Geldrop en Deurne nog niet klaar met elkaar

De wedstrijd tussen Geldrop en Deurne is zondag bij een stand van 2-1 gestaakt. Scheidsrechter Jordy de Goeij greep na 42 minuten naar zijn rechterkuit en liep naar de zijlijn. Om zich te kunnen laten behandelen floot hij af voor de rust. De ploegen kwamen echter niet meer terug op het veld. De onfortuinlijke leidsman moest, liggend op de massagetafel, besluiten dat hij niet meer verder kon. De wedstrijd wordt op zondag 1 maart uitgespeeld.

Hoewel de bezoekers met 2-1 achterstonden, baalden zij misschien nog wel het meest dat het duel noodgedwongen moest worden gestaakt. Beide teams waren immers aan elkaar gewaagd en na de aansluitingstreffer van Thijs Matheij, leek de ploeg van trainer Jurgen Elbers op weg naar een snelle gelijkmaker. “Op het moment dat ik dacht dat we op voorsprong gingen komen, profiteert Geldrop in pakweg vijf minuten twee keer van individuele fouten in onze defensie. Bovendien verzuimden we om onze eigen kansen om te zetten in doelpunten.”

Daarmee had Elbers zeker een punt, gaf ook zijn collega Pierre van den Eeden tijdens de rust toe. “We scoorden bijna honderd procent. Tijdens onze oefenwedstrijd tegen De Valk (1-6 verlies, red.) heb ik Ron Jansen uitgelegd dat de bal best tegen het net mag worden geschoten. Haha! Dit had hij vandaag goed in zijn oren geknoopt, want hij maakte twee prima doelpunten.” De eerste was na een uitstekende uittrap van doelman Len van Gestel en de tweede fabriceerde Jansen vrijwel vanaf de achterlijn.

Paal
Het had toen overigens ook al 1-2 kunnen staan, want Stefan van der Werf (schot) en Thijs Matheij (kopbal) zagen hun inzet op de paal belanden, terwijl Ron Jansen aan de andere kant Robin Verhoeven, de pas 17-jarige doelman van Deurne, tot een uiterste redding dwong. Toen het na 28 minuten plotseling 2-0 voor Geldrop stond, ging Deurne vol in de aanval. In eerste instantie kon Van Gestel nog redde op een schot van Matheij, maar nauwelijks een minuut later was het alsnog raak. Geldrop protesteerde vanwege vermeend buitenspel, maar scheidsrechter De Goeij liet zich niet vermurwen. Een minuut of acht later strompelde hij naar de zijlijn.

Geldrop: 19. Len van Gestel, 3. Nico de Kort, 4. Richard van Malten, 5. Tijn van Vlerken, 7. Romano ter Linden, 8. Joep van Vroenhoven, 9. Lars de Haas, 11. Stijn Lanen, 14. Mark Werts, 18. Willem in ’t Akker, 20. Ron Jansen.

Deurne: 25. Robin Verhoeven, 2. Bart Nelemans, 9. Stefan van der Werf, 10. Parfait Luwawa, 11. Dennis Groen, 12. Thijs Matheij. 15. Yuri Veeneman, 16. Gregory Lammers, 17. Anton Loverbos, 19. Luuk Veeneman, 23. Erwin van den Broek.