Huub Vermeulen bij Unitas’59 nog zoekende

Deel dit bericht via:

De inkt onder het contract van trainer Huub Vermeulen was nauwelijks droog, toen de Valkenswaardse oefenmeester bij zijn nieuwe club Unitas’59 werd geconfronteerd met een massale leegloop. Maar liefst twintig spelers gingen lager spelen, stopten of vertrokken naar een andere vereniging. “Hier had ik geen rekening mee gehouden”, zegt Vermeulen, met gevoel van understatement.

Vanuit de jeugd kwamen acht talentvolle jongens over, maar nog altijd had Vermeulen veel te weinig spelers voor het eerste en tweede elftal. “Van de oude ploeg waren er vier man over: Ruud Visser, Mark Bartels, Robin Timmers en Richard Hermans. Er moest dus dringend op zoek worden gegaan naar nieuwe spelers. Jongens die iets extra’s brengen en die hier graag willen komen spelen. We hebben trouwens gericht gezocht. Op welke posities hadden we mensen nodig. Ik heb in die weken heel wat gesprekken gevoerd.”

Unitas’59 beschikt nu over een heel aardige selectie, met een mooie mix van jong en oud. “Van de eerder genoemde vier spelers stonden er afgelopen zondag drie in de basis. Alleen Richard is nog geblesseerd. De anderen waren allemaal nieuwelingen, onder wie vier spelers die vorig jaar nog in JO19-1 speelden. Je merkt dat ze zich allemaal graag willen bewijzen. Juist omdat er zoveel spelers waren verdwenen en er veel nieuwe jongens bij waren gekomen, begon eind augustus iedereen op nul. De ervaren kracht net zo goed als de jeugdspelers.”

Groeien
De spelers die de selectie verlieten, deden dit overigens niet omdat Vermeulen trainer werd, grinnikend hij. “Er zijn nogal wat jongens lager gaan spelen, er gingen er studeren en aantal is naar Rood Wit V. en Brabantia verkast. Allemaal om hun eigen – geldige – redenen, maar ik had van tevoren niet in de gaten dat het er zoveel zouden zijn. Voorlopig valt het bij Unitas’59 wel mee met de mutaties; dit had eigenlijk niemand verwacht. Ondanks dat we een goede voorbereiding hebben gehad, zijn we toch nog zoekende. Tegelijkertijd zie ik de spelers én het team wel groeien.”

Veel nieuwe gezichten dus in de selectie van Unitas’59: Cas Kuipers (Wilhelmina Boys), Justin Wahap (Nieuw Woensel), Appie Cetin (FC Anadol-B), Tom Molenberg (Rood Wit V.), Nawid Sadat (BVV), Patrick Rossier (Nieuw Woensel), Dion Vermeulen (De Valk), Max Leijdelmeijer (Jong FC Eindhoven), Gregor Buenen en Tim van Gils (beiden WODAN) en acht jeugdspelers. “Ik ben heel tevreden met mijn spelersgroep”, benadrukt Vermeulen. “We moeten nog wat aan elkaar wennen en bepaalde automatismen ontbreken nog, maar ik denk dat we dit seizoen zeker bij de eerste vijf kunnen eindigen. Nacompetitie moet mogelijk zijn.”

Optimaal
“In de eerste competitiewedstrijd verloor Unitas’59 van Reusel Sport. Terecht, oordeelt Vermeulen. “Wij waren niet goed genoeg en de tegenstander profiteerde hiervan optimaal. Bovendien hadden ze een uitstekende doelman. Ach, dit soort wedstrijden heb je er nu eenmaal tussen zitten. Zeker in het begin van het seizoen. Afgelopen zondag ging het een stuk beter en wonnen we verdiend van DBS. Kijk, voor mij zijn RPC en Bladella de favorieten, maar daaronder is iedereen aan elkaar gewaagd. Zondag treffen we in Gestel een tegenstander die in een vergelijkbare situatie zit. Een nieuwe trainer, veel nieuwe spelers en ook nog zoekende.”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


(Door Willem Jan Schampers)