Hoogeloon voor het eerst in de historie tweedeklasser! (Update)

Deelacties:

Hoogeloon is na een thriller tegen Avant’31 gepromoveerd naar de tweede klasse. Op het sportcomplex van DVG Liempde stond er na 120 minuten voetballen een 1-1 stand op het scorebord. Stafschoppen moesten een beslissing brengen. Uiteindelijk kwam Hoogeloon na het nemen van maar liefst 26 strafschoppen als winnaar uit de bus (12-11).

Door Willem-Jan Schampers


De ogen van middenvelder Yannick Sol waren vochtig. De promotie van Hoogeloon deed hem echt wat. Het waren dan ook tranen van blijdschap en toch ook wel een beetje van emotie. “Ik heb zoveel meegemaakt met deze club en dat we volgend seizoen in de tweede klasse spelen, is natuurlijk ongekend. Een superprestatie van alles en iedereen die bij Hoogeloon is betrokken. En zeker na zo’n thriller, voelt het nog lekkerder!”

Zojuist was doelman Jesse Lamers de held van Hoogeloon geworden, door de dertiende (!) strafschop van Avanti’31 uit zijn doel te ranselen. Daarvoor hadden 23 schutters hun pingel binnengeschoten. Overigens wel met horten en stoten, want scheidsrechter Clint van der Heyden was bijzonder streng voor de beide doelverdedigers. Tot vier maal toe liet hij een strafschop overnemen, omdat de keepers in zijn ogen te vroeg van hun lijn afkwamen. Het leidde tot momenten van intense vreugde en hevige teleurstelling. Lamers: “Ik dacht bij hun vijfde penalty dat we er waren. Iedereen stormde al naar me toe. Totdat de scheids besliste dat hij overnieuw moest. Dat was wel even slikken.”

Yannick Sol, Tom Michielse, Koen Appels (in twee keer), Tom de Laat, Jesse van Gerwen, Niels Luyten, Sam de Laat, Jordy Bruininx, Hans van der Heijden schoten allemaal raak. Toen was centrale verdediger Geert Rijders aan de beurt. Zijn schot ging op de paal. “Ik kon toen even wel door de grond zakken. Ik wilde eigenlijk ook helemaal niet. De laatste keer dat ik een strafschop heb genomen, was in de jeugd. Gelukkig miste die speler van hen ook en konden we alsnog de buit binnenhalen. Wat een schitterende prestatie!” Na Rijnders benutten Jesse Lamers en (opnieuw) Sol en Michielse wél hun strafschop en miste een speler van Avanti’31. Lamers: “Toen ik die laatste bal pakte, was ik even bang dat de scheids weer zou fluiten…”

Aan de bak
De dolle vreugde bij de spelers, de begeleiding en de honderden supporters was tekenend. Als kleine club hoefde er niks bij Hoogeloon, maar nu er een historische prestatie kon worden geleverd, was iedereen tot in elke vezel gespannen. Ook trainer Nik Bierens, die het na afloop nog steeds niet leek te geloven. “Ongelooflijk, wat ben ik ontzettend trots op de jongens en deze club. Ik denk dat dit écht niemand had verwacht! Het is een topprestatie, die we hebben behaald door een tomeloze inzet en het geloof in elkaar. Volgend seizoen gaan we onze huid zo duur mogelijk verkopen in de tweede klasse.”

Want Hoogeloon zal aan de bak moeten op een hoger niveau. Kwalitatief kan de ploeg van Bierens zeker mee, maar de smalle selectie kan de blauwwitten wel eens opbreken. Dit zijn echter zorgen voor later. Hoogeloon beschikt over enkele sterkmakers, denk aan Jesse van Gerwen, Tom de Laat, Yannick Sol en Geert Rijnders, die de kar trekken en anderen beter laten spelen. Met name Rijnders (34) leek tegen Avanti’31 in de duels niet te kloppen. Samen met de vijftien jaar jongere Luuk van den Broek vormde hij een ijzersterk duo.

Kansrijke positie
Avanti was, zeker in de eerste helft, de betere ploeg en kreeg ook enkele kansjes. Met name Roel Kappen en Geert van Heeswijk kwamen een paar keer in kansrijke positie. Ook Alejandro Navarro Keeris en Luc van de Hurk waren gevaarlijk, maar de defensie van Hoogeloon functioneerde naar behoren. In de 22ste minuut kreeg Hoogeloon te maken met een fikse tegenvaller. Sjoerd de Laat verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Niels Luyten. Het duurde even voordat de ploeg weer ‘goed stond’ en Avanti’31 kreeg enkele prima mogelijkheden. In de 34ste redde Lamers op een inzet van Van de Hurk en Toon van der Heijden kopte in de 43ste minuut de bal op de bovenkant van de lat.

