Hoogeloon wint terecht van mak Reusel Sport

Door Willem-Jan Schampers

Hoogeloon heeft zondag een terechte overwinning behaald op Reusel Sport. De ploeg van trainer Nik Bierens won met 1-0. Hans van der Heijden werd in de 66ste minuut de matchwinner, door een voorzet van Jesse van Gerwen doeltreffend met het hoofd te verlengen. Reusel Sport probeerde het hierna wel, maar was nauwelijks gevaarlijk. De geelzwarten speelden slordig, onsamenhangend en met te weinig overleg.

Dit zag ook Hoogeloon-middenvelden Sam de Laat, zondag een van de uitblinkers aan de kant van de thuisclub. “Zij hebben eigenlijk niet één echte kans gehad en wij hadden zeker wel meer dan één keer kunnen scoren.” Over zijn eigen optreden was De Laat zelf ook tevreden. “Al sta ik daarvoor ook in de ploeg: het zo veel mogelijk ontregelen van het spel van de tegenstander. Het is heerlijk voetballen met Jesse (van Gerwen, red.) en Yannick (Sol) naast me. Het voetballend vermogen is zeker gestegen en met de komst van Rob (Zanders) en Geert (Rijnders) zijn we er ook qua routine op vooruit gegaan.”

Hoogeloon-Reusel Sport was een streekderby die eigenlijk nooit écht ontbrandde. Op het zware, maar goed bespeelbare veld waren vlotte combinaties soms moeilijk, maar beide ploegen slaagden er ook niet in om tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. De kansen die – met name – Hoogeloon kreeg, waren het gevolg van uitstekende (afstands)schoten. In de 9de minuut knalde Tom Michielse de bal rakelings naast en in de 24ste minuut vond Sam de Laat doelman Paul Dijkmans op zijn weg. Weer een minuut later kon Van der Heijden net niet genoeg richting aan de bal, om een voorzet vanaf links in te tikken en in de 27ste minuut redde Dijkmans opnieuw. Nu op een schot van Sol.

Tandeloos
Reusel Sport zette hier nagenoeg niets tegenover. De formatie van trainer Niels Gevers probeerde het wel over de vleugels, maar hier waren Tom de Laat en Jordy Bruininx hun directe tegenstanders veelvuldig de baas. In de tweede helft werden de bezoekers iets sterker, maar Hoogeloon-doelman Twan Peters hoefde slechts één keer écht in actie komen. Voor de rest was Reusel Sport tandeloos, tot frustratie van Gevers. Het duel leek uit te draaien op een gelijkspel, totdat in de 66ste minuut Van Gerwen aan een solo begon. Hij werd gestuit door een verdediger van Reusel Sport, krabbelde toch weer overeind en leverde vervolgens een prima voorzet. Van der Heijden was ter plaatse om de bal in te koppen: 1-0.

Gevers trachtte met enkele wissels nog iets te forceren, nadat hij vroeg in de wedstrijd Steef Vosters al was kwijtgeraakt, die niet okselfris aan de wedstrijd was begonnen. Het had echter te weinig effect, Reusel Sport probeerde het wel, maar Hoogeloon bleef relatief gemakkelijk overeind. Wout Vosters was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij zag zijn schot net over de verre kruising vliegen. Aan de andere kant was er nog een kans voor Van der Heijden, op aangeven van invaller Nieks Luyten, maar de lange aanvaller had te veel tijd nodig.

Verlaten
In de slotfase, scheidsrechter Rick Nelemans liet geruime tijd doorspelen, was het nog even hectisch voor het doel van Hoogeloon. Bij een hoekschop trok zelfs doelman Dijkmans mee ten strijde en claimde Reusel Sport nog een strafschop, na een vermeende handsbal. Gescoord werd er echter niet meer. Ook niet door Hoogeloon, dat er niet in slaagde om het verlaten doel van de tegenstander nog onder vuur te nemen. Het Belgische onderonsje tussen beide trainers werd dus in het voordeel van Bierens beslist…

Hoogeloon: 1. Twan Peters, 2. Jordy Bruininx, 3. Rik Michielse, 4. Koen Appels (14. Niels Luyten), 5. Jesse van Gerwen, 6. Sam de Laat, 7. Sjoerd de Laat, 8. Yannick Sol (17. Geert Rijnders), 9. Tom de Laat, 10. Tom Michielse (22. Rob Zanders), 15. Hans van der Heijden.

Reusel Sport: 1. Paul Dijkmans, 2. Bas Oomen, 3. Melle Huijbregts, 4. Hein Biemans (18. Dirk de Koning), 5. Tom Dickens, 6. Steef Vosters (7. Job Dickens), 8. Jorg Dickens, 9. Wout Vosters, 10. Tuur de Laat, 11. Yimo Bogaars (19. Tijn van Dooren), 14. Nick Wouters.