slechts 0-1 en kon de koploper volledig terug komen in de wedstrijd. Het werd uiteindelijk een afgetekende 5-1 overwinning voor HVV Helmond, dat na afloop het kampioenschap in de vierde klasse G (Zuid II) groots vierde.

Said Azarfane keek het feestgedruis van afstand glimlachend aan. De middenvelder van HVV Helmond ging op de foto met zijn kinderen en schudde her en der wat handen. “Bavos heeft het ons nog best moeilijk gemaakt. We hebben het zeker niet cadeau gekregen. In de rust hebben we afgesproken dat er een tandje bij moest en dat we snel de beslissende derde treffer moesten maken. Gelukkig gebeurde dit ook en toen we ook meteen de 4-1 scoorden, was de wedstrijd gespeeld. Het was echter zeker geen makkie.”

Mede-routinier Larbi Kerkaze had hetzelfde gevoel. “We begonnen veel te slap, waardoor Bavos verdiend op voorsprong kon komen. Waarom dit was? Geen idee, misschien toch nervositeit. We hadden mazzel dat zij maar één keer scoorden, want anders hadden we met misschien toch nog moeilijk gekregen. Uiteindelijk worden we meer dan terecht kampioen, maar pffff…” Azarfane: “We hebben onnodige punten verloren tegen de – met alle respect uiteraard – mindere ploegen. De duels tegen de top 6 hebben we vrijwel allemaal gewonnen. Dat zegt eigenlijk wel genoeg. Nu gaan we feest vieren en genieten.”

Grote kansen
Zoals gezegd, was de start van HVV Helmond allerbelabberd en hiervan profiteerde Bavos maar één keer. Doelman John Nelissen kon in de 15de minuut een schot van Ties Vereijken onvoldoende verwerken, waarna Loek van den Waardenburg van dichtbij de rebound binnentikte. Daarvoor had Vereijken al twee grote kansen gemist. Vrij voor Nelissen, moest hij twee keer zijn meerdere erkennen in de Helmonds goalie. In de 18de minuut werd het bijna 0-2, maar de kopbal van opnieuw Vereijken ging rakelings naast.

HVV Helmond-trainer Mo Yahia wisselde Jamal Echaaibi voor Yassir Javouani. Een uitstekende ‘ruil’, want de rappe aanvaller was vervolgens betrokken bij diverse kansen en doelpunten. In de 33ste minuut ging Javouani op links goed door, maar werd gestuit door een Bavos-verdediger. Deze kreeg de bal echter tegen zijn arm en scheidsrechter Steven Baggermans wees naar de stip. Vanaf elf meter schoot Azarfane de gelijkmaker binnen: 1-1. HVV Helmond voelde dat er meer in zat en na kansen voor Azarfane en Verkoelen, was het Javouani die de 2-1 binnenschoot.

Vakkundig
In de tweede helft probeerde Bavos het nog wel, maar echte kansen kregen de bezoekers niet meer. Aan de andere kan had Javouani al in de 46ste minuut de wedstrijd kunnen beslissen. Tom Hertogs ging op links goed door en zette de bal scherp voor. Bij de tweede paal kwam Javouani net te laat om de 3-1 binnen te tikken. Niet veel later maakte HVV Helmond het karwei toch vakkundig af. Twee kopballen van Verkoelen en Javouani zorgden voor de 4-1 tussenstand. Bavos gaf zich gewonnen en in de 84ste minuut was het slotakkoord voor Ilyasse Adda, na goed voorbereidend werk van invaller Sharif Lopez Garrido.

Vuurwerk, champagne, kampioensmedailles en een heuse schaal waren voor HVV Helmond. Terecht, want de formatie van trainer Yahia was dit seizoen duidelijk de best voetballend ploeg in de vierde klasse G!

OPSTELLINGEN:

HVV Helmond: 23. John Nelissen, 2. Daoud Farah (15. Badr Bazzi), 3. Metchel Schalks, 4. Maikel Verkoelen, 5. Larbi Kerkaze, 6. Johan van der Laak, 7. Tom Hertogs (9. Tony van de Wijst), 8. Ilyasse Adda, 10. Said Azarfane (11. Sharif Lopez Garrido), 13. Jamal Echaabi (99. Yassir Javouani), 14. Giovanni van Beek.

Bavos: 1. Jurre van den Waardenburg, 3. Olle Vogels, 6. John Brouwers, 7. Loek van den Waardenburg (11. Björn Kant), 8. Jop Ragetlie, 9. Gideon van Esch, 10. Tim Seelen, 12. Ties Vereijken, 13. Jip Vereijken (5. Tijmen Swinkels), 14. Scott Bouwmans, 16. Mike Verschuuren (2. Davy Welten).

Toon de Jongh
22 mei 11:28
HVV heeft dit seizoen laten zien dat ze voetballend een geweldige ploeg hebben, zonder weerklank. gaan hoge ogen gooien in de 3e klasse. Ga zo door...
Volger
22 mei 8:26
Felicitaties aan de terechte kampioen. Kijk maar eens naar het doelsaldo en naar de resultaten in de topwedstrijden. Nu nog wat stabieler tegen de op papier wat mindere elftallen en dan kan het een interessante 3e-klasser worden.
Servo
21 mei 22:07
Namens Sv Brandevoort feliciteren we Hvv met het kampioenschap. Het is jullie van harte gegund met een mooi en vooral sportief team. Veel succes in de 3e klasse!
Veteraan
21 mei 19:11
Graag wil HVV Helmond feliciteren met dit kampioenschap. Maar in het bijzonder ook bestuurslid Hanskehvv 😜