Hoofdtoernooi KNVB beker voor UNA

Knappe 2-4 winst in boeiend duel in Katwijk
In de tweede voorronde van de KNVB bekercompetitie heeft UNA bij FC Rijnvogels een uitstekende prestatie geleverd. Is in de eerste helft in Katwijk de thuisploeg vrijwel evenwaardig, in de tweede vijfenveertig minuten daveren de Zeelstenaren over de Rijnvogels heen. Die sterke tweede helft wordt uiteindelijk beloond met een fraaie 2-4 zege. Daarmee wordt beter gepresteerd dan de afgelopen jaren: UNA plaatst zich nu voor het Hoofdtoernooi van de KNVB.

Beide ploegen hadden nou niet bepaald een vrolijk vorig weekend achter de rug. UNA leed thuis smadelijk verlies tegen JOS en duikelde weer terug naar de grijze middenmoot. En Rijnvogels kon het op eigen terrein ook niet bolwerken.  Ergo, twee humeurige teams dus, op zoek naar eerherstel op deze doordeweekse bekeravond. En dat is te zien. Het wordt een volwaardig en boeiend bekerduel. Bij UNA vooraf één wijziging: op de plaats van de geschorste Yoeri Sijbers centraal achterin staat nu Tom Scheepers, terwijl Thomas Horsten terugkeert als rechtsachter.

Bij de allereerste dreiging van de thuisploeg is het meteen raak. Virgil Tsjin Asjoe (28) slalomt er bij UNA doorheen en schiet de bal in de verste hoek: 1-0. Dat wordt ook de stand halverwege, al krijgt UNA door Niek van Boekel nog wel een kopkans. De bal gaat over. Niek van Boekel is tot dan UNA’s dominante man en dat blijft hij. Uit een corner in de 59e minuut, nadat eerst zijn schot van de lijn is gehaald, scoort de aanvoerder de gelijkmaker: 1-1.

Het wordt nu een echt bekerduel. UNA zet de thuisploeg onder zware druk, maar is tegelijk beducht voor de gevaarlijke uitvallen van Rijnvogels. Als Max van den Akker UNA voor het eerst op voorsprong zet (met het hoofd!), schiet even later Jaap van Duijn namens Rijnvogels via via de 2-2 binnen. Tien minuten later zoekt en vindt Niek van Boekel – weer hij – de rechter winkelhaak: 2-3. En als dan in de 87e minuut de ingevallen Nick Tielemans met een prachtige steekbal Brian Boogers lanceert is de wedstrijd beslist: 2-4.

Komende zondag roept de normale competitie in de Derde Divisie weer. En dan is de opgave zeker niet minder pittig: OSS ’20 uit.