Het is mooi geweest voor Trevor Pattenden

Deel dit bericht via:

Trevor Pattenden heeft aangegeven zijn carrière als hoofdtrainer te beëindigen. De huidige trainer van Steensel neemt aan het einde van dit seizoen ‘voorlopig’ definitief afscheid.

Na zijn voetbalcarrière, waar hij de clubs als Gestelse Boys, PSV/av, Acht en Tongelre heeft gediend, begon Pattenden in 2002 op 32-jarige leeftijd als trainer bij het toenmalige Gestelse Boys. Na een seizoen het 2e elftal onder zijn hoede te hebben gehad werd hij al snel aangesteld als hoofdtrainer van de club. Na twee seizoenen Gestelse Boys begon Pattenden aan het avontuur bij VV DEES. In zijn eerste seizoen wist hij al direct in de top van de 5e klasse te eindigen om vervolgens het seizoen er op  kampioen te worden met de club uit Wintelre. Na twee seizoenen DEES werd Pattenden benaderd door Nieuw Woensel. De club was afgezakt naar de kelder van het amateurvoetbal en Pattenden kreeg de opdracht mee om Nieuw Woensel weer op de kaart te zetten. Na een 6e plaats in het eerste seizoen had Pattenden in zijn tweede seizoen al direct succes. Hij promoveerde met Nieuw Woensel via de nacompetitie naar de 4e klasse. Zijn derde seizoen bekroonde hij met een kampioenschap en binnen drie jaar was Nieuw Woensel weer terug op het gewenste niveau. 

Verloop
Na Nieuw Woensel wilde de schilder uit Acht een jaartje rust nemen, maar LEW hengelde naar de diensten van Pattenden. Na vele gesprekken besloot hij toch om op het aanbod in te gaan. Het avontuur LEW duurde slechts een seizoen en werd vervolgd met vier seizoenen Woenselse Boys. Ook daar heeft Pattenden behoorlijk wat successen behaald.  Hij veroverde drie periodetitels in de vierde klasse en promoveerde in 2015 naar de 3e klasse. 

Na vier seizoenen Woenselse Boys keerde Pattenden voor een tweede periode terug bij DEES.  Daar kon hij zijn stempel –zoals in zijn eerste periode- niet drukken.  Na het verblijf van twee seizoenen DEES stond Pattenden hoog op het verlanglijstje van Steensel. Eigenlijk wilde hij stoppen als trainer, maar de club overtuigde hem en vervolgens heeft hij ingestemd met een verbintenis. In het afgelopen seizoen heeft Pattenden nog bijgetekend voor een jaar, maar na dit seizoen komt er dan toch een einde aan zijn mooie trainerscarrière. De club had graag het contract met Pattenden ‘opnieuw’ willen verlengen. Maar na enige twijfel staat zijn besluit toch vast. Voetbal heeft lang centraal gestaan bij de 49-jarige Pattenden en daar komt in 2020 een einde aan.

Waarom stop je als voetbaltrainer gezien de samenwerking goed verloopt:
“ Ik vind het na 17 jaar wel mooi geweest als trainer in het amateurvoetbal.  Ik loop er al een aantal jaren mee rond, maar nu heb ik de knoop definitief doorgehakt. Ik ben al vanaf mijn zesde jaar op het voetbalveld te vinden. Dit jaar word ik 50, dus een mooie leeftijd om te stoppen. Het is mooi geweest, laat de nieuwe generatie trainers het maar gaan doen.
Op mijn leeftijd moet je iedere week je jezelf weer opladen om op dinsdag en donderdag naar de trainingen te gaan. Ik heb een eigen schildersbedrijf waarin ik lange dagen maak en dan is het best intensief om in de avond weer op het trainingsveld te moeten staan.”

Hoe kijk je terug op je carrière als voetbaltrainer:
“In de 17 jaar als voetbaltrainer heb ik veel leuke tijden meegemaakt.  Bij alle clubs die ik heb getraind heb ik mooie herinneringen aan over gehouden.
Bij DEES pakte ik me eerste kampioenschap, dat was een beleving op zich met allemaal eigen jongens uit het dorp Wintelre. Dit was voor mijn een mooiere mijlpaal dan bij Nieuw Woensel. Daar ben ik twee keer gepromoveerd, een keer via de nacompetitie en een keer met een kampioenschap, maar wel met spelers van buitenaf. Ook hier kijk ik terug op een mooie tijd in de drie jaar die ik daar als hoofdtrainer heb gewerkt. Na Nieuw Woensel kwam LEW op mijn pad. Ik had een goede spelersgroep en de samenwerking verliep prima, maar toen Woenselse Boys zich meldde om daar hoofdtrainer te worden hoefde ik niet lang na te denken en verkaste ik na een seizoen LEW naar de Boys. Bij  Woenselse Boys heb ik vier mooie jaren gekend. Ik ben van deze club gaan houden en ik voetbal er nog iedere zaterdag met veel plezier bij de veteranen.
Na de periode Woenselse Boys ben ik voor een tweede termijn teruggekeerd bij DEES. Na de eerste ‘mooie’ periode viel de tweede periode wat tegen. Het is moeilijk om na een eerste succesvolle samenwerking bij een club weer terug te keren.

