Henri Houben en Waalre passen bij elkaar

Deel dit bericht via:

Hieronder een intervew met trainer Henri Houben van Waalre. Het interview is een aantal weken geleden afgenomen, maar door omstandigheden brengen we het nu pas online. 

Het duurde even voordat RKVV Waalre en trainer Henri Houben hun contract verlengden, maar dit had meer te maken met de Corona-crisis, dan met een mogelijke ‘kink in de kabel’. Binnen de vierdeklasser heerst immers grote tevredenheid over het functioneren van Houben en trainer en spelersgroep blijken uitstekend bij elkaar te passen.

Houben gaat komend seizoen zijn tweede jaar in als hoofdtrainer van RKVV Waalre. Eerder was hij werkzaam bij FC Cranendonck, FC ODA, HVV Helmond, Riethoven en Wilhelmina’08. De laatste keer dat we elkaar spraken was voorafgaande aan de wedstrijd SDO’39. Een duel dat uiteindelijk werd afgelast vanwege Corona. Houben had er toen al een hard hoofd in. “Juist in de kantine staan de mensen toch dicht op elkaar en dit vindt de RIVM geen goed idee.”

Op dat moment bezette Waalre de tien plek. Een klassering die volgens Houben zeker moest. “In de eerste periode viel het kwartje veelal de verkeerde kant uit en hadden we met onze jonge spelersgroep te weinig veerkracht om dit nog om te draaien. In de tweede periode hebben we de opwaartse lijn te pakken en nadat de heenwedstrijd tegen SDO verloren, hebben we vijf keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. De kwaliteit om een rol van betekenis te spelen in de vierde klasse is er dus wel degelijk. We hebben een talentvolle lichting in de JO17. Drie spelers hebben al geregeld in de basis gestaan.”

Overstap
Het is de wisselvalligheid van zijn ploeg, die Waalre nog parten speelt, aldus Houben. “We hadden een selectie van zo’n 35 spelers, waarvan ongeveer de helft capabel is om nu al in het eerste elftal te spelen. Van de rest zijn er die voornamelijk in het tweede gaan spelen, maar enkele jongens hebben zeker nog de kwaliteiten om op termijn aan te sluiten. En dat ligt me ook wel: jonge gasten begeleiden om straks de overstap te maken naar het eerste elftal. Het is bij Waalre dan ook fijn werken. Zoals ik het sowieso in Brabant, en met name in De Kempen, zeer naar mijn zin heb. En dat voor een jongen die grotendeels in het Limburgse heeft gespeeld en gewerkt.”

Die gemoedelijkheid en rust vond Houben ook terug, toen er moest worden gesproken over eventuele contractverlenging. “Ik ben in november geopereerd aan een hernia en wilde daar eerst goed van herstellen. Bovendien vind ik dat de onderhandelingen over het algemeen veel te vroeg beginnen. Je begint in augustus bij een nieuwe club en in december moet eigenlijk al worden beslist of je wel of niet blijft. Vandaar dat wij hadden afgesproken dat we rond maart eens zouden kijken. De intentie was er om met elkaar verder te gaan. Op 21 april hebben we samen een nieuw contract getekend. Ik kijk al uit om weer te beginnen!”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?