Het is definitief: Geen amateurvoetbal meer in 2020

Deel dit bericht via:

Hoe verder met het amateurvoetbal dit seizoen?
Nu bekend is geworden dat de gedeeltelijk lockdown tot minimaal half december gaat duren, wil zeggen dat er in het jaar 2020 geen amateurvoetbalwedstrijden meer worden gespeeld.  Het voorgestelde ‘plan B’ van de KNVB heeft er niet toe geleid dat we eerder de velden op mogen.  Maar hoe nu verder met het seizoen 2020-2021?
Daarover moeten de KNVB, belangenverenigingen en clubs zich in de komende tijd het hoofd breken. Er is sterke twijfel of het realistisch is om het complete seizoen te willen afwerken vóór de zomer van 2021.

2021
Met een beetje geluk kan er begin volgend jaar weer gevoetbald worden. Maar wat dan? Ben van Olffen, voorzitter van de Belangenorganisatie Amateurvoetbalverenigingen, is realistisch en denkt niet dat het haalbaar is om alle geplande wedstrijden nog te spelen. “Dat punt zijn we al voorbij” aldus Van Olffen. “ Een halve competitie is bijna onvermijdelijk. Of je moet heel ver in het jaar doorspelen, maar dat is lastig.”

Corona zal nog geruime tijd onder ons zijn
Hoe meer we van de competitie kunnen redden, des te beter, zowel financieel als sportief. Probleem is dat er in september en oktober al veel wedstrijden zijn afgelast. De landelijke divisies en hoofdklassen hebben tot nu toe maximaal zes wedstrijden gespeeld, de eerste tot en met vijfdeklassers hooguit vier. Vanwege coronabesmettingen zijn er ook clubs bij, waaronder Reusel Sport, die pas één keer in actie zijn gekomen.
Het wordt voor de KNVB dus nog een hele puzzel om de competitie te beëindigen. Volledig afwerken van alle wedstrijden lijkt een utopie, zeker omdat er in de maanden januari en februari door de weersomstandigheden ook wedstrijden uitvallen.

De KNVB-reglementen voorzien overigens voor de senioren niet in een halve competitie. Wel voor het jeugdvoetbal, waar al geruime tijd halve competities worden gespeeld. Dat probleem lijkt echter overkomelijk. Los van de reguliere competities is er nog de bekercompetitie. Voltooiing daarvan lijkt al even gecompliceerd. We hopen dat er snel duidelijkheid komt en dat de geboden opties voor het amateurvoetbal voor iedere club en alle belanghebbende de juiste oplossing is.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


vvgestel040
10 november 7:47
Tot corona voorbij is niet meer voetballen, halve competitie etc moet je toch niet willen en het amateurvoetbal is een bron van besmettingen door het gedrag van het gemiddelde lid van de amateurclubs, de regels worden totaal niet nageleefd. Spelers worden in kleine hokjes geplaatst met elkaar en de kantines zijn broeinesten. Mochten die dicht blijven is er sowieso niks aan en zou het voor veel mensen niet hoeven, zomer 2021 verder kijken hopelijk
@Frans
05 november 14:41
Er wordt voor half februari niet gespeeld, dus dan komt plan c in beeld
Frans van Gemert
04 november 23:40
Kan goed zijn dat we in december, ondanks de huidige maatregelen- weer kunnen starten. i hope so....
Supporter
04 november 22:17
Overige wedstrijden vriendschappelijke uitspelen. Na zomer start nieuwe competitie.
Ron
04 november 19:29
Halve competietie, is haalbaar doordeweekse wedstrijden niet haalbaar ivm te groote aanslag op ongetraindheid van laatste periode, met het oog op belasting belastbaarheid van de spelers, veel te blessure gevoelig.. Let goed op jezelf en daarmee op elkaar. Ron verzorger
Jannijmeijer@hotmail.nl
04 november 18:50
Na de winterstop alleen vriendschappelijke wedstrijden. en hopelijk na de zomervakantie de nieuwe competitie beginen
Alaaf!
04 november 12:41
In het carnavalsweekend kan ook gewoon gespeeld worden dit seizoen.
Servo
04 november 12:26
Wat ik al gelezen heb hier lijkt me ook een goed plan. Restant competitie uitspelen als oefenwedstrijden. Mits mogelijk in augustus 2021 competitie starten
martin
04 november 9:50
De normale competitie uitspelen is echt geen optie. Sommige teams moeten nog 23 of meer wedstrijden. Dit betekent een half jaar lang elke zondag spelen en dan mag er niks tegen zitten.
Doordeweeks is een leuke optie als je tegen ploegen speelt op een redelijke afstand, maar op hoger niveau heb je al snel teams op meer dan een uur rijden.
Tevens moet je dan nog rekening houden met mogelijk uitval door slecht weer. Of nog een periode met corona. Ik zou zeggen iedereen op nul en een halve competitie. Geen amateurbeker dit jaar, geen periodes. Eerste 2 promoveren en laatste 2 degraderen (natuurlijk per competitie moet je hier specifiek naar kijken, maar uitgangspunt)
@knvb
04 november 9:43
Vanaf januari 6 weken voorbereiding starten
vanaf half februari halve competitie spelen van 13 wedstrijden.
Balans opmaken (1+2 promoveren en 13+14 degraderen)
Hanny
04 november 8:10
Uitspelen als normale competitie
Als het mogelijk is door de weeks tenzij je heel ver moet reizen
De meeste spelers werken dus is soms door de week lastig
Geen winterstop

Freek deveraux
04 november 7:34
Gewoon uitspelen. Direct beginnen bij groen licht. Desnoods doordeweeks spelen. Of je nu traint of een wedstrijd speelt maakt niet uit.
Jo Gorissen
04 november 7:28
Uitspelen als vriendschappelijk wedstrijden
Bhalaigh
04 november 6:53
Een halve competitie na de winterstop, competitie uitspelen als vriendschappelijke wedstrijden zodat een ieder toch zijn wedstrijdritme kan behouden.
Seizoen 2021-2022 als nieuwe competitiestart beschouwen