Hoogeloon voor veel ploegen nog onbekende in derde klasse

Deel dit bericht via:

Hoogeloon werd vorig seizoen met overmacht kampioen in de vierde klasse en promoveerde – voor het eerst in de geschiedenis van de club – naar de derde klasse. Plotseling heten de tegenstanders geen Bergeijk, Vessem, RKDSV of Waalre meer, maar Budel, RPC, Bladella en PSV/av. Tegen die laatste ploeg speelt Hoogeloon komende zondag. “Voor het eerst op De Herdgang. Prachtig toch?!”

Aan het woord is trainer Nik Bierens, die overigens meteen benadrukt dat zijn team niet met knikkende knieën naar Eindhoven afreist. “Nee hoor. We hebben voor elke tegenstander respect, maar zijn voor niemand bang. In de afgelopen wedstrijden tegen SBC (3-0), Budel (1-2), Wilhelmina Boys (4-1) en RPC (1-4) waren we eigenlijk alleen afgelopen zondag kansloos. RPC was écht een maatje te groot. Zij hadden meer kwaliteit en meer ervaring. Aan de andere teams waren we minimaal gelijkwaardig.”

Duidelijk is dat Hoogeloon voor veel ploegen nog de grote onbekende is. Zoals Hoogeloon ook nog nauwelijks bekend is met spelen op dit niveau. “We hebben een jonge en relatief jonge selectie”, aldus Bierens, “die voetballend zeker mee kan in de derde klasse, maar qua ervaring toch nog wat sprongen moet maken. We weten dat we het moeilijk gaan krijgen, maar als we er in slagen niet (rechtstreeks) te degraderen, hebben we onze doelstelling bereikt. En de zes punten die we nu al hebben, zijn mooi meegenomen.”

Kwaliteit
De Belgische oefenmeester erkent dat Hoogeloon elke wedstrijd vol aan de bak moet. Alleen dan is er wat te ‘halen’ in de derde klasse. “Je ziet het aan PSV. Vorig seizoen bijna gepromoveerd naar de tweede klasse, maar nu na vier wedstrijden pas drie punten. Ik heb ze toevallig tegen Wilhelmina Boys gezien en toen zag ik dat ze zeker kwaliteit hebben. Ze hielden het met tien man nog heel lang vol en gingen pas in de slotfase onderuit. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest. Met name voorin en op het middenveld hebben ze enkele gevaarlijke gasten.”

Aan Hoogeloon de uitdaging om zondag een goed resultaat te behalen op het kunstgras van PSV/av. “Veel jongens van ons zijn supporter van het grote PSV, dus die vinden het fantastisch dat ze een keer op De Herdgang mogen spelen. Als de wedstrijd begint, moet dit gevoel echter voorbij zijn en gaan we er alles aan doen om te winnen. Misschien geeft de locatie mijn ploeg wel een extra boost!”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Voetballiefhebber
17 oktober 14:05
Groot respect voor wat Hoogeloon heeft opgebouwd en niks mis met die club, maar als je sinds lange tijd weer een derby Oirschot Vooruit - Beerse Boys hebt is dat de toch de logische keuze voor wedstrijd van de week...Gemiste kans !

(Door Willem Jan Schampers)