Hoofdsponsor Erwin van Kasteren met Marvilde naar eerste klasse

Deelacties:

Marvilde-De Valk in de tweede klasse H is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Erwin van Kasteren (eigenaar/directeur W&E van Kasteren Cultuurtechnische Werken), hoofdsponsor van Marvilde

(Door Willem-Jan Schampers)
Wie de naam Erwin van Kasteren hoort en een beetje thuis is in het amateurvoetbal, moet meteen denken aan Marvilde. Met W&E van Kasteren Cultuurtechnische Werken is hij immers al vele jaren sponsor van deze tweedeklasser, die op het punt staat om kampioen te worden. “Het zou zelfs al zondag kunnen, maar dan moeten we niet alleen zelf winnen van De Valk, maar dienen Oirschot Vooruit, Someren en Sparta'25 punten te verliezen. Ach, dan maar de week erna, uit bij Rood Wit V.”
Van Kasteren wil uiteraard dat 'zijn’ Marvilde zo snel mogelijk kampioen wordt, maar op een bomvol sportpark De Korze in Veldhoven lijkt hem ook wel wat! “We hebben een prima verstandhouding met Rood Wit en ik gun ze het allerbeste. Ook een volle kantine en een gezellig kampioensfeest. Van Marvilde welteverstaan.” Want dat de formatie van trainer Frank Weijers de titel in de tweede klasse H niet meer kan ontgaan, is al weken duidelijk. “Wij zijn de beste ploeg", klinkt het simpel uit de mond van de hoofdsponsor.

Gemoedelijkheid
Van Kasteren is van jongs af aan betrokken bij Marvilde. Stammend uit een Rood Wit-familie werd hij op vijfjarige leeftijd lid van de club uit Meerveldhoven. “We woonden vlakbij het sportpark en mijn ouders vonden het geen punt dat ik bij Marvilde wilde voetballen. Ik was geen uitblinker, maar kon als laatste man toch goed meekomen. Het was vooral de gezelligheid en gemoedelijkheid die me altijd heeft aangetrokken. Zeker als jonge gast lag ik altijd op het sportpark. Toen ik later mijn eigen bedrijf startte, was het eigenlijk niet meer dan logisch dat ik sponsor werd. Dat is inmiddels al zo'n twintig jaar geleden.”
Van Kasteren Cultuurtechnische Werken is verantwoordelijk voor alle onderhoudswerkzaamheden om een gebouw. Denk dan aan de inrichting van buitenterreinen en de aanleg van en het onderhoud aan groenvoorzieningen. Voor overheidsinstanties, instellingen, bedrijven en particulieren. Naast Marvilde, was Van Kasteren ook een aantal seizoenen hoofdsponsor van eerstedivisieclub Helmond Sport. De sponsoring was geregeld duidelijk zichtbaar bij Studio Sport, waardoor de naamsbekendheid van het in Helmond gevestigde bedrijf werd vergroot.

Clubliefde
Samen met zijn vrouw Ellen is Van Kasteren nauw betrokken bij Marvilde. Ze zijn nagenoeg iedere thuis- en uitwedstrijd van de partij. “Ellen doet veel binnen de vereniging. Zo helpt in de kantine en/of het sponsorhome. Eigenlijk is ze nog fanatieker dan ik. Noem het clubliefde, maar feit is dat we ons hier thuis voelen. We hebben natuurlijk al ontzettend veel meegemaakt met deze club. Ik vind het prachtig dat we nu kampioen worden en promoveren naar de eerste klasse. Maar tegelijkertijd maakt het niveau waarop we spelen me niet zo veel uit. Tweede of derde klasse vind ik ook prima. De derby's tegen Rood Wit en RKVVO. Mooi toch?!”

Van Kasteren roemt de sfeer binnen de club en specifiek binnen de selectie. “We hebben niet alleen een goede ploeg en een prima trainer, maar ook een hechte groep, die voor de nodige gezelligheid zorgt. Dat maakt het voor mij nog eens extra leuk om te sponsoren. Of we nu zondag kampioen worden, of een week later, het feest zal er niet minder groot om zijn.”

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Bramlouwers
02 mei 14:26
De club Marvilde heeft veel te danken aan deze betrouwbare sponsor , en daarom verdienen Erwin en Ellen dit kampioenschap, geniet ervan.ps en hij hoort zeker op de Kampioens foto.👍👍💪⚽️⚽️
Steef
28 april 13:40
Amateurvoetbal liefhebber pur sang! Betrokkenheid en liefde voor de club!
Fonzo
28 april 11:49
Mooi interview met een meer dan betrokken sponsor/clubman. Het feest gaat er zeker komen, dat is aan vele Mavildrianen wel toevertrouwd!!!