Geldrop 2 geeft overwinning in blessuretijd weg tegen EFC 1.

Geldrop 2 is tot nu toe de verrassing in deze bekercompetitie. De ploeg van Gijs Bonnema, Coen van Moorsel en Rob Blommers zijn ongeslagen de poulefase (met Acht 1, SCG’18 1 en Tongelre 1) en de knock-outronde (tegen Wilhelmina Boys 1) doorgekomen. Het kon de borst natmaken tegen de goed geklasseerde eersteklasser EFC 1.

Waar de wedstrijd voor de winterstop was afgelast wegens de vorst was het ook op deze voetbalavond een koude aangelegenheid. Dit was niet af te zien op het veld waar een zeer aantrekkelijke wedstrijd werd gespeeld.

Vanaf het begin was het spelbeeld duidelijk. Geldrop 2 was gretig en kwam niet naar Eersel om zich zomaar af te laten wimpelen. Sterker nog, Geldrop 2 bepaalde het spel. De beginfase was aftastend. EFC wilde ver op de helft van Geldrop 2 de druk opvoeren, dit miste soms het collectief waardoor Geldrop 2 er onderuit kon voetballen. Omdat de Geldroppenaren hun eigen selectie hadden meegenomen wisten ze elkaar goed te vinden wat leidde tot een overwicht in de eerste helft.  Na een aantal gevaarlijke kansen waarbij de keeper van EFC zijn doel schoon wist te houden was het uiteindelijk Jaïro Dalessi die na een mooie aanval de terechte 0-1 wist te maken.

Hierna veranderde het spelbeeld aangezien EFC een tandje probeerde bij te schakelen. Hierbij stuitte het tegen een groen wit collectief wat centraal alles dichthield.  Vanuit de standaardsituaties probeerde EFC wat te forceren. Na een corner ontstond er een scrimmage waarbij Geldrop met alles wat ze konden de bal uit het doel wist te houden. Vlak voor rust kreeg EFC een vrije trap net buiten de 16 meter. Deze werd zeer goed ingeschoten waarbij de speler al dacht dat deze erin ging. Het schot werd uitstekend gered door Mike waardoor Geldrop 2 met een terechte 0-1 voorsprong naar de kleedkamers ging.

Na rust veranderde het spelbeeld, EFC moest meer doen om wat te forceren. Dit zorgde dat Geldrop 2 zich wat meer naar achter liet drukken maar echt in gevaar kwamen ze niet. Dat de druk op EFC groter werd kwam naar voren door bepaalde reacties op en naast het veld. De prima fluitende scheidsrechter had in het eerste kwartier na rust zijn handen vol aan allerlei incidentjes. Het begon met een harde tackle vanuit EFC wat op het gladde veld nog moeilijker te beheersen was. De scheidsrechter handelde het zonder kaarten af. Niet veel later haalde Geldrop een aanval van EFC eruit door een speler van achter neer te halen. Hierdoor laaide de wedstrijd nog meer op en werd de speler (gelukkig voor Geldrop) met geel bestraft.

EFC bracht 10 minuten na rust voor het eerst in deze wedstrijd Gijs Wuijts in stelling, deze liet de kans niet onbenut en maakte de 1-1. EFC probeerde hierna snel een voorsprong te forceren maar Geldrop 2 toonde hierin een geduchte tegenstander. Het werd een ware strijd waarin de spanning alleen maar opliep.  Het was wederom Geldrop 2 wat opnieuw op voorsprong kwam. Een splijtende passe recht door de as van EFC zette Tom Spijkerboer oog in oog met de keeper. Tom bleef koelbloedig en bracht Geldrop 2 met al het meegekomen publiek in extase. Met nog een kwartier op de klok zat een bekerstunt erin.

De minuten tikten weg en EFC probeerde de gelijkmaker te forceren, Geldrop 2 loerde op de counter. In de 90e minuut werd Niels Krekels in de 16 meter van Geldrop 2 aangespeeld en schoot de bal hard in de verre hoek, 2-2. Een penaltyserie leek eraan te komen tot het moment dat een voorzet van links op onverklaarbare wijze door Gijs Wuijts in de kruising werd verwerkt. EFC flikte het dan toch om het verschil te maken, dit vooral op basis van individuele klasse in de zin van Gijs Wuijts.

Het hakte er flink in bij de jongens van Geldrop 2, de laatste minuten waren tekort om alsnog een resultaat te forceren. EFC kon na het laatste fluitsignaal opgelucht ademhalen aangezien zij met de schrik waren vrijgekomen. Geldrop 2 kan met opgeheven hoofd terugkijken op deze wedstrijd en op het bekerseizoen. Het visitekaartje is ook aan EFC 1 afgegeven en het was een leerzaam avontuur voor de Geldroppenaren.

Hier mogen de spelers en staf zeer trots op zijn!

Na deze anticlimax gaat de knop snel om want in de competitie wil het de ongeslagen status voortzetten en wacht er komende zondag meteen een geduchte tegenstander.