Gestel doet zichzelf te kort tegen sterk spelend Unitas’59

Door Willem-Jan Schampers

Unitas'59 heeft zondagmiddag een zwaarbevochten overwinning behaald op stadsgenoot Gestel: 1-2. Grote held in deze heuse topper in de derde klasse D was reservedoelman Sven van der Maat van Unitas'59. Hij verving in de tweede helft de geblesseerde eerste keeper Filip Mihajlov en pakte in de 78stte minuut een strafschop van Ibrahim Danisik. Daardoor bleef het 1-2 en trokken de bezoekers de wedstrijd toch nog winnend over de streep.
Trainer Peter Jonkman van Unitas’59 glunderde na afloop dan ook van oor tot oor. “Toch prachtig voor dat gastje. Normaal keept hij in JO19-1 of in het tweede, maar ik neem hem geregeld mee om bij ons ervaring op te doen. Toen Filip geblesseerd raakte (er wordt gevreesd voor een kruisbandblessure, red.), heb ik tegen Sven gezegd dat hij gewoon zijn ding moest doen en vooral moest genieten. We stonden op dat moment met 2-0 voor en je kunt zo’n jongen alleen maar vertrouwen geven. Hij stond vanaf de eerste minuten zijn mannetje en coachte al meteen de achterhoede. En die pingel pakt hij gewoon uitstekend!”

De Valkenswaardse trainer was dan ook zeer tevreden met het spel van zijn ploeg. “Met name in de eerste helft waren we veel beter en hadden we ons moeten belonen met meer dan één doelpunt. Na rust hadden we het een tijdje moeilijk, omdat Gestel zeer opportunistisch ging spelen en we hier geen goed antwoord op hadden. Al bij al denk ik echter wel dat we verdiend hebben gewonnen.” Zijn collega Kadir Kalender was het hier niet helemaal mee eens. “Inderdaad werden we vóór de rust teruggedrongen door Unitas, maar in de tweede helft hebben we ons prima herpakt. Jammer dat we de kansen niet afmaakten en de strafschop misten. Er had écht meer ingezeten.”

Knappe redding
Gestel-Unitas’59 was een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Ook voor de neutrale toeschouwers. Beide teams speelden zeer aanvallend en er waren kansen voor beide doelen. De keepers, Efekan Aydin bij Gestel en Filip Mihajlov bij Unitas’59, kweten zich echter uitstekend van hun taak. Aydin redde knap op een venijnig schot uit de tweede lijn en Milhajlov ranselde een kopbal van Hennie Noijen uit zijn doel en was even later zeer attent bij een gevaarlijk schuiver van Ilias Achenteh. In de 17de minuut voorkwam Aydin met een heldhaftige save een treffer van Carlos Rubio Garcia en in de tegenstoot moest Mihajlov alle zeilen bijzetten om Rheda El Bekkali van scoren af te houden.
Unitas’59 bleef kansen missen en Dominic Drijver en Shane van Bosstraten verzuimden om hun ploeg op voorsprong te schieten. Pas in de 40ste minuut was het raak. Een prima voorzet van uitblinker Marijn Franse werd door Rubio Garcia van dichtbij voorbij Aydin gewerkt: 0-1. In de blessuretijd kwam Gestel nog bijna op 1-1. Noijen prikte de bal op de lat. De thuisclub rook dus zijn kansen, maar kreeg meteen in de tweede helft de deksel op de neus. Een steekpassje vanuit het middenveld bereikte Van Bosstraten, die de bal schitterend over doelman Aydin lobde: 0-2.

Laatste zetje
Gestel gooide nu alle schroom van zich af en koos om vol in de aanval te gaan. El Bekkali verscheen vrij voor Mihajlov, maar schoot de bal voorlangs. De Unitas-goalie raakte echter dusdanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen. Aan de andere kant kreeg Walid Aabakrimi de mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar ook hij faalde in vrije positie. In de 68ste had Gestel pech, toen Noijen de bal op de paal kopte. Het was echter slechts uitstel van executie, want de Gestel-aanvoerder was twee minuten later wel succesvol. Voor alle zekerheid gaf El Bekkali de bal het laatste zetje: 2-1.

Op jacht naar de gelijkmaker, gaf Gestel ook de nodige ruimte weg, maar Unitas’59 kon de trekker niet overhalen. In de 78ste had El Bekkali zijn team op gelijkte hoogte moeten brengen. Helemaal vrij voor doelman Van der Maat schoof hij de bal echter naast het doel. Kadir bracht Jaeremi Drijvers nog, maar de international van Sint-Maarten kwam duidelijk te kort tegenover good old Ruud Vissers. De gemiste strafschop van Ibrahim Danisik luide de ondergang in van Gestel. Er was nog rood voor Achenteh, vanwege herhaaldelijk mekkeren tegen scheidsrechter Wendy Gijsbers.

Opstellingen:
Gestel: 35. Efekan Aydin, 2. Volkan Memis (34. Tarik Belga), 4. Adam Abdessalami, 5. Kaan Unal (7. Jaeremi Drijvers), 6. Hennie Noijen, 8. Ilias Achenteh, 9. Rheda El Bekkali, 10. Mohamed el Moussaoui, 17. Oussama Azhimi (11. Omer Aydin), 22. Enes Krkic, 23. Ibrahim Danisik (Abdurrahman Cetin).

Unitas’59: 1. Filip Mihajlov (23. Sven van der Maat), 2. Job de Groot, 3. Sem Franse, 5. Ruud Visser, 7. Marijn Franse, 8. Richard Hermans, 9. Walid Aabakrimi, 10. Shane van Bosstraten (16. Ward van der Kruijs), 14. Stanley Verbeek, 18. Carlos Rubio Garcia (6. Robin Timmers), 19. Dominic Drijver.

P
17 oktober 22:54
Leuke pot gezien alleen die rechts buiten van gestel hoorde niet op het veld voor de rest leuke team bij gestel
Fran de Bie
17 oktober 22:11
Complimenten aan beide teams. Leuk voetbal gezien en een sportieve wedstrijd. Knap hoe Gestel dit team op de been heeft gebracht.
🍐peer
17 oktober 21:57
Proficiat jongens en compliment voor de reserve keeper. Jullie zijn gewoon een TEAM