Geldrop trekt beleid door en is klaar voor het nieuwe seizoen

Deelacties:

Voetbalvereniging Geldrop, dat al jaren in de eerste klasse speelt, heeft de selectie en technische staf voor het komend seizoen rond. Met de komst van Luc Segers van RKVVO en met aanvulling van eigen opgeleide spelers, is de spelersgroep klaar voor het nieuwe seizoen. Ook de technische leiding is met de komst van William van Moorsel (eerste elftal) en Gijs Bonnema en Coen van Moorsel (tweede elftal) weer op sterkte.

De club kijkt met enthousiasme uit om, na twee ‘coronaseizoenen’ het nieuwe voetbalseizoen weer te kunnen starten. Geldrop acteerde in het verleden jarenlang op het hoogste niveau en werd zelfs driemaal amateurkampioen van Nederland. In 2004 was er de degradatie naar de eerste klasse. De club probeerde – met spelers van buitenaf – snel terug te keren op het hoogste niveau, maar op enkele periodetitels na, strandde deze pogingen steeds in schoonheid.

In 2018 besloot de club het roer volledig om te gooien en voornamelijk door te gaan met ‘Geldropse’ jongens, aangevuld met maximaal vier versterkingen van buitenaf. Daar waar velen een beetje huiverig waren dat de club verder zou afdalen, volgde een volledige opleving. De resultaten waren boven verwachting en de betrokkenheid in de vereniging ging er met sprongen op vooruit. Ook de komst van twee vrouwenteams heeft de club goed gedaan en met de nieuwe uitbaters van de kantine is de sfeer weer helemaal terug.

Saamhorigheid
Hoofdtrainer Pierre van den Eeden: “Iedere donderdag en zondag wordt het bewijs geleverd dat voornamelijk eigen jongens de sfeer duidelijk verstevigen. Meer supporters en ouders vinden de weg naar het sportpark en er groeit steeds meer saamhorigheid in de selectie en club.”
Het eerste jaar na het omgooien van het beleid stond, bij het ingaan van de coronacrisis het eerste elftal op één punt van de koploper en het tweede elftal was koploper in de reserve hoofdklasse. “Helaas hebben we dat seizoen niet kunnen afmaken”, oordeelt Van den Eeden, “want mogelijk lagen er toen nog drie mooie maanden in het verschiet.”
Voor het seizoen 2020-2021 bleef de spelersgroep geheel intact en enkele jeugdspelers werden toegevoegd aan de selectie, de club keek vol verwachting uit naar het huidige seizoen. Ook hier kwam helaas al snel een einde aan, dus moesten de technische commissie en de trainers begin januari weer bij elkaar komen, om te spreken over de selectie voor het nieuwe seizoen. Van den Eeden: “Ook deze keer waren we er snel uit, er werd niet getornd aan het beleid, dus was het een kwestie van inventariseren en mogelijk aanvullen. Met de doorstroming van jeugdspelers, telde de selectie maar liefst 48 spelers. Dus moesten we doorselecteren. In overleg doet een aantal oudere spelers uit het tweede elftal een stapje terug en gaat in het derde elftal spelen.”

Eerste elftal
Uit de huidige selectie vertrekken drie spelers, Mark Werts gaat na vijf seizoenen de club verlaten en sluit zich aan bij derdeklasser RPC. Jorg Vroomen verkast naar Marvilde en Bart van Vroenhoven doet een stapje terug vanwege zijn werkzaamheden. “Met vijf nieuwe jeugdspelers en aanwinst Luc Segers was de spelersgroep snel rond deze keer”, erkent Van den Eeden. “De selectie in het nieuwe seizoen bestaat uit 33 Geldropse jongens en vier spelers van buitenaf.”

In de staf zijn de wijzigingen groter. Bij het eerste elftal valt het nog mee. Pierre van den Eeden verlengde zijn contract en gaat komend seizoen zijn zevende jaar in. Assistent-trainer Tommy Jacobs wordt vervangen door William van Moorsel en de overige stafleden blijven allemaal aan de club verbonden.

Bij het tweede elftal zijn er meer wijzigingen groter. Niet alleen zes oudere spelers treden terug naar het derde, maar ook de technische staf maakt deze stap. Van den Eeden: “Dit is voornamelijk omdat deze spelers en staf al vele jaren succesvol samenwerken. Ze willen graag bij elkaar blijven, zowel de trainers Roel van den Heuvel, Jeroen van Gils en Glen van Lieshout, als de begeleiders Ruud den Boer en Peer Danielsik. De club heeft Gijs Bonnema en Coen van Moorsel aangesteld als nieuwe trainers. In de begeleiding gaan Wilco in ‘t Anker en Wilco van de Pol fungeren.”

Door de aanwas van jeugdig talent bij de selectie, kan de club de komende jaren verder bouwen. “Ja, de gemiddelde leeftijd van de selectie is wel wat jong met 22,5 jaar, maar van de andere kant kunnen we voorlopig vooruit met deze selectie”, verklaart Van den Eeden. “Het wordt weer hard werken om een mooi resultaat te behalen met beide teams, maar de club is er van overtuigd dat, als de sfeer en betrokkenheid op hetzelfde niveau komt als vóór de corona, er weer een mooi seizoen in het verschiet ligt.”

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Harry Vervest
16 april 19:16
Mooi om te lezen dat er nog clubs zijn die deze stap durven te nemen ondanks een rijk verleden, de jeugd heeft de toekomst en blijkbaar ook de sfeer en betrokkenheid, ga zo door Geldrop, compliment.
Paul Otten (Poeleke)
16 april 17:29
Goed bezig. Hopelijk volgend seizoen weer in de hoofdklasse. Zou weer eens leuk zijn.