Gehavend RKGSV boekt nuttige zege op Mifano

Maar liefst vijf potentiële basisspelers miste RKGSV zondag in de subtopper tegen Mifano. Vandaar dat trainer Pierre van den Eeden vooraf ietwat zorgelijk klonk. “Ik heb er een hard hoofd in”, aldus de ervaren oefenmeester, “want ik heb twee jongens van het vijfde op de bank zitten.” Na de 2-0 overwinning was de bluf echter weer helemaal terug bij Van den Eeden: “De hand van de meester hè!”

Door Willem-Jan Schampers

Op een guur en windering sportpark in Gerwen was er nauwelijks sprake van een hartverwarmend schouwspel. RKGSV en Mifano, toch de nummer 3 en 4 van de vierde klasse G (Zuid II), kwamen nauwelijks toe aan acceptabel voetbal. Het was vooral ‘lange halen vroeg thuis’ en er konden maar weinig doelkansen worden genoteerd. Met name doelman Tommy van de Gevel van RKGSV vond dit wel prettig, want hij raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd aan zijn hamstring, maar moest noodgedwongen blijven staan, omdat Van den Eeden geen adequate vervanger voorhanden had.”

“Het was écht behelpen”, oordeelde de trainer. “We hadden al wat afwezigen, in verband met onder meer carnavalsverplichtingen en een geplande skireis van school, maar deze week kwam daar ook nog een blessure voor Romano ter Linden bij. Uiteindelijk miste ik dus vijf jongens die in principe in de basis kunnen starten. Plus ook nog de reservekeeper, die ook geblesseerd is. Willem en Karel Verweij, twee broers die in een vriendenteam spelen, waren gelukkig bereid om ons uit de brand te helpen. Toen de stand het toeliet, heb ik ze uiteraard ook laten invallen.”

Bedenkelijk niveau
De eerste helft begon nog heel aardig en beide ploegen leken volop aanvallende intenties te hebben. Na pakweg vijftien minuten zakte het spelpeil echter naar een bedenkelijk niveau. Kansen waren er niet of nauwelijks en het duurde tot aan de 32ste minuut voordat sprake was van een behoorlijke mogelijkheid.

Wouter Koolen passte op Mick van de Burgt die Mifano op 0-1 had moeten zetten. Vrij voor Van de Gevel, niet okselfris meer, schoot hij de bal hoog over. In de 40ste minuut was er aan de andere kan een goede kopkans voor Richard van Malten, die door doelman Rick van Hoof vakkundig onschadelijk werd gemaakt.

Een minuut of vier later was het echter alsnog nog raak voor RKGSV. Een foutje in de Mierlose achterhoede werd onmiddellijk afgestraft door Daan de Loo. Hij kon alleen op Van Hoof afgaan en passeerde hem met een hard schot. “Dat doelpunt viel op een lekker moment”, aldus De Loo. “Mifano was op dat moment de bovenliggende ploeg en we hadden moeite om onder de druk uit te komen. Na de rust zijn we eigenlijk niet meer in de problemen gekomen. Al maken we op een wat gelukkige manier de 2-0. Overigens had ik daarvoor natuurlijk ook al moeten scoren.”

Enorme kans
De rappe aanvaller doelde op een eigen doelpunt van Niels Vanhauten, in de 78ste minuut. De Loo werd met een prachtige passe van achteruit diep gestuurd en zette de bal scherp. Mifano-verdediger voelde zich dusdanig bedreigd door Milos Milosevic dat hij van dichtbij zijn eigen doelman verschalkte. Tien minuten daarvoor had De Loo trouwens al de 2-0 op zijn schoen, maar vrij voor Van Hoof knalde hij de bal in het zijnet. Ook hierna waren de beste kansen voor RKGSV, maar gescoord werd er niet meer. Mifano probeerde het aan de andere kant ook nog wel, maar Van de Gevel liet zich niet verschalken.

OPSTELLINGEN:

RKGSV:
1. Tommy van de Gevel, 2. Joey Maas, 3. Richard van Malten, 4. Ruud Jansen, 8. Bjorn Kreemers (13. Karel Verweij), 9. Milos Milosevic (12. Willem Verweij), 10. Mike van den Berk, 11. Daan de Loo (19. Jasper Schaap), 16. Joey van den Berk, 17. Martijn van Rooij, 20. Coen Jansen.

Mifano: 1. Rick van Hoof, 3. Kevin van Elven, 4. Niels Couwenberg (13. Rik Smeets), 5. Michiel Janssen, 6. Ton van der Linden (7. Floris van Hetrooij), 8. Rowan Verberne, 10. Mick van de Burgt (14. Gijs Abels), 12. Bram Ernest, 15. Niels Vanhauten (2. Dirk Dreverman), 17. Wouter Koolen, 18. Luc Swinkels.

Servo
08 februari 14:18
Denk dat Rkgsv inderdaad wel om de bovenste 3 plaatsen mee gaat doen. Zijn nog een paar titelkandidaten zoals Hvv en Sv de Braak. Met een lastige subtop zoals Mifano, Eli , Sv Brandevoort en Rood wit 62 gaat het nog spannend worden in deze ijzersterke 4 klasse
Priscal de Kort
07 februari 18:45
Zo ken ik je weer, succes kent maar een sleutelwoord, het inzicht van Pierre van Eeden. Kijk omhoog dus niet naar beneden
Langs de lijn
05 februari 21:06
RKGSV heeft een leuk team wat in dit jubileum jaar eigenlijk meer punten verdient. Sterke verdediging en een leuk middenveld maaar iets minder kracht in de voorhoede. Maar een goede teamgeest elkaar positief coachen en hard voor elkaar werken zorgt voor hoop in de komende wedstrijden en zo kan de trainer ook zijn bluf behouden .. haha
Tommy van de gevel
05 februari 20:43
Meestal word ik keu genoemd maar poltood is ook leuk maar hou inderdaad alles tegen
Toeschouwer
05 februari 20:33

Wat een verdediging heeft rkgsv. En dan staat er ook nog eens een keeper achter die echt alles tegenhoudt! Dit is elke wedstrijd optimaal een genot om te zien. Nu scheen vandaag ook nog eens de zon en ondanks het veld beschikt over bulten waar ze in de Alpen jaloers op zijn was het een top wedstrijd.

Hans de Vries
05 februari 20:31
Was inderdaad geen mooie wedstrijd, maar op zo een knollenveld is dat ook niet mogelijk, moet wel zeggen dat Gerwen een zeer sterke defensie heeft, want ze gaven echt niets weg