Harjan de Wit wil met Marvilde meedoen om de prijzen

Deel dit bericht via:

Door Willem-Jan Schampers
Met een sterk gewijzigde selectie is trainer Harjan de Wit met Marvilde begonnen aan het nieuwe seizoen. Aan hem de schone taak om Edwin Slagboom (naar FC Eindhoven O21) te doen vergeten. De Veldhovense club wil graag een rol van betekenis gaan spelen in de tweede klasse H. “Het bevalt me hier prima. De nieuwelingen hebben zich al goed aangepast en ook vanuit de jeugd kloppen er enkele spelers nadrukkelijk aan de deur.”

Marvilde begint op 20 september aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Someren. De Wit heeft er veel zin. “Vanwege de corona hebben we alle tijd gehad om aan elkaar te wennen. Ik wist al in een vroegtijdig stadium dat ik weg zou gaan bij De Valk, waarna er snel contact was met mogelijk nieuwe clubs. De dag nadat was besloten dat we uit elkaar zouden gaan, belde Marco Verhoeven. Of hij mijn gegevens mocht doorgeven aan Marvilde. Ik heb vervolgens verschillende gesprekken gehad met het bestuur en een afvaardiging van de spelersgroep en eigenlijk klikte het meteen. Graag had ik mijn klus bij De Valk netjes afgemaakt, maar door de wereldwijde pandemie was het seizoen plotseling voorbij.”

Bij zijn vorige club raakte De Wit in conflict met het nieuwe bestuur, dat een andere zienswijze bleek te hebben dan de technische staf. “Dit had ik niet verwacht, toen ik in augustus 2019 bij De Valk begon. Het team was gedegradeerd naar de tweede klasse en had te maken met een leegloop van de selectie. Toch hadden we het aardig staan en wonnen onder meer twee keer van SV Valkenswaard. Dat doet het altijd goed bij De Valk, haha! Het nieuwe bestuur, dat in november werd gepresenteerd, had echter andere ideeën over bijvoorbeeld het doorselecteren van jeugdspelers. Dat verschil van inzicht kostte me uiteindelijk de kop.”

Intentie
De Wit is geen man van ‘natrappen’ en noemt De Valk nog steeds ‘een heel mooie  club, met een rijke historie’. “Ik had écht de intentie om langer te blijven, maar het heeft niet zo mogen zijn. Ik kan echter alleen maar maximaal presteren, als alle neuzen dezelfde kant opstaan. Het heeft me goed gedaan dat de spelers duidelijk lieten blijken dat ze het heel jammer vonden dat ik weg ging. Enfin, ik heb het hoofdstuk afgesloten en mijn blik is nu honderd procent gericht op Marvilde. We komen De Valk én Valkenswaard weer tegen. Ik kijk er al naar uit!”

De nieuwe trainer wil met Marvilde verzorgd voetbal gaan spelen. Uiteraard zo aanvallend mogelijk, maar de tegenstand in de tweede klasse H is volgen De Wit ‘aanzienlijk’. “Het niveau van de groep heeft me aangenaam verrast. Nu zeggen de resultaten in de voorbereiding en in de bekerwedstrijden me niet zo veel, maar er wordt al heel aardig gevoetbald en de nieuwe jongens presteren naar tevredenheid. Onze doelstelling is duidelijk: de spelers en de staf zijn zeer ambitieus. We willen meedoen voor de prijzen. Met deze spelersgroep moeten we ons niet verschuilen!”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


De Kenner
20 september 10:58
van Dijk eruit Willem Lokhorst
Andere kenner
17 september 16:03
Denk het wel😉
Kenner
17 september 0:07
Marvilde gaat nie meedoen om de prijzen !!