Hans Lathouwers nieuwe trainer van Rhode

Deel dit bericht via:

Persbericht Rhode:
Voetbalvereniging Rhode heeft een nieuwe trainer voor haar eerste elftal: Hans Lathouwers uit Den Bosch. Hans (57) is nu nog hoofdtrainer van DVG uit Liempde. Daarvoor vervulde hij die rol o.a. bij BVV-Timmermans, Schijndel, RKDVC Drunen en Emplina. Na een succesvolle carrière als voetballer bij onder meer Udi en TGG is Hans aan zijn trainersopleiding begonnen. In 2000 behaalde hij zijn diploma Trainer Coach I, hetgeen een vereiste is om de 1e-klasser Rhode te mogen trainen.

Hans is blij straks bij Rhode aan de slag te kunnen. “Rhode is een prachtige ‘dorpse’ vereniging, die de laatste jaren behoorlijk aan de weg heeft getimmerd. Natuurlijk niet alleen het sportpark, dat er prachtig bij ligt, maar ook de resultaten zijn de afgelopen jaren prima. Dit seizoen is abrupt afgebroken door het Coronavirus. Of het eerste het gered zou hebben? We zullen het nooit weten. Een nieuw seizoen met nieuwe kansen. Door met z’n allen veel plezier te hebben en hard te werken heb ik vertrouwen in een goed resultaat. Een goede samenwerking en communicatie zijn daarbij essentieel. Voorop moet staan: voor elkaar met elkaar!”

Ook Rhode is verheugd de trainerspost van haar vaandelteam weer ingevuld te hebben. Voorzitter Ad van Acht geeft aan dat Hans als meest geschikte kandidaat voor Rhode uit de selectieprocedure naar voren kwam. “Zijn aanstelling wordt binnen Rhode breed ondersteund, zowel vanuit de technische staf en de spelersgroep als vanuit het bestuur. We zien in Hans iemand die in staat is om een sterk teamgevoel te creëren. Verder denken wij dat hij zich snel de Rhode-cultuur eigen zal maken en daaraan zal bijdragen. Ook dat vinden wij belangrijk.”

Rhode en Hans Lathouwers zijn een contract aangegaan voor één seizoen.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?