Hoe kunnen clubs de oudste jeugd behouden?

Deel dit bericht via:

Een uitgangspunt bij het organiseren van de competities is altijd om zo veel mogelijk mensen met plezier te laten voetballen. In de praktijk merken we helaas steeds vaker dat het bij de oudste jeugd moeilijk is om dat principe na te leven. Met als gevolg dat er in deze leeftijdscategorie een hoge uitstroom is. Ook blijkt uit de cijfers dat het voor verenigingen steeds lastiger wordt om jongeren te laten doorstromen van de jeugd naar de senioren, een prestatief tweede team op de been te brengen en worstelen veel verenigingen met zaterdag-/zondagvoetbal.

De KNVB gaat met verenigingen in gesprek om te kijken of zij de problematiek herkennen en welke oplossingen er in hun ogen mogelijk zijn. 

Thema’s
Op hoofdlijnen gaan we tijdens de bijeenkomsten in op deze drie thema’s:

Hoe houden we de oudste jeugd aan het voetballen, met name tijdens de overgang van junioren naar senioren?
Welke vormen van competitie passen bij deze doelgroep, bijvoorbeeld een onder 21 of onder 23 competitie?
Welke ontwikkelingen herken je in jouw regio?
a. De overgang van de zondag naar de zaterdag
b. Moeilijker op de been brengen van een representatief 2de team
Per regio is de omvang en de aard van de problematiek verschillend. Om die reden organiseren we in iedere regio minimaal één bijeenkomst, zodat we voldoende stil kunnen staan bij regio specifieke vragen, problemen én oplossingen.

Voor wie?
De bijeenkomst is bedoeld voor voorzitters, hoofden (jeugd)opleidingen en bestuursleden met technische zaken of jeugdzaken in hun portefeuille. Per vereniging zijn twee afgevaardigden welkom, stem onderling af wie er bij de bijeenkomst aanwezig zijn voordat je je vereniging aanmeldt.

Voorbereiding
Om tijdens de bijeenkomst heel praktisch na te kunnen denken over mogelijke oplossingsrichtingen én om ervoor te zorgen dat je tijdens de bijeenkomst de hele vereniging vertegenwoordigt, vragen we iedereen vooraf in gesprek te gaan met betrokkenen binnen de club. Waar lopen zij tegenaan en welke oplossingen zien zij voor zich?

Voor meer info voor het bijwonen van een bijeenkomst klik hier

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?