Geldrop in thriller voorbij Beerse Boys

Beerse Boys trad als periodekampioen in de derde klasse D in Geldrop aan tegen de nummer 9 van de tweede klasse D, Geldrop.
Na een wat aarzelende eerste helft, waarin Geldrop de betere ploeg was, gaf Beerse Boys in de tweede helft beter partij en bracht de thuisploeg zelfs aan het wankelen. De rust brak aan met een 1-0 voorsprong voor Geldrop door een doelpunt van Stan van der Pol. In het tweede bedrijf zorgde Jannes Mulders met 3 doelpunten voor de 2-3 stand, want snel na de gelijkmaker scoorde Bob van de Ven de 2-1 voor Geldrop. In blessuretijd kwam de 3-3 op het scorebord en moest er verlengd worden. Daarin nam Geldrop weer een voorsprong en zorgde opnieuw Jannes Mulders in blessuretijd voor de gelijkmaker: 4-4. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin was Geldrop trefzekerder. Namens Beerse Boys misten Jannes Mulders en Pepijn van Spreuwel (Robin van Rooy en Erik Jans scoorden wel), maar daar stonden 4 treffers van Geldrop tegenover. Een geweldig seizoen eindigt zo met een spannende wedstrijd op gepaste wijze.

Geldrop was vanaf de aftrap de bovenliggende partij en was in de 11e minuut met een schot voorlangs en in de 16e minuut, fraaie redding Rob Wilborts, dicht bij een treffer, maar die viel toch pas in de 41e minuut. Nick van Rooy en Pepijn van Spreuwel grepen bij een hoge bal niet adequaat in en zo kwam de weg naar het Beerse doel vrij voor Stan van der Pol die doelman Wilborts omspeelde en de bal in het lege doel schoof.

In de tweede helft kwam Beerse Boys al snel langszij. Een overtreding op Jannes Mulders in de 51e minuut werd bestraft met een strafschop en die werd door Jannes zelf prima benut: 1-1 in de 52e minuut. Maar in de eerste de beste aanval van Geldrop in de 53e minuut keken de Boys al weer tegen een achterstand aan; een aanval langs de achterlijn over rechts werd besloten met een pass op Bob van de Ven die midden voor het Beerse doel raak schoot: 2-1. Maar Beerse Boys kwam terug in de 67e minuut. Jannes Mulders werd perfect aangespeeld in de punt van de aanval en rondde tussen twee tegenstanders beheerst af: 2-2. En daar bleef het niet bij want in de 71e minuut nam Beerse Boys zelfs een voorsprong. Bij een Beerse aanval werd Niels van Heerbeek in het strafschopgebied gehaakt maar de scheidsrechter liet doorspelen. De bal kwam bij Guus Hems die meteen doorschoof naar Jannes Mulders en die prikte in de linker hoek raak: 2-3. Zowel in de 79e (mislukte lob vrij voor doel) en in de 1e minuut van de extra tijd (bal van doellijn gehaald door Rob Wilborts) ontsnapte Beerse Boys aan de gelijkmaker, maar in de 3e minuut van de extra tijd belandde de bal in een rommelige situatie toch nog in het Beerse doel: 3-3.

In de eerste helft van de verlenging waren twee goede reddingen van de Beerse doelman Rob Wilborts nodig om de stand gelijk te houden en aan de andere kant moest doelman Mike Verdonk op een schot van Erik Jans in actie komen om geen averij op te lopen. Toen in de 20e minuut van de verlenging de 4-3 voor Geldrop viel leek het pleit beslecht en zeker toen in de 29e minuut de Beerse doelman Rob Wilborts de rode kaart kreeg voor het foutief afstoppen van een tegenstander. Spits Ryan Kolsters naam zijn plaats in het doel in en in de 2e minuut van de extra tijd zorgde Jannes Mulders voor de complete sensatie door de 4-4 binnen te schieten. De wedstrijd moest beslist worden door het nemen van penalty's en dat deed Geldrop beter door geen enkele pingel te missen. De eerste strafschop van Beerse Boys, genomen door Jannes Mulders werd geheel tegen zijn gewoonte in door doelman Verdonk gestopt en de derde schoot Pepijn van Spreuwel tegen de paal. Robin van Rooy en Erik Jans wisten het net wel te vinden, maar het bleek dus niet genoeg. Zo kwam er met deze thriller een passend einde aan een voortreffelijk seizoen van de ploeg van trainer Ben Hoek.

Gldrp
03 juni 10:27
Komende zondag wordt nog lastiger voor Geldrop!!
Supporter
03 juni 10:02
Leuke wedstrijd! Fijn dat Geldrop door is want ze zijn te sterk voor de 3e klasse..
@geldrop supporter
03 juni 8:34
Er staat dat de spits van Beerse Boys normaal geen penalty mist, niet dat de keeper van Geldrop nooit een penalty pakt :)
Geldrop supporter.
03 juni 8:29
Een beetje negatief om in het verslag te schrijven dat onze doelman Verdonk normaal gesproken geen strafschop stopt!
Volger
02 juni 23:15
Geweldige wedstrijd waar alles in zat! Reclame voor het amateurvoetbal! Goed dat Geldrop door het oog van de naald kroop, want de club hoort niet in de 3e klasse. Chapeau voor een frivool Beerse Boys, dat met eigen Beerse contributie-betalende jongens haar grote schare supporters weer liet genieten van een mooi seizoen.
Liefhebber
02 juni 22:20
Zoals voorspeld, een heerlijke wedstrijd, waarin de gelukkigste ( in minuut 93 was het nog 2-3) heeft gewonnen. Maar absoluut reclame voor het amateurvoetbal en goede keuze Geldrop om met je eigen jeugd op zoek te gaan naar meer, iets wat Beerse Boys gelukkig al vanaf hun oprichting heeft volgehouden.