Gezocht: vrouwen die bij de mannen in het eerste elftal gaan spelen

Deelacties:

Voor een artikel in de Voetbalkranten, die Amateurvoetbaleindhoven.nl samen met PressTige Media gaat uitgeven, is de redactie op zoek naar vrouwen die het komende seizoen aansluiten bij het eerste elftal van de mannen. De KNVB heeft namelijk besloten het voortaan mogelijk is dat vrouwen in het amateurvoetbal uitkomen in de categorie A bij de mannen. Het is het gevolg van een succesvolle pilot bij vierdeklasser VV Foarút (Friesland), waar Ellen Fokkema afgelopen seizoen mocht meedoen in het eerste mannenteam.

De KNVB noemt het 'een historisch moment voor het amateurvoetbal in Nederland én wereldwijd'. Voor meisjes was het tot nu toe mogelijk om in de gehele jeugd uit te komen bij de jongens, maar zij de seniorenleeftijd bereikten, moesten zij kiezen tussen spelen in de vrouwencompetitie of gemengd in de B-categorie bij de mannen. "We willen dat vrouwen op basis van hun kwaliteiten en eigen ambities een passende plek in het voetballandschap vinden", stelt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB. De redactie van Amateurvoetbaleindhoven.nl is daarom zeer benieuwd of er in de regio Eindhoven, De Kempen en Helmond vrouwen zijn die daadwerkelijk de overstap maken.

Verenigingen die van deze nieuwe mogelijkheid gebruik wensen te maken, kunnen begeleiding vanuit de KNVB krijgen. Clubs krijgen dan ondersteuning, advies en handvatten om speelsters zo goed mogelijk te begeleiden. Verenigingen hoeven geen dispensatie aan te vragen. Wél kunnen ze speelsters vooraf aanmelden bij de KNVB, waarna gezamenlijk het traject wordt opgestart. Dus clubs, laat van je horen!

Reacties naar: Willem-Jan Schampers, e-mail: helateksten@gmail.com

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Adje
07 juni 16:56
Ik ben niet goed genoeg voor onze selectie.
Mag ik dan wel bij de dames gaan voetballen?
FJ
07 juni 12:29
Als verenigingen dan maar voor 15 juni beslissen, kunnen we nog tijdig overschrijving aanvragen.
Martin K
06 juni 0:40
Wat een hoop negatieve reacties.
Laat verenigingen en voetballers (man/vrouw) zelf beslissen en heb niet meteen vooraf negatieve reacties
Aan FB
02 juni 16:46
Juist!
FB
02 juni 11:31
KNVB en ook Jan Dirk van der Zee zijn de grootste nitwits in dit het hedendaagse Nederlandse voetbal. Hun ideeën worden niet of nauwelijks getoetst bij verenigingen en worden gewoon ingevoerd, zonder eventuele effecten te bekijken. Ja bij BVO's en andere grotere verenigingen, maar niet bij de middelgrote en kleinere verenigingen. Vooral de kleine verenigingen komen door deze ideeën in het nauw. Vooral de jeugdafdelingen komen a.g.v. deze bureaucratie in de problemen en als je dan het gesprek aan gaat met afgevaardigden vanuit de KNVB om tot een passende oplossing te komen, wordt er doodleuk geantwoord "Dan moet je maar fuseren" met een andere vereniging. Terwijl je door simpel "boerenverstand" en overleg, mogelijk clubs hun bestaansrecht kunt garanderen. Ook dit plan is slaat als een L.L op een drumstel en is alleen maar in het leven geroepen om dadelijk géén discussie te moeten aangaan met één of andere politieke emancipatie/gelijkheids partij of gek die iets gaat roepen. Meisjes in een jongensteam goed tot JO19, daarna in een meiden-/damesteam.
Mark
01 juni 20:02
Dat ze eerst maar eens beginnen met vrouwelijke scheidsrechters.
.
01 juni 13:11
Komend seizoen in de krant. "Vrouw mishandeld op het voetbalveld, een man van de tegenpartij heeft op haar voet gestaan!!".

henk
01 juni 9:32
nee dat lijkt mij niet goed; mannen zijn lichamelijk veel sterker
Roy
31 mei 23:30
@ Willem- Jan, ben bang dat we geen interview in de krant gaan zien hierover.
Willem-Jan Schampers
31 mei 22:19
Ieder zijn mening, maar feit is dat vrouwen de mogelijkheid hebben om vanaf komend seizoen bij de mannen in de A-categorie te gaan spelen. En wij zijn gewoon heel benieuwd of er in onze regio een speelster is die de stap kan en wil maken.
dirk
31 mei 21:51
De KNVB komt alleen maar met onzin! ook dit weer !!! zoals de standen bij het jeugdvoetbal weg te halen. Daar zitten mensen die nul verstand hebben.
Harry
31 mei 18:58
Het gaat er toch om dat bij voorbaat uitgesloten, nu is geworden (voor die enkele die het kunnen en willen) dat het in ieder geval mag.
Henri
31 mei 16:49
Ach waarom niet? Als Jan Dirk van der Zee zijn volgende zet is dat mannen mogen toetreden tot het damesvoetbal….
Wiljan
31 mei 16:46
Stop met deze kwats. Vrouwen voegen 0,niks toe aan mannenteam.
Jeroen
31 mei 15:41
@ Piettie, ik heb gehoord dat Geldrop een speelster van het vrouwenteam overhevelt naar de sectie van de mannen.
Piettie
31 mei 15:31
Stop toch eens met die onzin, heeft geen enkele toekomst