Na DEES kwam Steensel, waar ik nu  bezig ben aan mijn tweede seizoen bij deze mooie club. Op dit moment draaien we goed en ik beschik over een goede spelersgroep waar veel voetbal in zit. Ik hoop met een prijsje het tijdperk Steensel af te sluiten. De jongens gaan er iedere wedstrijd vol voor. Het maakt bij sommige spelers ook niet uit wat ze op zaterdag uitspoken. Ik heb er zelfs een speler bij die alleen presteert als hij zaterdagnacht –ronde de klok van zes uur- stom dronken zijn bed in gaat. Ik zal geen naam noemen (Ruud van der Aa) ha ha. Ongelofelijk wat hij dan in de wedstrijd laat zien. Blijft hij op zaterdag nuchter, dan kan ik hem beter niet opstellen, want dan raakt hij geen pepernoot.”

Hoe ziet het leven van Trevor Pattenden eruit na medio 2020
“Daar heb ik nog niet over nagedacht. Misschien ga ik wel veel wandelen in het bos of ga ik een museum bezoeken met mijn vrouw Jenny. Nee, ik zal in het nieuwe seizoen nog vaak gezien geworden op de voetbalvelden. Clubs bezoeken waar ik gewerkt heb als trainer, even bijpraten met een biertje zijn ook leuke dingen. Ook voor mijn vrouw zal het wennen worden. Ik vraag me af of ze straks blij is dat ik op de dinsdag en donderdag thuis ben. Volgens mij had ze graag gezien dat ik nog enkele jaren was doorgegaan.” 

Wil je nog wel betrokken blijven binnen het amateurvoetbal:
“Ik heb voor nu besloten om na dit seizoen definitief te stoppen. Ik weet niet wat de tijd brengt, misschien ga ik het wel missen en wil ik weer terugkeren. Maar zoals ik er nu over denk niet.  Misschien dat ik de toekomst nog iets ga doen voor mijn clubje Woenselse Boys. Wie weet, de toekomst zal het uitwijzen.
Tot slot wil ik alle clubs, waar ik als trainer werkzaam ben geweest, bedanken voor de mooie tijden en dat ze me de kans hebben gegeven om daar als hoofdtrainer te mogen werken. Ook wil ik mijn assistent-trainers, waar ik door de jaren heen mee heb samengewerkt, bedanken”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Mario van Dinter
09 maart 18:18
Trevor, We zullen je gaan missen. Een goed voetbalhart.
Marco van den Braken
09 maart 14:42
He Trevor, geweldig stuk, toptrainerke en geniet van je keuze kerel. De amateurvelden zullen je missen......
Ha10
08 maart 8:05
Een mooi mens met een mooie carrière. Sluit het mooi af met een mooie prijs en nu fijn met je mooie vrouw lekker genieten . Het was een eer onder jou getraind te hebben klasbak dat je bent 👍💪🏿⚽️
Bennie verbeek
08 maart 1:11
Jou kenende heb je er overal alles gegeven nou lekker van je gezin genieten. ( in het bos)🤪 Gr je neef
Harrie van Elderen
07 maart 15:00
Mooi stukske maatje, geniet ervan, maar denk erom, over een tijdje begint het weer te kriebelen dus wie weet........................?
Jack
07 maart 7:07
En trainer naar mijn hart, kwam hem vaak tegen als scheidsrechter, nooit en onvertogen woordgebruik Trevor. Succes met wat je gaat doen.
Andra
07 maart 2:05
Kanjer!
Michel klaassen
06 maart 23:45
Mooie carrière Trevor. Nu mooi met een prijsje afsluiten.
Wouter
06 maart 22:16
Genieten Trevor!
Mart Schriks
06 maart 21:08
Geniet ervan Trevor 👍👊
Toon veen
06 maart 20:32
Het is mooi geweest maat
Erwin Janssen (old dutch/trucks en cars)
06 maart 16:55
Mooie futsal wedstrijden vroeger!!
Hans
06 maart 15:26
je zal het gaan missen ,jij als voetbal beest.
succes met je schilders carrière.
Peer 8
06 maart 14:40
Veel succes nog Trevor en doe ze in Steensel de groeten.
DE Boys
06 maart 14:12
Afsluiten bij Woenselse Boys zou mooi zijn. DUs een jaartje rust en dan weer aan de bak.
René
06 maart 14:11
Mooi geweest. Topper! lekker met jullie Jen de bossen in.
Nieuw woensel
06 maart 14:06
Leuke tijd en geniet van je vrije tijd
Ferry de Wit
06 maart 14:05
Het zou mooi zijn om met een prijs je carrière af te sluiten!! Hedde wel verdiend!!
Ben Aarts
06 maart 12:51
Mooi carrière topper. Lekker genieten van het gezinnetje👊
Ron de kort
06 maart 12:47
Mooi stuk Trevor , mooie carrière! Toppertje
Gerard
06 maart 12:39
Waren ook voor Woenselse Boys 4 mooie jaren
Jeroen van den Berk
06 maart 12:13
Topper!!!!!!!