Hoogeloon gelooft nu echt in promotie naar de tweede klasse

Deelacties:


Door Willem-Jan Schampers
Voorafgaande aan de competitie werd met Nik Bierens, de Belgische trainer van Hoogeloon, 'geklapt’ over de ambities van de club. “Als we niet in de problemen komen en ons kunnen handhaven, ben ik diktevreden", klonk het met bescheiden Vlaamse tongval. Tien maanden later staat Hoogeloon aan de vooravond van een historische promotie naar de tweede klasse. Zondag tegen Avanti'31 moet alles op zijn plaats vallen.

De finaleplaats, op neutraal terrein, is het rechtstreekse gevolg van de klinkende 0-3 overwinning op Bladella. Door doelpunten van Sam de Laat, Sjoerd de Laat en Hans van der Heijden was de ploeg van Bierens donderdagavond veel te sterk voor de blauwwitten. Na één kans in de beginfase van de wedstrijd, werd doelman Jesse Lamers van Hoogeloon eigenlijk nauwelijks nog op de proef gesteld en was Bladella aanvallend niet opgewassen tegen de sterke verdediging van de bezoekers. Met name de onverzettelijkheid van aanvoerder Tom de Laat en het enorme loopvermogen van Tom Michielse waren tekenend.

“We hebben een relatief kleine selectie en aan het einde van de wedstrijd zag je wel dat sommige spelers er doorheen zaten", keek Bierens met enige bezorgdheid vooruit naar het duel tegen Avanti. “Sommigen hadden wat pijntjes en enkele jongens zaten tegen kramp aan. Hopelijk is er zondag iedereen. Hoogeloon staat in de finale! Dat wil je als speler absoluut niet missen!” Een stukje verderop straalde ook Yannick Sol van oor tot oor. De onvermoeibare middenvelder was vol vertrouwen: “Als iedereen fit is, geef ik ons een goede kans. We zijn er nu zo dichtbij. Nu moeten we het ook afmaken!”

Kansen
Na de eerste goede kans van Bladella, was het eigenlijk voornamelijk Hoogeloon dat aanviel en gevaarlijk was. In de 10de minuut was Sjoerd de Laat dichtbij de openingstreffer. Hij kopte de bal uit een hoekschop hard en gericht in, maar doelman Stan van den Berg redde knap. En de Bladella-goalie moest hierna nog twee keer al zijn kunnen tonen, bij kansen voor Yannick Sol en Koen Appels. In de 34ste minuut was hij echter kansloos, toen Sam de Laat voor hem opdook en de bal binnen kogelde: 0-1.

Bladella-trainer Jurgen Elbers spoorde zijn spelers aan om een tandje bij te zetten, maar Hoogeloon kwam niet in de problemen. In de 54ste viel de 0-2. En wat een doelpunt! Een heerlijke dieptepass van Tom de Laat viel over de verdediging van Bladella en bereikte Sjoerd de de Laat. Hij maakte zich behendig vrij en lobde de bal met buitenkant rechts schitterend over de uitkomende Van den Berg. Een magnifiek doelpunt dat door de spelers en supporters van Hoogeloon uitbundig werd gevierd.

Verwoestend
Ook hierna was het voornamelijk Hoogeloon dat de bovenliggende partij was. Bladella probeerde het wel, maar was aanvallend gewoon niet goed genoeg. Aan de andere kant was het in de 68ste minuut wél raak. Een snelle uitval via Sjoerd de Laat en Koen Appels kwam uiteindelijk bij Hans van der Heijden terecht. Tussen twee verdedigers kapte hij zich vrij en haalde vervolgens verwoestend uit. Van den Berg was kansloos: 0-3.

Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld. Bladella oogde knock-out en dit gaf Bierens de gelegenheid om – uit voorzorg – wat spelers te wisselen. Zo werd Geert Rijnders naar de kant gehaald, die een tik op zijn kuit had gekregen, en werden de vermoeide Sjoerd de Laat en jongeling Luuk van den Broek in de slotfase gespaard. Van enige spanning was toen al lang geen sprake meer. Appels was zelfs nog dichtbij de 0-4, maar hij verzuimde de trekker over te halen.  

Opstellingen:

Bladella:
1. Stan van den Berg, 2, Jesper van Erkel, 3. Geert van Overbeek, 4. Rob Schilders (13. Kelvin van Lierop), 5. Niek Janssen, 6. They Lauwers, 9. Niels Krekels, 10. Anel Selimovic (7. Cas Vosters), 11. Huib Liebregts, 14. Jorn van Erkel (8. Stijn Wouters), 15. Zem van Sambeeck (12. Thijn Schoenmakers).

Hoogeloon: 1. Jesse Lamers, 4. Koen Appels, 5. Jesse van Gerwen, 6. Sam de Laat, 7. Sjoerd de Laat (2, Jordy Bruininx), 8. Yannick Sol, 9. Tom de Laat, 10. Tom Michielse, 11. Hans van der Heijden, 18. Luuk van den Broek (12. Nick Wouters), 19. Geert Rijnders (14. Niels Luyten).

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Cees
18 juni 9:58
Go for it Highloon City !!!!
Roland
17 juni 9:06
Met Jesse achterin gaat de deur op slot. Gefeliciteerd en tot volgend jaar. 👊🏻
Willy Segers
17 juni 0:11
Geweldige prestatie , gefeliciteerd technische staf en spelers. Succes zondag.
Coen Vos
16 juni 23:13
Gefeliciteerd Nik en Hoogeloon. Succes zondag.
Wim Claassen
16 juni 23:02
Knappe prestatie mannen, resultaat van hard werken, veel inzet en jullie talenten! Felicitatie waard!!
Will van Gerwen
16 juni 22:41
Een fantastische prestatie. Veel succes komend weekend tegen Avantie’31.
Bladella Fan
16 juni 22:25
Gefeliciteerd Hoogeloon! Volledig terecht!