Hoogeloon gaat nacompetitie in voor klassenbehoud

Hoogeloon na nieuwe nederlaag veroordeeld tot het spelen van nacompetitie
Waar Hoogeloon in december nog met een 0-2 overwinning drie punten wist op te halen bij Wilhelminaʼ08, moesten de blauwwitten in de thuiswedstrijd met dezelfde score de punten aan de gasten uit Weert laten. Door deze nederlaag gaat de ploeg van Nik Bierens de nacompetitie in voor klassenbehoud.

Op deze zonnige moederdag keek Hoogeloon al na tien minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Een ongevaarlijk lijkende vrije trap voor de gasten in de buurt van de zijlijn, werd direct in de doelmond gebracht waar de bal na een stuiter achter de verbouwereerde doelman Twan Peters verdween. Daarmee liep de thuisploeg achter de feiten aan, een beeld dat eigenlijk de hele wedstrijd zichtbaar was. Het heilige vuur ontbrak bij een aantal Hoogelooners en doelkansen kwamen er nauwelijks. De bezoekers uit Weert waren na een half uur zelfs dicht bij 0-2 maar gelukkig kon de verdediging, met een sterk spelende Geert Rijnders, verder onheil voorkomen.

Na de rust kwamen Sjoerd de Laat en Jort Brouwers in het veld voor Niels Luyten en Hans van der Heijden, maar die wissels konden aan het spelbeeld weinig veranderen, ook al was Rob Zanders kort na rust dicht bij een doelpunt. In de eerste 20 minuten na rust waren er nog wel mooie acties van Jort Brouwers en Tom Michielse maar de 0-1 score bleef op het bord. Het was ook een fase waarin de tot dan toe goed leidende vrouwelijke scheidsrechter in een aantal scheidsrechterlijke dwalingen verviel met een tweetal dubieuze gele kaarten voor spelers van de thuisploeg. In minuut 89 werd de wedstrijd beslist toen een goed lopende Weerter aanval door Mohamed El Arguioui werd afgerond met een doelpunt en de 0-2 op het scorebord kwam. Daarna schoot Yannick Sol van net buiten de zestien nog een vrije trap op de binnenkant van de paal maar meer zat er voor Hoogeloon niet in. Over het geheel genomen had Wilhelminaʼ08 op basis van een licht (technisch) overwicht ook wel de meeste aanspraak op de overwinning. Met dit resultaat is Hoogeloon definitief veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om degradatie naar de derde klasse af te wenden.