Gemert stoot zijn neus hard in ‘s-Gravenzande. UNA pakt in slotseconde één punt

UNA heeft in thuiswedstrijd tegen het lager geklasseerde SteDoCo een gelijkspel uit het vuur gesleept.
Nadat beide ploegen in een gelijkgaande wedstrijd met een 0-0 tussenstand de rust bereikte  kwamen de gasten direct na rust op een 0-1 voorsprong.

Ook in de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar het lukte UNA niet om op gelijke hoogte te komen en een nederlaag leek in de maak. Totdat Lorenzo Koenders uit een voorzet alsnog de gelijkmaker binnenschoot en één punt veiligstelde voor de geelzwarten.

Door het gelijke spel staat UNA momenteel de zevende plaats in de competitie met 17 punten uit 10 gespeelde wedstrijden.

Gemert is zaterdag zonder punten teruggekeerd uit ‘s-Gravenzande. Het werd een bittere middag voor de ploeg van Reinald Boeren. Na negentig minuten stond een 4-0 op het scorebord. Lex van Dijk kreeg in de slotfase een donkerrode kaart.

De thuisploeg bouwde een feestje na het laatste fluitsignaal, de Gemertenaren liepen geslagen naar binnen. Het laatste halfuur was een regelrechte martelgang geweest.

Het had allemaal niet zover hoeven te komen, want in het eerste uur was Gemert de betere ploeg. In ieder geval voetballend. Maar de ploeg zag de missie flink bemoeilijkt door een vroege tegengoal. Het doelpunt – voorzet van rechts, rake kopbal van Frank Broos in de dertiende minuut – viel veel te gemakkelijk.

Niet veel later kreeg FC ‘s-Gravenzande nog een kansje, maar daarna pakte Gemert nadrukkelijk de controle. De thuisploeg plooide terug en gunde de gasten de bal, Gemert probeerde gaten te vinden in de defensie van de Westlanders. Dat lukte een paar keer. Max Crommentuijn had een kans, meteen gevolgd door een goede actie van Ed Craenen. De keeper van ‘s-Gravenzande trad een paar keer goed op. Even later kon niemand een voorzet van Dylan van Diepen het laatste tikkie geven. Zo werd met 1-0 de kleedkamer opgezocht, maar was er voor de Gemertse equipe geen reden om te wanhopen. Op basis van de kwaliteiten zou het nog moeten kunnen, na rust.

En zo zag het er in de eerste fase ook uit; Gemert draaide de duimschroeven nog wat meer aan. De ploeg verdiende de gelijkmaker, maar kon nog geen grote kansen afdwingen. En toen gebeurde het. In de 63e minuut. Vanuit het niets. Nota bene in de opbouw van Gemert. Een eenvoudige breedtepass werd onderschept door Sil van Ooijen, die daarna vrij baan had richting Stefan Tielemans.

Zo werd het niet 1-1, maar 2-0 en dat bleek achteraf het cruciale moment in de wedstrijd te zijn. Bij Gemert stonden Ralf Kemper en Eon Herman al vóór de tweede tegentreffer klaar om de aanval nog meer power te geven, maar de ‘s-Gravenzandse goal haalde de angel uit het Gemertse offensief. FC ‘s-Gravenzande kon nu nog nadrukkelijk het gewenste spelletje spelen: een beetje achterover hangen en dan snel counteren.

Het moet gezegd: dat deden ze goed en de kansen werd met een hoog rendement benut. Zeven minuten later lag de 3-0 in de touwen en was de buit binnen voor de thuisploeg. De 4-0 viel in de 78e minuut. Gemert had de zaken niet meer op orde en hield open huis. De score had zelfs nog hoger op kunnen lopen. Lex van Dijk haalde het einde niet. Hij kon zijn frustratie niet meer onderdrukken en pakte bewust een rode kaart met een snoeiharde overtreding aan de zijlijn, ergens ter hoogte van de middenlijn.

Zijn veldverwijzing was het uitroepteken achter een gitzwart laatste halfuur. Tot de 63e minuut was Gemert de betere partij en behoorde een goed resultaat zeker tot de mogelijkheden, na de 2-0 zakte de ploeg finaal door de hoeven.

GEMERT: Tielemans; Deben, Meyssen (79. Vercoelen), Van Dijk, Van den Broek; Van Gerven, Crommentuijn, Van Lieshout (65. Herman), Michels (65. Kemper), Craenen (79. Vroomans), Van Diepen (79. Ben Rouba).