In de tweede helft werd het al snel 1-0. Een voorzet leek te zijn weggewerkt, maar in de rebound zorgde Van de Hurk met een artistieke omhaal voor de openingstreffer. Hoogeloon schrok even, maar herstelde zich snel. In de 58ste minuut leek Van der Heijden op weg naar de 1-1, maar doelman Casper Brus redde knap. De daarop volgende hoekschop werd door de jeugdige Mees van der Heijden ongelukkig in eigen doel getikt. Vervelend voor hem en Avanti’31, maar een meevaller voor Hoogeloon: 1-1. Hierna was er nog een grote kans voor Van der Heijden, op aangeven van Luyten, maar het was Avant’31 dat het dichtst bij de winnende treffer was. Teun Kuijpers schoot de bal tegen de onderkant van de lat.

Beslissing
In de verlenging verschenen beide teams nog gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Renzo Brus van Avanti’31 schoot de bal via een verdediger naast en invaller Luyten had bij de tweede paal de bal voor het intikken, maar kwam net te laat om raak te koppen. Niet veel later dacht Hoogeloon de 1-2 binnen te tikken, maar het doelpunt van Appels ging niet door, omdat de scheidsrechter al had gefloten voor een overtreding op Sol. Gescoord werd er dus niet meer, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Met een hoofdrol voor scheidsrechter Van der Heyden en doelman Jesse Lamers…

