Gestel bijzonder effectief tegen slordig Unitas’59

Geflatteerd? Luuc Bonnema keek alsof hij water zag branden. De jonge trainer van Gestel was zeer tevreden met de overwinning op Unitas’59 en wilde niks weten van kritische noten over het spelpeil van beide derdeklassers. Dat was namelijk zeer pover. “Eerlijk is eerlijk, zij hebben ook de nodige kansen gehad, maar over de hele wedstrijd gezien, hebben we zeer verdiend gewonnen.”

En hier had Bonnema wel een puntje. Zijn ploeg ging uitstekend met de kansen om en scoorde precies op de juiste momenten. Terwijl de supporters van Unitas’59 het idee hadden dat er wat te halen was op het drijfnatte sportpark van VV Gestel, sloeg de thuisclub genadeloos toe. Dankbaar profiterend van de slordigheden in de defensie van Unitas’59 en de mindere dag van de doorgaans zeer betrouwbare doelman Tom Molenberg.

Vanaf de eerste minuten maakte Unitas’59 duidelijk dat het voor de volle winst wilde gaan. Al in de 14de minuut was er een grote kans voor Nawid Sadat. Doelman Jesse Renders redde echter uitstekend. Ook Gestel kreeg trouwens kansjes. Eerst was het Mustafa Nawabi die op Molenberg stuitte en een minuut later kopte Hennie Noijen in vrije positie over. De erbarmelijke weersomstandigheden hadden zeker geen positieve uitwerking op het vertoonde spel en bij tijd en wijlen was het ronduit slecht wat Gestel en Unitas’59 de weinige toeschouwers voorschotelden.

Kaart
In de 28ste minuut was er plots een opleving. Leroy Renders haalde van afstand maar eens uit en kogelde de bal in de bovenhoek: 1-0. Unitas’59 was even van de kaart en bijna was Gestel op 2-0 gekomen. Na een fraaie aanval verscheen Patrick Kraker vrij voor Molenberg, maar hij schoot over. Bonnema: “Unitas had in de eerste helft wellicht het meeste balbezit, maar wij hadden gewoon met 2-0 de rust in moeten gaan. Met vier doelpunten ben ik echter diktevreden.”

In de tweede helft was Gestel snel dicht bij een verdubbeling van de score. Weer was het aanvoerder Noijen die vrij kon inkoppen, maar Molenberg tikte de bal onder de lat weg. Nauwelijks een minuut later was het 1-1. Djino van Zantvoort leek met een sliding de bal te ontfutselen van Sadat, maar bracht hiermee – onbedoeld – Cas Kuipers in stelling. De invaller bedacht zich geen moment en schoof de bal voorbij Renders.

Sterker
Unitas’59 werd hierna sterker en leek serieus op jacht te gaan naar een voorsprong. Het spel van de roodwitten bleef echter slordig en veel meer dan een afstandsschot van Sadat viel niet te noteren. In de 20ste minuut was de behendige middenvelder dicht bij de 1-2, maar Renders redde knap. Vrijwel in de tegenaanval werd het 2-1. Gestel kreeg een vrije trap, die door Richard van Dijk hoog voor het doel werd gebracht. Daar was Kraker ter plaatse om de bal van dichtbij in te tikken. Gestel rook bloed en kwam al snel op 3-1. Ruud Visser liet zich aftroeven door Jordelino Nzita, passte de bal op Renders, die Noijen bediende. Deze drukte doeltreffend af.

De wedstrijd was hiermee gespeeld en Unitas’59 gaf zich gewonnen. Niet verwonderlijk dus dat het zelfs nog 4-1 werd. Een als voorzet bedoelde bal van Nzita verdween pardoes achter Molenberg in het doel. De doelman van Unitas’59 zag er niet heel goed uit, maar het was wel tekenend voor het matige spel dat de formatie van trainer Huub Vermeulen op het kletsnatte kunstgras liet zien.

Gestel: 1. Jesse Renders, 2. Delano van Gemert, 3. Adam Abdessalami, 4. Rick Brugmans, 6. Hennie Noijen, 7. Jordelino Nzita (19. Ahmed Junior Dosso), 8. Richard van Dijk (17. Giovanni Koc), 9. Patrick Kraker, 10. Mustafa Nawabi, 11. Leroy Renders, 14. Djino van Zantvoort.

Unitas’59: 1. Tom Molenberg, 3. Dion Vermeulen (11. Cas Kuipers), 4. Mark Bartels, 5. Ruud Vissers, 6. Robin Timmers, 8. Richard Hermans, 9. Max Leidelmeijer (12. Gregor Buenen), 10. Nawid Sadat (15. Wesley van den Berg), 18. Job de Groot, 19. Dominic Drijver, 20. Antonio Balta.