Gelukkig Nijnsel wint in extremis van Mariahout

De aftocht van Mariahout-aanvoerder Chiel van Wanrooij was tekenend voor de wedstrijd van zondag tegen koploper Nijnsel. Na een 2-0 voorsprong, verloor de thuisclub in de absolute slotfase het hoofd én de wedstrijd. Rick van der Vleuten kopte de bal van dichtbij voorbij doelman Tom Hagelaars en bezorgde Nijnsel de zwaarbevochten 2-3 zege. En Van Wanrooij kon even later inrukken, na twee keer geel.

Door Willem-Jan Schampers

De verdediger van Mariahout was na afloop dat ook niet aanspreekbaar. In tegenstelling tot zijn collega Van der Vleuten, die met een brede glimlach de felicitaties in ontvangst nam. “Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen. In de eerste helft lieten we ons aftroeven door een fel spelend Mariahout. Bovendien gaven we de doelpunten wel heel gemakkelijk cadeau. Na de rust openden zij sterk, maar daarna waren wij de betere ploeg en kwamen we terecht op 2-2. Dat we in de blessuretijd ook nog de volle winst pakten, was natuurlijk extra mooi.”

En lange tijd ook niet verwacht, erkende Van der Vleuten, want de trotse lijstaanvoerder stond binnen nauwelijks twintig minuten op een 2-0 achterstand. Al in de 2de minuut schoot Haike van der Burgt Mariahout op voorsprong en in de 21ste minuut verdubbelde Huib van Zutphen de score. Overigens zonder dat de centrale verdediger er erg in had. Nijnsel-doelman Youri Dortmans bokste de bal ongelukkig tegen Van Zuthen en zorgde zo – onbedoeld uiteraard – voor vreugde bij de Mariahout-supporters. “We hadden toen moeten doordrukken”, gaf trainer Freddy Vermeulen toe, “maar Nijnsel werd ook een stuk sterker en we kwamen een paar keer goed weg.”

Grote kans
Een van die kansen was voor Niels der Kinderen, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Rens Hoppenbrouwers, een van de smaakmakers bij de bezoekers. Van dichtbij slaagde Der Kinderen er in de bal over het doel te schieten. Niet veel later viel de 2-0 en leek Nijnsel een heel moeilijke middag tegemoet te gaan Zeker toen de ploeg van trainer Frank Kusters ook nog Arjan van Zutphen met een hamstringblessure kwijtraakte. Mariahout had bovendien de zaakjes verdedigend goed voor elkaar en onder leiding van aanvoerder Van Wanrooij gaf het nauwelijks kansen weg.

In de 33ste minuut werd het toch 2-1. En wat een wonderlijk doelpunt. Hoppenbrouwers schoot een vrije trap scherp voor het doel van Mariahout, waar alles en iedereen misten. Ook doelman Tom Hagelaars zag er niet goed uit en liet zich volledig verrassen. Het was het startsein voor Nijnsel om nog eens extra aan te zetten, maar met kunst- en vliegwerk bleef Mariahout overeind. Van de Vleuten had de 2-2 op zijn schoen, maar hij schoot in vrije positie de bal naast. “Ik had gewoon moeten scoren. Dan ga je toch wat lekkerder de rust in.”

Veel strijd
In de tweede helft begon Mariahout een stuk sterker en dit zorgde ervoor dat Nijnsel niet echt meer gevaarlijk werd. Van goed spel was overigens geen sprake. Er werd vooral veel strijd geleverd en scheidsrechter René Tausch had soms moeite om de gemoederen te bedaren. Ook qua kansen was de wedstrijd in balans. In de 66ste minuut kreeg Van Zutphen namens Mariahout een enorme kopkans en twee minuten later was Van der Vleuten van Nijnsel koppend dicht bij de gelijkmaker. Gescoord werd er echter (nog) niet.

In de 74ste minuut viel alsnog de 2-2. Opnieuw ging er een vrije trap aan vooraf. Dit keer werd de bal voor het doel gelepeld, waar Rob Witlox bij de eerste paal doel trof. Een tegenvaller voor Mariahout, dat tot dan toe het idee had dat het de minieme voorsprong kon behouden. Ver in blessuretijd kreeg Nijnsel wéér een vrije trap. Bij de tweede paal kon Van der Vleuten vrij inkoppen en via de vingertoppen van Hagelaars verdween de bal hoog in het doel. Een niet meer verwachtte overwinning voor Nijnsel dus, dat de voorsprong op Mariahout zag oplopen tot zeven punten.

Mariahout:
1. Tom Hagelaars, 3. Luciano Deben, 4. Tim Aarts (13. Joep van Hoof), 5. Huib van Zutphen, 6. Chiel van Wanrooij, 7. Dennis Veldpaus (9. Niels Vissers), 8. Tom van Hoof (12. Sander Scheepers), 10. Tim Barten (16. Freek Habraken), 11. Haike van der Burgt, 14. Stijn van den Heuvel, 15. David van Rossum.

Nijnsel: 1. Youri Dortmans, 4. Stef Witlox, 5. Tom ten Broeke (16. Frenk Remeysen), 6. Rick van der Vleuten, 8. Rob Witlox, 9. Wouter van de Elsen, 10. Bart Marinus, 14. Niels der Kinderen (3. Harold van de Laar), 15. Arjan van Zutphen (11. Jari de Haan), 17. Rens Hoppenbrouwers, 18. Joost Vervoort.

Nijnsel supporter
10 maart 17:16
Knappe prestatie Prima teruggekomen na 2-0 achterstand
Avesteyn supporter
06 maart 14:54
Met knikkende knieƫn die kant op komend weekend!
Peter
06 maart 13:25
niels der kinderen had die bal moeten scoren, die had ons oma er nog wel ingeschoten
Mariahout supporter
05 maart 22:44

Mariahout had een penalty moeten krijgen, maar het liet zich de kaas van het brood eten in de slotminuten. Niettemin: Nijnsel terechte winnaar en terechte kampioen van deze klasse!