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


VV Hapert
20 juni 16:07
VV Hoogeloon, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! We zullen wel de super sundays gaan missen. Heel veel succes in de 2e klasse.
Koen
20 juni 14:58
@DVG doel je hier op? https://www.destentor.nl/achterhoek/promotieduel-in-eefde-loopt-volledig-uit-de-hand-spelers-en-supporters-met-elkaar-op-de-vuist~a81e3dd0/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F Dit is een hele andere wedstrijd met andere verenigingen. Jammer dat je het door elkaar haalt.
Koen
20 juni 14:27
Wat een knappe prestatie. Wat een strijd wat een feest. Succes in de 2e klasse!
Dosko 32
20 juni 14:09
Gefeliciteerd buurmannen! Ontzettend knappe prestatie en veel succes komend seizoen!
Marc van der Doelen
20 juni 14:05
Gefeliciteerd op naar de tweede klasse πŸ₯³βš½οΈβš½οΈβš½οΈ
Jan van Weert
20 juni 11:17
Als supporter van SV Avanti β€˜31 allereerst de gemeende felicitaties aan VV Hoogeloon. DVG had de organisatie perfect geregeld en het veld was subliem. Een prachtige wedstrijd waarin beide teams tot op de bodem gingen om het felbegeerde tweedeklasserschap binnen te slepen. Zonder ooit echt over de schreef te gaan. Jammer dat in de beslissende strafschoppenserie de scheidsrechter dan alle aandacht op zich weet te vestigen door 4 penalties over te laten nemen! Nogmaals felicitaties aan VV Hoogeloon en heel veel succes in de tweede klasse.
Bestuur DVG
20 juni 10:48
VV Hoogeloon, gefeliciteerd met het behalen van de promotie naar de 2e klasse. Het was een mooie middag met een prachtige ambiance. Er is, zoals hieronder wordt gesuggereerd, totaal geen sprake geweest van ruzie of wanordelijkheden.
Frank
20 juni 8:02
Gefeliciteerd spelers en staf. Een hele spannende wedstrijd met veel strijd en veel voor elkaar willen doen. Heel veel nagenieten nu en voor volgend seizoen veel succes.
Jan van der Elzen
20 juni 7:58
Wat is dit ongelofelijk vet!!!! Mijn oude club die promveert naar de 2e klasse, geweldig. Proficiat spelers, staf en bestuur. TopπŸ‘
RKVV Casteren
20 juni 7:51
Vanuit RKVV Casteren hartelijke felicitaties aan de mooie club Hoogeloon! We waren uiteraard ook aanwezig en wat een fantastische prestatie van jullie ploeg en staf. Onder aanvoer van het geweldige publiek was jullie team niet vermoeid te krijgen, fantastisch! Heel veel succes volgend jaar in de tweede klasse, meer dan verdiend!
Wil
20 juni 7:35
Proficiat Mannen Wat een wedstrijd en penalty serie. Geweldig seizoen met voor Hoogeloon na vorig seizoen weer historie. Heel veel plezier en succes in Tweede Klasse
Johan Luijten
20 juni 6:37
Super wat een mooie en spannende middag van harte gefeliciteerd met het behalen van de tweede klasse groeten Matt en johan
Hoogeloon
20 juni 0:53
Gasten wat een ongelofelijke prestatie iedereen is enorm trots!! Ongekend dat talent in h’loon!! Super vet!! πŸ†
VV Steensel
20 juni 0:18
VV Hoogeloon, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!
Reusel Sport/CoTrans
19 juni 23:46
Van harte gefeliciteerd mannen met de promotie! Het was nog een tamelijk lange weg, maar die hebben jullie glansrijk bewandeld. Succes in de 2e klasse.
Albert
19 juni 23:08
vv Hoogeloon bedankt voor het mooie seizoen en succes in de 2e klasse Tot volgend seizoen we zijn er elke wedstrijd weer bij.
Eric van der Palen
19 juni 22:37
Staf,spelers, gefeliciteerd met deze mooie prestatie, succes volgend seizoen
Psv Av
19 juni 22:35
Gefeliciteerd Hoogeloon met de verdiende promotie! Succes in de 2e klasse!
Jac van Gerwen
19 juni 22:29
vv HOOGELOON VAN HARTE EXTRA UIT EERSEL VOOR JESSE EN NIELS
EFC Eersel
19 juni 22:21
Van harte gefeliciteerd, een historische prestatie! Geniet er van en veel plezier met het dorpsfeest!
Will van Gerwen
19 juni 22:20
Gefeliciteerd, een geweldige prestatie en succes in de 2e klasse.
VV Trinitas Oisterwijk
19 juni 22:20
Fantastische prestatie. Gefeliciteerd VV Hoogeloon en wie weet tot volgend seizoen in de tweede klasse.
Marco van den Braken
19 juni 22:18
Hoogeloon en Nik Bierens met staf, wat een geweldige prestatie mannen. Geschiedenis geschreven .....enorm veel succes in de 2e klasse komend seizoen. Geniet van het feeske!!
Knegselse Boys
19 juni 22:16
Super prestatie Hoogeloon, proficiat allemaal en succes in de 2e klasse.
Unitas'59
19 juni 22:03
Gefeliciteerd. Veel succes in de 2e klasse.
vv ACHT
19 juni 21:52
Namens vv Acht proficiat met deze geweldige prestatie. πŸ‘πŸ‘
Ad v Heerbeek
19 juni 21:48
Namens Supportersclub Vrienden van Beerse Boys feliciteren we VV Hoogeloon met de promotie. Geniet van de periode die jullie, als dorpsclubje, tegemoet gaan.
Marion
19 juni 21:31
Hele team Van harte gefeliciteerd, samen zijn jullie sterk!!!
Roland
19 juni 21:27
Hoogeloon gefeliciteerd met nam Jesse!! Tot volgend jaar!!
Harry
19 juni 21:26
Gefeliciteerd Hoogeloon knappe prestatie.
Gerard Hoeks
19 juni 21:24
Knappe prestatie spelers, trainers en verdere staf van vv Hoogeloon. Proficiat.πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kees Pijnenburg
19 juni 21:14
Heel knap gedaan , je kunt er trots op zijn πŸ‘
Wilfredvanderheijden
19 juni 20:35
Hele knappe prestatie. Heel mooi om te zien hoe zo’n dorp meeleeft. Proficiat mannuh
Jack Hoeks
19 juni 20:35
Prachtige prestatie! Proficiat!!
Beerse Boys
19 juni 20:29
Geweldige prestatie Hoogeloon; van harte proficiat en veel succes in de tweede klasse.
Harrie Maas
19 juni 20:17
Gefeliciteerd mannen - neem deze week een extra biertje en succes in de tweede klasse
Adrie Huybers
19 juni 19:52
Geweldige prestatie Hoogeloon! Historie geschreven vandaag. Zeer netjes en succes volgend seizoen!!
William Hoeymans
19 juni 19:51
Hoogeloon, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie en daarmee promotie naar de 2de klasse.
Twan Van Tuijl
19 juni 19:31
Spelers en staf van Hoogeloon van harte gefeliciteerd met deze historische promotie . Geniet ervan de komende dagen en veel succes volgend seizoen in de 2e kkasse!!
Bladella fan
19 juni 19:26
Grote klasse proficiat
Jos heesters kantinebeheerder reuselsport
19 juni 19:26
Ik zal je gaan missen, Succes in de 2 e klasse
vv Gestel
19 juni 19:22
Proficiat, succes in de 2e klasse
RPC
19 juni 19:20
Proficiat Hoogeloon, geweldig gedaan.
Ed Cuijpers
19 juni 19:19
Wat een prestatie van formaat! Een hele diepe buiging en veel succes gewenst in de tweede klasse Hoogeloon!
Jan
19 juni 18:44
Super prestatie mannen succes in de 2de klasse
Peer vanuit 8
19 juni 18:41
Proficiat met de geweldige prestatie en veel succes in de 2e klasse , grote klasse!
John
19 juni 18:40
Van harte gefeliciteerd. Echt knap, hoor!