Hapert kansloos onderuit tegen Jonkmans nieuwe club

Een bijzondere wedstrijd was het zondagmiddag voor Peter Jonkman. De huidige trainer van Hapert moest het opnemen tegen zijn nieuwe club Unitas’59, waar hij in het nieuwe seizoen aan het roer staat als hoofdtrainer. Peter Jonkman tekende onlangs een contract bij de nummer 2 uit de derde klasse D.

In de zoektocht naar een geschikte kandidaat voor de vertrekkende Huub Vermeulen kwam de Eindhovense club uit bij de 49-jarige trainer uit Dommelen. Vorige maand  maakte Unitas’59 wereldkundig dat Jonkman de nieuwe trainer wordt in het nieuwe seizoen. Drie dagen  later stond de wedstrijd tussen Jonkmans nieuwe en huidige club op het programma. Helaas werd de wedstrijd destijds afgelast.

Na het tumult rond het aangestoken kunstgrasveld van Unitas’59, tijdens de jaarwisseling, is er hard gewerkt om het hoofdveld op tijd gereed te krijgen voor het treffen  tegen Hapert. De vernielde delen zijn vervangen en het veld werd afgelopen vrijdag door de KNVB goedgekeurd.

Op een winderig sportpark liet Unitas’59 zondagmiddag al vanaf de aftrap zien dat het een maatje te groot was voor Hapert. Het verschil tussen beide ploegen is simpel te noemen. De ploeg van Huub Vermeulen beschikt over meer technisch vermogen dan het hardwerkende Hapert. Het verschil in kwaliteit was met name voor de rust duidelijk zichtbaar. Unitas’59 combineerde vlot richting het zestienmetergebied van Hapert, maar de scherpte in de afwerking ontbrak nog.

Zo was het Antonio Balta die in de 4de minuut dichtbij de openingstreffer was, maar zijn inzet werd knap gepareerd door de doelman van Hapert, Jesper Storms. Unitas’59 bleef nadrukkelijk de aanval zoeken, terwijl Hapert de gelederen goed gesloten hield.

Het duurde tot aan de 28ste minuut voordat volgende goede kans voor Unitas’59 zich aandiende. Aanvaller Nawid Sadat speelde zich knap vrij en met een lage schuiver probeerde hij doelman Storms te verschalken. De sluitpost van Hapert toonde echter zijn kwaliteiten en pareerde de bal ‘vakkundig uit de verre benedenhoek. Hapert deed zo nu en dan wat terug, maar kon aanvallend niet veel uitrichten. Met nog zo’n tien minuten, drong Unitas’59 nog meer aan. Zo was het de Spaanse uitblinker Cuenza Forner die met zijn inzet de buitenkant van paal raakte en even later belandde een kopbal van Richard Hermans op de lat.

Teenlengte
Na rust kwam Hapert wat beter uit de kleedkamer en werd het twee gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Een inzet van Kevin Raaijmakers ging nipt naast de doelpalen en even later was het Frans Leijten die een teenlengte te kort kwam, na een goede voorzet van Dave Koolen. Na deze speldenprik kwam Unitas’59 uiteindelijk toch op voorsprong. Cas Kuipers schatte een afgemeten voorzet van Sadat op waarde en zorgde in de 60ste eenvoudig voor de 1-0.

Hierna ging Unitas’59 naarstig op zoek naar een tweede treffer. Toch duurde tot de 82ste minuut voordat de bevrijdende 2-0 op het scorebord kwam. Sadat beloonde zijn goede spel met doelpunt. Oog in oog met doel Storms bleef de aanvaller koel en plaatste de bal beheerst binnen. Even later bepaalde aanvoerder Ruud Vissers de eindstand op 3-0. Na een prima voorzet van Richard Hermans kopte de routinier knap in

Opstellingen

Unitas’59:  23. Tim van Gils 2. Job de Groot (7. Wesley Woo), 3. Dion Vermeulen (16. Jeffrey van Dingenen), 4. Mark Bartels, 5. Ruud Vissers, 6. Robin Timmers, 8. Richard Hermans, 10. Nawid Sadat, 11. Cas Kuipers, 14. Cuenca Forner, 20. Antonio Balta.

Hapert: 1. Jesper Storms, 2. Rik Verdonschot, 4. Yorick Hooijen, 5. Sander Raaijmakers, 6. Jordi Huybregts, 7. Frans Leijten 11. Bjorn van Lieshout), 9. Dave Koolen, 10. Thom Lauwers, 14. Kevin Raaijmakers, 15. Luuk Saris, 16. Ruben Hermans