Geert Voets stopt als trainer. Casteren zoekt nieuwe trainer voor seizoen '22-'23

Deelacties:

Na drie seizoenen hangt de huidige hoofdtrainer van Casteren Geert Voets zijn trainerskloffie voorgoed aan de wilgen en beëindigt daarmee zijn langdurige trainerscarrière. Dit besluit staat al een hele tijd vast. (zie hieronder het interview uit de voetbalkrant van AVE)
De 59-jarige Voets was eerder actief als hoofdtrainer bij ZSC en SVSOS en assistent-trainer bij HMVV en Reusel Sport.  

Vacature
VV Casteren heeft een jonge selectie waar nog de nodige rek in zit. Voor de nieuwe trainer ligt er een mooi uitdaging om met deze jonge leergierige groep aan de slag te gaan.

De werkzaamheden zijn:
Het geven van trainingen aan de selectie op dinsdag en donderdagavond.
Het coachen van het eerste team op zondag.

Willen degene die interesse hebben in deze job hun CV en korte motivatie sturen naar secretaris@vvcasteren.nl

Uit de Voetbalkrant: Regionale bekendheid Geert Voets bezig aan zijn laatste kunststukje

Zijn grootste successen behaalde hij bij HMVV, waar hij – zowel als linkervleugelverdediger als doelman – jarenlang in het eerste speelde. “Ik weet niet of dit nu nog zou kunnen, maar onze vaste keeper Ad Maas raakte uit bij Terlo geblesseerd en omdat ik toch al in de zaal bij ZVV ’t Vrachtje keepte, vroeg de trainer of ik niet in het doel wilde gaan staan. Samen met Twan Spooren heb ik heel wat wedstrijden gekeept.”

Geert Voets (59), de huidige trainer van Casteren, mag met recht een regionale bekendheid worden genoemd. Zeker in de Kempen. Hij was in totaal 21 seizoenen actief bij HMVV. Als speler en als assistent- en keeperstrainer. “Hoewel ik in Reusel ben opgegroeid, is HMVV toch mijn clubje. Ik kom overigens uit een échte voetbalfamilie. Mijn pa heeft jarenlang bij Longa gespeeld en daarna bij Reusel Sport en Hulsel. En hij is ook nog trainer geweest van Tuldania.”

Op zijn tiende begon Voets met voetballen bij Reusel Sport. Daar speelde hij in de jeugd, om vervolgens op zijn achttiende in het derde terecht te komen. “Tussen allemaal oud-eerste elftalspelers. Via mijn eerste grote liefde kwam ik bij HMVV terecht. Haar vader was daar immers voorzitter… Ik kwam meteen in het eerste. Uiteindelijk heb ik er zeven jaar gespeeld. Ik kan er prachtige verhalen over vertellen. Onder meer over het kampioenschap in 2001 en de promotie naar de derde klasse in 2010.”

ZSC
Het gevoel om eens bij een andere club te gaan trainen, werd gestimuleerd door Toon Cox, die Voets belde met de vraag of hij trainer wilde worden van Reusel Sport 3. Hij hapte toe en werd in drie seizoenen twee keer kampioen. Die successen bleven niet onopgemerkt en Voets werd benaderd door ZSC om hoofdtrainer te worden. “Een keer op eigen benen. Een mooie uitdaging.” Voets trok de discipline aan en de trainingsarbeid werd opgevoerd. Dit had resultaat.

“Het ging hartstikke goed, zeker in het tweede seizoen. In de winterstop kreeg ik echter plotseling mijn ontslag. De reden? ‘Er was geen ‘match’ tussen mij en spelersgroep’. Herbert de Krom heeft het toen van mij overgenomen en is gepromoveerd naar de vierde klasse. Hij belde me meteen en zei: ‘De credits zijn voor jou!’ Dat vond ik wel klasse!” Voets ging terug naar HMVV en werd daar assistent van Angelo Timisela.

Vervolgens werd hij trainer van SVSOS uit Biest-Houtakker. “Ik heb daar uiteindelijk drie seizoen heel fijn gewerkt, met onder meer een promotie naar de vierde klasse. Toen kwam Reusel Sport weer op mijn pad. Ik kon daar trainer van het tweede worden en samenwerken met Harry la Valette. Een hele mooie periode, met een promotie en bijna promotie. Toen Harry naar Bladella ging, ben ik echter maar niet meegegaan… Haha! Casteren werd mijn nieuwe club.”

Koeien
En daar is hij nu bezig aan zijn derde én laatste seizoen. “Ik sta nog echt tussen de jongens. Casteren is een hele leuke, gezellige vereniging, met heel aardige jeugd. Op termijn moet het mogelijk zijn om Casteren uit de vijfde klasse te loodsen. Het plezier blijft echter voorop staan. Als je als trainer eerlijk bent tegenover je spelers, kun je veel van ze gedaan krijgen. Ik ben ook heel duidelijk.” En na dit seizoen? “Dan ga ik nog wat meer tijd besteden aan mijn tweede passie: het boerenleven. Lekker koeien melken bij mijn maat Wim Luijten in Hooge Mierde!”

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Oud speler Reusel
12 november 20:17
Mooi mens!